Yıllardan 2016,günlerden ise 15 Temmuz ,bir halk düşünelim şafak vaktinde bir çığlıkla uyanan ve olduğu yerde abdestini alıp kahramanca meydanlara koşan.Hayal edilebilir mi?

Tarifi yazılamayacak ve kelimelerimize sığmayacak,süslenmeyecek kadar bir destansı mücadele bunu ancak bir Türk yapabilirdi ve yaptık.O inancın,O aşkın mermi olmuş,siper olmuş halidir 15 Temmuz.

Bunların yanında destanımızın bir de ölümsüz kahramanları vardır.Bunlardan bir tanesi ise Şerife BOZ yani halk tabiriyle Şerife bacı'dır.Şerife Bacı, ev hanımı olup dört çocuğu ve harfiyatçılık işiyle uğraşan bir de eşi vardır.Darbe gecesi televizyonları takip ederken darbe girişimi olduğunu anlamış, abdestini alıp doğruca eşinin kamyonunu çalıştırmış, kullanabilir miyim? demeden besmelesi ile kontağını çevirmiş ve Taksim Meydanı'na dualarla,Kelime-i Tevhidlerle sağsalim gelmiştir.Ardından bu milleti darbe girişimine sabahlara kadar yalnız bırakmamıştır.Şüphesiz söz konusu İman inanç ve vatan sevgisi bir araya gelince ulaşılamaz yolları aşmış,vatanı,bayrağı için yola varmıştır.

Yola varanlardan ve şahadet şerbetini içen bir tanesi de bizim ecdadımız tonlarda mübarek topraklara kanını döktüğü Kurtuluş Savaşı'ndan Şerife Bacı'dır.Şehit Şerife Bacı,Kastamonu ilimizin İnebolu şehrinde dünyaya gelmiş,savaş sırasında 20'li yaşlarında olan genç bir kadındır.Sırtında bebeği,soğuk kış ayları vatan elden gitmesin! diye cepheye mermi taşıyıp donarak şehit olan o muhteşem Türk kadını,ana yüreği timsali olmuştur.

Büyük resime bakıldığında bu kadınların, bu insanların tek bir gayesi vardır. O da Vatan'dır.Vatansız bir milletin varolamayacağını, fedakarlık göstermeden bir yerlere gelinemeyeceğinin bizlere her açısıyla muhteşem gösteren kahraman şehitlerimiz...

Ruhunuz şad,makamlarınız âli olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene