Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Nisa suresi 58. Ayette mealen buyuruyor: “ Allah size emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz ki, Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.”
Rum suresi 19. Ayetin meali: “ O ölüden diri, diriden ölü çıkarıyor. Yeryüzünün ölümünün ardından, o canlandırıyor. İşte sizde böyle ( diriltilip) çıkarılacaksınız.”
Nisa suresi 135. Ayetin meali: “ Ey iman edenler! Kendinize veya annenize, babanıza ve akrabalarınıza karşı da olsa, adaletten asla ayrılmayın. Allah için şahitlik- tanıklık eden kimseler olun.”
Enam suresi 155. Ayetin meali: “ Bu ( Kur’ân) da bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah’a karşı gelmekten sakınınız ki, size merhamet edilsin.”
Peygamberimiz sas. Buyuruyor: “ Kim gönlünden koparak bir hayır- iyilik işlerse karşılığını görür. Çünkü Allah her şeyi hakkıyla bilir ve şükrün karşılığını verir.”
Peygamberimiz Hazreti Muhammed sas. Buyuruyor: “ Hiçbir kul, Allah katında Allah’ın rızasını- hoşnutluğunu gözeterek, öfkesini yutmasından daha faziletli bir lokma yutmuş değildir.”
Peygamberimiz hazreti Muhammed sas. Buyuruyor: “ … Bir de Allah’a inanan ve peygamberi tasdik eden- onaylayan- kabul eden kişiler, cennetin derecelerine nail olurlar.”
İnsan dediğimiz akıllı, zeki, düşünebilen, yargılayabilen, sorgulayabilen, değerlendirme yapabilen, Yüce Allah’ın en güzel ve onurlu şekilde yaratığı insan; öncelikle Kur’ân ve sünnet özelliklerine sahip olmalıdır ki; olgun, yararlı, iyi, güzel, dosdoğru, dürüst, değerli, nezaketli olsun. İyi bir bilgili bilinçli mümin Müslüman; kibar, efendi, nazik, nezaketli, zarafetli, güzel, onurlu, en güzel İslam ahlaklı, edepli, hayâ- ar- utanma sahibi olur. İslam’ın üstün değerleriyle muamele eder, davranır, hareket eder. Hiç kimsenin gönlünü incitmez. İnsanlara, hayvanlara, doğadaki varlıklara şefkatle, merhametle, müşfik davranır.
Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ı asla unutmaz. Peygamberine uymayı kesinlikle unutmaz. Allah’ın ve peygamberinin kılavuzluğunda yaşar. Hırsla dünya çıkarı elde etmek için; haram, helal demeden saldırıp, yapışmaz! Rabbine karşı sorumluluklarını ihmal etmez. Dünyada yaşarken, ahiret mutluluğunu kazanmayı hedefler. Akılsızca, aptalca, serserice hareket içine girmez. Girerse de, hemen tövbe edip, hak ve hakikatle yaşamaya başlar. Yüce Allah’ın emirlerini tutar. Yasaklarından mutlaka sakınır. İyilikleri artırıp, çoğaltır. Kötülükleri azaltıp, yok eder. Dünyanın her türlü işine dalıp, ahireti unutmaz. Dünyada her işi yaparken, Allah cc. Rızasını kazanmayı amaçlar, hedefler. Dünyada başarılı olmalı ki, ahirette de rahat edelim. Dünyada rezil, perişan, zalim, düşük düzeyde olmamak için, çağın koşullarına uygun kendimizi ve neslimizi en güzel şekilde yetiştirmeliyiz. En iyi eğitimi- öğretimi almalıyız. Mesleği, sanatı öğrenmeliyiz. Çağın gerisinde asla kalmamalıyız.
Müslüman mutlaka dünya için çalışacaktır. Başkalarına muhtaç olmayacaktır. Başkalarına el – avuç açmayacaktır. Ama çalışırken, en güzel, iyi, helal, dürüst, yararlı çalışmalar yapacaktır.
Yüce Allah’ın yarattığı bereket, nimet, bolluktan; israf etmeden, aşırılığa girmeden yararlanmak gerekir. Yararlanırken de, şükredip, hamt etmek gerekir. Nankörlük etmemek gerekir. Mümin, insanlara, varlığa en güzel, iyi hizmet eden kişidir.
Mümin her işini, görevini, ödevini, sorumluluklarını yaparken; ha hukuk adalet doğruluk dürüstlük hakkaniyet güzel ahlak, edep hayâ, fazilet değerleriyle davranır. Hiçbir varlığa asla haksızlık etmez. İslam dinin binlerce fazilet değerini uygular, gerçekleştirir. Zalimlerden, müşriklerden, kâfirlerden, münafıklardan, sapık sapkınlardan olmaz. Onlara zerre kadar meyletmez, eğilim göstermez. Çocuklarına karşı adil davranır. Kimseye haksızlık etmez. Haksızlık eden, zalim olur. Zalimlerin cehennemde olacağını Rabbimiz Yüce Allah cc. Buyurmaktadır. Haksızlık eden dünyada da huzur, mutluluk, rahatlık görmez. Kızmadan, öfkelenmeden, rahat bir şekilde hareket etmeli. Her zorluğun üstesinden elbirliği ile gelmeli. Yardımlaşma, dayanışma ile aşılmayacak zorluk yoktur.
İslam, mümin, Müslim, Müslüman düşmanı her birey, örgüt, siyasi parti kendine göre ideolojik sapkınlıklarıyla; bireyin, halkın, halkların, toplumların iyileşmesi için kendi görüşleri açıklıyor. Terör örgütleri bile insanlığın kurtuluşu için fikir- düşünce bildiriyor. Bir taraftan da; bireyleri, toplumları çok acımasızca katlediyor! Bir kısım toplum; sosyalizmi, komünizmi, faşizmi, neo Nazizm’i, ırkçılığı, demokrasiyi, kapitalizmi, liberalizmi, devletçiliği, Kemalizm’i, demokrasiyi kurtarıcı olarak sunuyor. Halkları aldatıp, kandırıyor. Kendi safına çekip, hedefleri uğruna alabildiğine kullanıyor. Laiklik, sekülerlik, materyalizm, Hristiyanlık, Yahudilik, Siyonizm gibi hatta pagan inanışı putperestlik için can atan zavallı sapkın insanlar vardır. Bunlarla insanların genlerini, DNA, ahlak yapılarını bile bozdular. İnsanın yaratılış özelliğine zarar- ziyan verdiler, vermektedirler. Bunlardan hiçbir yarar- fayda gelmez. Zarar- ziyan geldi, geliyor, gelecektir. En iyisi bunlardan çok uzak kalmak ve bunlara hak ve hakikati pedagojik olarak bildirmektir.
Bizler, Müslüman olarak bireyi, aileyi, toplumu, devletleri, insanlığı kurtarmaya, kurtuluşa erdirmeyi hedeflemişiz. Bunu eğitim- öğretim, medya, basın- medya yoluyla yapacağız. İnsanlarla birlikte devleti de iyileştireceğiz. Şu ahlakı hedefe, amaca ulaşmayı mutlaka ama muhakkak ulaşmamız gerekir. Bunun için planlı programlı projeli hareket etmeliyiz. Asla şiddete, harama, teröre, günah yollara başvurmamalıyız. Haramla iyi, güzel, doğru hedefe asla varılmaz. Islah etme amaç edinmeli.
Ülkemize ve dünyaya şu ahlakı egemen kılmalıyız: en güzel İslam ahlakına ulaşmak için pedagojik eğitim- öğretim, üstün ahlak kazandırmalıyız. Her işimiz İslam değerleriyle, İslam fazilet değerleriyle yapılmalı. Doğruluk dürüstlük adalet eşitlik fedakârlık yardımlaşma paylaşma dayanışma huzur ve mutluluk saplama asıl ve esas olmalıdır. İnsanlıklı insancıl insaniyetli özellik kazandırmalı. Kardeşlik dostluk sevgi saygı sabırlı olma öğretilmeli. Sorumluluk bilinci kazandırmalı. Alçak gönüllü ağırbaşlı efendi olma benimsetilip, yaşam tarzı yapılmalı. Bu materyalizmle, dinsizlikle, sapık felsefi görüşlerle, sapkın şeytan düşüncesizlikleriyle olmaz. Olmadığını milyonlarca yıldan beri görüyoruz.
Kur’an, sünnet, peygamberimiz sas. Peygamberler ahlakı ile hareket etmeli. Önce güvenilir bir kişilik kazandırmalı. Çalışkanlığı alışkanlık yaptırmalı. Merhametli, şefkatli, müşfik, hoşgörülü, yardım etmeyi sevici, şahsiyet kazandırmalı. İnsanlara, hayvanlara, doğaya değer verme öğretmeli. Bugün sapkın insan her şeye düşmandır. Sapıtmış serserileşmiş, sapıklaşmış, saldırgan olmuştur. Bu kötü, zararlı durum giderilmeli. Cesaretli, etkin- aktif, akıllı, zeki, ortak akıl kullanan tip oluşturmalı. Halkı ve hakkı gözeten olmalı. Verdiği sözlerde durmalı. Ailesi ile kardeşleriyle, ebeveynleriyle, herkesle iyi geçinebilmeli. Küçükleri seven ve dost olan olmalı. Büyüklere sevgi ve saygı duymalı. Cömert olmalı. Hakça, peygamberimiz sas. Gibi ibadet eden olmalı.
Bu güzelim davranışlar ilim- bilim- din- iman öğrenmeden olmaz. İslam dinini çok kapsamlı şekilde öğrenip, yaşamalı. Türk dili, sosyal bilgiler, fen bilimleri, yabancı diller, sayısal ilimler, sosyal ilimler, teknik, teknoloji çağa uygun bilinmeli. Psikoloji, pedagoji bilmeli. Kur’ân, ilmihal, akait, siyer, İslam ahlakı öğrenip, yaşam tarzı yapmalı. Öyle bilgisiz, cahil cühelalıkla ancak serseri saldırgan çapulcu olunur. Bu mutlaka giderilmeli.
Ebeveynlere, öğretmenlere, devlet yöneticilerine sesleniyorum. Eğer doğru dürüst insan yetiştiremezseniz, başınız mutlaka ama muhakkak belaya düşecek, belaya girecektir. Çocuk, genç yetiştirmenin yolunu yordamını defaatça yazdım. Hedefi koyup; plan program projelerle hareket edilmeli. Eğitim- öğretim, terbiye, güzel ahlak ve dinsel, bilimsel eğitim- öğretim yapmalı. Bir kere dosdoğru, dürüst olmayı, adil olmayı, anne ve babaya sevgi saygı duyma öğretilmeli. Devlete, millete, vatana, yurdumuza sevgi saygı duyma öğretilmeli. Duymazsanız; yaşamanız, kalmanız mümkün olmaz. Mülteci, sığınmacı, göçmen durumuna düşer; rezil rüsva, perişan olursunuz. Alçak gönüllü, vakarlı- ağırbaşlı, bağışlayıcı, affedici, sabırlı, öfkeyi yenici olmalı. Saldırgan olmamalı. Hayvanlaşmamalı. Hayvanlaşmanın bedeli her zaman çok ağır olmaktadır.
Başkaları hakkında olumlu düşünürken, piyasada dönen; sahtecilik, sahtekârlık, hile, dolandırıcılık gibi ahlaksızlıkları bilip, korunmayı öğrenmeli. Cesaretli olmalı. Hukuku ve hukuk yollarını araştırarak, öğrenmeli. Ben her işimi hukuku yolla hallediyorum. Dolandıran bir şirketin 5 avukatını 4 ayrı mahkemeye başvurmalarına rağmen alt ettim. Çünkü ben haklıydım. Başvuru ve şikâyet dilekçelerimi internet üzerindeki, araştırmam ile hazırladım. Kavga, dövüş etmeye hiç gerek yok! Haklıysan, hakkını savunmasını biliyorsan, kazanırsın. Kavga edersen, kayıp edersin. Öğrenme yapmalısın. Ben öğrendim ve belediye başkanının haksız ceza yazması ve hak yoksunu yapma girişimini İdare mahkemesi ile durdurdum. Böylece 16 kişiye de ceza uygulayamadı. Yaptırım yapamadı. Yine internet üzerinden hazırlandım. Belediyenin avukatını alt ettim. Hakkını savunmasını bileceksin. Bunun için kendini yetiştirmeyi öğreneceksin ve yapacaksın.
Çok stratejik planla çok kaliteli ve verimli çalışan olmalı. Fedakârlıklarla hareket etmeli. Kimseye de hakkını yedirmemeli. Yedirmek durumunda kaldığında yine kavgaya gerek yok! Kavga kaybettirir! Kavgadan çok büyük zararlar görülür! Bugün toplumumuz cahil cühela çapulcu durumuna düştüğü için kavga, dövüş, kalabalıkların birbirine saldırması ile çok büyük zararlar görülmektedir. Bir akılsız onlarca kişiye zarar verdirmektedir. Ölüler, yaralılar sokaklardan toplanmaktadır!
Dost, kardeş, samimi arkadaş olmasını becermeli. Güven vermeli. Hoşgörü, dengeli, ölçülü, iyi niyetli, güzel hareketli, başarılı olmalı. İyilik insanı, hizmet insanı olmalı. Kanaatkâr olmalı. Aç göz, hırslı, doymak bilmez olmamalı. Kusur ve hataları bağışlayıcı olmalı. İslam ahlak ve terbiyesi ile hareket etmeli. Dedikodu yapmamalı. Laf taşımamalı. Kusur araştırıcı olmamalı. Konuksever, insan sever olmalı. Nezaketli, kibar, zarafetli, efendi, ar, edep sahibi olmalı. Hayâsız, terbiyesiz, ahlaksız asla olmamalı. Olgun insan olmasını becermeli. Olgun insan olunursa, mümin Müslüman olunur. Özverili olmalı. Sabırlı mutlaka ama muhakkak sabırlı olmalı. Sevgi saygı içinde olumlu hareket etmeli. Azimli gayretli olmalı. Şefkatli merhametli müşfik olmalı. Şükretmeli, hamt etmeli, hakça peygamberimiz gibi ibadet etmeli. Maddi manevi anlamda tertemiz, çok temiz olmalı. Hiçbir olumsuzluk, negatiflik, sapıklık, sapkınlık, serserilik içinde asla olmamalı.
Müslüman her koşulda ve her yerde adaletli davranır. Kendinin muhasebesini yapar ve kendini kontrol edip, sorgular, yargılar. İyilik, hizmet eder, güzel davranır. Sabırla yönetim kurar. Maddi, manevi anlamda temiz olur. Bozguncu olmaz ve bozguncuları sevmez. Kibirlenmez. Haddi aşmaz. Hainleri sevmez. Doğru ve gerçekleri yalanlayanları sevmez. Savurganlık yapmaz. Zalim olmaz ve zalimleri sevmez.
Müslüman tevhit ve şehadet kelimelerinin özüne, içeriğine içtenlikle bağlıdır. Namaz kılar. Zekât verir. Ramazan orucu tutar. Hac yapar. Kur’ân’ı, peygamberimiz sas. Gibi aynen yaşar.
Müslümanın yaşantısı dosdoğru, ilim, irfan, hikmet, Kur’ân, sünnet içerikli olur.
Yalancılar gibi yapmayacaklarını anlatır. Bunu en çok ülkemiz ve dünya yalancı siyasetçileri yapmakta, halkı aldatmaktadır.
Müslümanın kişiliği çok güzel olmalı. Hayvani özellikler taşımamalı.
Doğru, dürüst, adil olmalı. Hak ve hakikatten ayrılmalı.
Menfaatçi- çıkarcı, haram- günah peşine koşan olmamalı.
Yalan asla söylememeli. Yalancılık, münafık alametidir.
İçi- dışı bir ve aynen hak ve hakikat özellikli olmalı.
Net olmalı. Yalpalamamalı. Bir öyle bir böyle dememeli.
Başkaları gibi terör örgütleri ve uzantıları gibi, mankut gibi kullanılmamalı.
Düzenli, nizamlı, intizamlı olmalı.
Huzurlu ve mutlu olmalı.
Fakir, yoksul olmamalı. Kendini en güzel şekilde eğiten kişi, öğrenim gören kişi fakir, yoksul olmaz. Üretir ve kazanır.
Adam diyor! İşsizim, iş yok! İş yok diyeceğine; sen ne iş yaparsın? Nereden anlarsın? Ne yaparsın? Mesleğin, sanatın, yeteneğin, becerin nedir? Adam eleman alacağı zaman bunu soruyor. Biz şu anda oğlumuza iş arıyoruz. Adam işime yarar mısın, diye araştırıyor, inceliyor. İnsan inek değil ki, önüne ot, saman, yem koy! Sütünü sağ, al!
Geçen hafta fırından 2 ekmek aldım. Bir kişide 15 ekmek aldım. Sordum! Evinde 15 kişi varmış! Koyun olsa, inek olsa, bu kadar üreme, çoğalma olmaz. İnsan gibi davranma becerilmeli. Kedi, köpek, tavşan… Özellikli olmamalı. Böyle bir evden yetişmiş eleman çıkmaz! Çok yazık! Çok üzülüyorum! İnsan olmayı beceremedik! Böyle giderse 8 milyarlık dünya 15 milyar olacak! İnsanları savaş ve hastalıklarla yok edecekler!
Bir ay kadar önce Kaliforniya’da bir laboratuvara baskın yapılmış! Bin tane Korona virüslü fare bulunmuş. Belki de korona virüsü gibi ikinci bir virüs küresel hastalığı yaymayı düşünüyorlardı. Zaten 2020- 2022 yıllarında Kovid 19, başka bir adı ile Korona virüsü nedeniyle dünyada milyonlarca insan öldü! Milyonlarca insan hastalığa tutularak, vücudu zarar gördü.
Müslüman, akıllı zeki, uyanık, akıllı, zekice yaşar, yaşamalı. Cahil cühela çapulcu olmamalı.
Müslüman günah, haram işlememeli. Haram- günah işlerse, yaptığı ibadetlerin sevabı, günahlarıyla silinir. Günahlar, sevapları; matematik, cebirdeki, gibi götürür, yok eder. Eksiye düşürür!
Müslüman haksızlık etmemeli. Her haksızlık puan, kariyer, makam, mevki, şahsiyet kaybettirir. Haksızlık yapan, sevilmez, beğenilmez.
Allah cc. İyi, güzel, yararlı olmayan kulu sevmez.
İslam ve bilim özellikleri taşımayandan, olgun insan olmaz.
Kötü eğitim- öğretim ile insanlar, insanlıktan çıkar. İyi bir eğitim- öğretim ile insanlar; muazzam, muhteşem, mükemmel, yararlı, iyi, güzel, dürüst, adil, harika, harikulade, olgun insan olur. Materyalist eğitim ile insan insanlıktan bile çıkar! Bunun içindir ki, ahlak, maneviyat, din, iman esas olmalıdır. Emanetleri ehline verirken; insani, İslam’ı, ilmi özellik taşıyıp, taşımadığı da, derinden ve kapsamlı değerlendirme yapılmalı. Ölçme ve değerlendirme mutlaka yapmalı.