Bir insanın; insanlıklı, insancıl, insaniyetli, olgun olması için, İslam ve bilim değerlerini bilinçli şekilde benimseyip, içselleştirmeli. Özümsemeli. Benimseyip, yaşam biçimi yapmalıdır.

İslam dininin fazilet değerlerini öğrenip, bilinçli şekilde benimseyip, özümsemeli. İçselleştirmeli. Beynine, kalbine, genlerine, ruhuna işlemeli. Bilim verilerini öğrenip, bilimsel yaşamalı. İslam dini ile bilim bir bütündür. İkisi de âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’ın ilim ve alim sıfatının tecellisidir. Dinsiz ilim olmaz. Bilimsiz de din olmaz. Kur’an’ın 750’den fazla ayeti, insanları bilim ve türevlerini öğrenmeye yönlendirmektedir.

İslam dininden ve bilimden yoksun kişilerin iyi, güzel, doğru, dürüst, yararlı, insancıl gibi ulvi değerlere sahip olması çok zordur. Bu tipler hem kendilerine, sevdiklerine, insanlara, vatana, millet, devlete çok büyük, onarılmaz zararlar- ziyanlar verirler. Bunu pek de anlamadan yaparlar. Başkalarının kullanması olduklarından, bir robot gibi kurgulandıklarından, kötülüğü, çirkinliği, olumsuzluğu yaparlar.

Bugün hak din İslam’dan, bilimin insancıl değerlerinden yoksun olanlar, her türlü şekilde insanlara, hayvanlara, bitkilere, çevreye, doğaya inanılmaz büyüklükte onarılmaz zararlar vermektedir. Bu zarar ve kötülükler artarak devam etmektedir! Bunu katı atıkların işlenmeden çevreye atılmasıyla, kanalizasyonların arıtılmadan sulara bırakılmasıyla, savaş ve çatışmalarla yapmaktadır. Çevreye biyolojik, kimyasal, nükleer bombalarla onarılmaz çok büyük zararlar verilmektedir. İnsanlar, hayvanlar, doğa acımasızca, düşüncesizce öldürülmektedir!

Ölümden sonrasını düşünmeyenler, ahirette hesap gününü bilmeyenler, cehennem azabını dert edinmeyenler, helal ve haram bilmeyenler ve inanmayanlar, dün olduğu gibi bugünde çok kötülük yapmaktadır. Yapmayı da sürdüreceklerdir. Bunları önlemenin yolu; İslam ve bilim öğretisini, eğitimini yapmaktan geçmektedir. Hasta olanların tedavisi yapılmalı. Caydırıcı cezalar verilmeli.

Dünyanın şer güçlerinin insanları, insanları kitleler halinde bozması, devletlerin buna yeterli önlemler almaması sonucunda, toplumlar ve devlet yöneticileri de kötü olmaktadır. Bugün insanlar kötülüğün, çirkinliğin, olumsuzluğun içinde can vermektedir! İnsanların pek de dert ettiği yok! Zira insanların büyük çoğunluğu artık insanlığını yitirmiş durumdadır.

İnsan öncelikle insancıl, insaniyetli, insanlıklı, olgun olması için; samimi, bilgili, bilinçli, dini bütün mümin ve Müslüman olmalıdır. İslam dininde olan fazilet değerlerini, başka hiçbir yerde bulamaz. İslam dini, âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ın dinidir. Kur’ân, Allah’ın sözleri, ilmidir. Allah’ın sıfatları hudutsuz- sınırsız, sonsuz sıfattadır. Bu ilmin üstünde hiç kimsenin ilmi, düşüncesi olmaz, olmaz.

Allah cc. Öncelikle doğru, dürüst, adaletli merhametli, şefkatli, müşfik olmayı emretmektedir. Fedakâr, cefakâr, diğerkâm olmalı. Hamt etmeli, şükretmeli, zikretmeli, ibadetleri hakça peygamberimiz gibi yapmalı. Kulluk bilinciyle hakça yaşamalı. Sevgi, saygı ile başkalarına davranmalı. Sorumluluk, ödev, görev ve yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmeli. Allah’a teslim olmalı. Kula teslim olmamalı. Kula kölelik yapmamalı. Alçakgönüllü, ağırbaşlı olmalı. Huzur ve mutluluğu yakalamak için öncelikle İslam ve bilimi yaşam tarzı yapmalı. İslam dinini bilinçle, içtenlikle yaşamalı. Kendine, aile halkına, akrabalarına, komşularına, iyi arkadaşlarına şefkat ve merhametle, müşfik davranmalı.

                               Çocukları, gençleri, insanları haram ile beslememeli. Haram besin, gıda yedirmemeli. Haram ile beslenen vücudun genleri anormali olur. Onun iyi insan olması çok zor olur. Haram yedirmemeli. İçirmemeli. Giydirmemeli. Beslememeli. Haramın her çeşidi DNA, genleri bozar. Gen bozukluğu; ruh, yapı bozukluğunu oluşturur.

Her çocuğa, Din dersi vermeli. Kur’ân, ilmihal, akait, siyer, İslam ahlakı, fıkıh bilgisi, namaz duaları, namaz ibadeti öğretmesi yapılmalı. Dinden, imandan uzak yetiştirilen çocuklar ve gençler; İslam dinini bilmediklerinden, çok farklı, değişik, sapkın düşüncelere dalabilir. Bugün televizyonda, radyolarda, gazetelerde, videolarda izliyorum. Dinsiz- ateist olduğunu, Şamanist olduğunu söyleyenler var. Bunlar Türk’tür. Ama İslam dininden haberleri yok. Kelime-i tevhit, Kelime-i şehadet, salavat getirmesini bilmiyor. Camiye, namaza gitmemiş, zavallılardır. Tamamen sapıkça konuşuyorlar. Bu gibiler, şer güçlerin egemenliğine girmiş. Birer parya, köle, araç- gereç konumunda olmuşlardır.

Bugün tüm dünyada,  İslam olmayanlar; akılsızlıkları, yanlış bilgileri yüzünden, haydutluk, gangsterlik, sapıklık, barbarlık, katliam, katillik, soykırım, canavarlık yapmaktadırlar! Bunlar insanlığın başlangıcından beri, bu şekilde insan dışılık yapmaktadırlar. Buna önlem olarak; İslam ilimleri ve yararlı gerçek bilim bilgileri öğretilip, benimsetilmeli. İslam ilimleri yanında; tarih, coğrafya, edebiyat, biyoloji, astronomi, jeoloji, psikoloji, felsefe, matematik, geometri, cebir, fizik, kimya, ölçme ve değerlendirme, psikolojik danışma ve rehberlik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, yabancı dil, medeniyet tarihi, İslam tarihi, bilim tarihi, mantık gibi doğa ilimleri de mutlaka öğretilmeli.

Dünyada bir dinsizlik, imansızlık propagandası var. Tüm dünya gençliği, insanları bu ateizmden, laiklikten, seküler olmaktan, solculuktan, materyalizmden, akılsızlıktan, derin düşünceden olumsuz etkilenmektedir. Ülkemizde ki, çekilmiş videoluları izliyorum. Bazıları diyor. “Ben Türk’üm. Türklerin eski dini olan Şaman dinindenim.”  Kürtlerin bazıları diyor; “Kürtlerin eski dini; Zerdüştlüktür.” “ Bazıları dinsiz olduğunu, ateist olduğunu söylüyor.” Her biri başka bir İslam, Müslüman düşmanı olduğunu açıklıyor.

Şamanlıkta tanrı – tengri kavramı geçiyor. Yer tengri, gök tengri kavramı geçiyor. Ama bu Allah cc. Demek değildir. Eski Türkler, tengri diye 20 farklı hayvanı tanrı edinmişlerdi. Eşyalara, hayvanlara, cisimlere tengri diye tapınıyorlardı. Batılıların tanrı, yarı tanrı diye tapındıklarına benzer bir putperestlik vardı.

Zerdüştlükte, ateşe tapınmaktır.

Dinsizlik, imansızlık, ateizm de; akılsızlığın, düşüncesizlik, Marksizm, daha çok Siyonist Yahudilerin yaydığı bir dinsizliktir. İslam dışında her düşünce biçimi; dinsizliktir. Hayrı olmaz. Zararı; fecaat, felaket, vahşet, dehşet olmaktadır.

1968- 1980 yılları arasında ülkemizde ve dünyada komünizm revaçtaydı. Terör ve yaygın propaganda ile kitleler benimsemeye başlamıştı. Daha çok ateizm, Marksizm propagandası yapılıyordu. Dergiler, gazeteler, kitaplar çok yaygındı. Gençliği ele geçirmişlerdi. Kendinden olmayanlara terör yapıp, katlediyorlardı. Ülkemizde 1968- 1980 yılları arasında 10 bin kadar daha çok gençleri komünist teröristler katletti! Öldürdü!

1991 yılında dünyada komünist devlet rejimleri çökünce, komünist propagandası da azaldı. Komünistler ülkemizde Kemalist, Atatürkçü ayakları yapmaya başladı ve bu ikiyüzlülüğü sürdürmektedirler.

Bunların böyle etkin olup, dinsizliği yaymalarına, Müslümanım deyip; uyuşuk, pısırık, pasif olmalarının etkisi çok büyüktür.

Ben 1970- 1980 yılları arasında Allah’ı anlatan, tanıtan, ispat eden 40 kadar kitap almıştım. Dini dergileri takıp ediyordum. Ateizme karşı amansız, sürekli, etkin, aktif bir mücadele veriyordum.

                Ben, âlemlerin Yüce Rabbi olan, Allah’ın indirdiği tüm mesajlara- iletilere- ayetlere zerre miktarı şüphe olmadan, inanıyorum, iman ediyorum. Peygamberimiz sas. Gibi inanıyorum, iman ediyorum. Bunun için tam bir olgun İslam imanım vardır, elhamdülillah. Allah ve peygamberine şüphesiz inanıyorum. Bunun için iki âlemde hiçbir kaybım yoktur. İnanmayanlar, eleştirenler, beğenmeyenler, hak yol dışı sapıklık yolu tutanlar, iki âlemde yanlıştadırlar. İslam dışı her inanış bozuktur, sapkınlıktır, sapıklıktır, batıldır. İki âlemde zararını mutlaka göreceklerdir.

Peygamberimizi sas. Tanımayanlardan mümin olmaz. Kur’ân’ı bize bildiren peygamberimizdir. Kur’ân’ın hayata- yaşama uygulanışını öğreten peygamberimizdir. Bunun için hem ayetlere hem de peygamberimizin sünnetlerine iman ediyorum. İnsan ilmini artırdıkça, İslam dininin kıymetini daha çok anlar. Cahil cühela çapulcu inkârcıların ne ilmin gerçeklerinden ne de Müslümanlıktan anlayacağı pek bir değer yoktur. Bunlar inatçı bir inkâra, hakkı hakikati yalanlama hastalığına tutulduklarından, genlerini de böylece bozdurduklarından, bu gibilerine anlatmak zordur. Anlamazlar. Onlara anlattıkça daha da sapıtırlar.

İmanın zirvesine, imanın olgunluğuna erişmek için İslam dinini bilgiyle, bilinçle, içtenlikle yaşamak gerekir. İslam dinini bilinçli şekilde yaşayan âlim, evliya, Allah cc. Dostu olmalı ki, Allah da bizi dost edinsin. Seçkin mümin Müslüman olmalı. Sıradan insan olmaktan çıkmak gerekir. Seçkin Müslüman olmalı. Her halimize, durumuzla muhteşem, muazzam, mükemmel, olgun olmalı. Nefse uymaktan, şeytana uymaktan çıkmak gerekir. Aksi halde basit bir Müslüman olunuz. Oysa bize basit insan olmak yakışmaz. Biz yetkin, etkin, etken, olgun Müslüman olmak durumundayız. Bu da ilimle, bilimle, din ile iman ile olmaktadır.

İnsanlara, çocuklara, gençlere, İslam dinini, Kur’ân, sünnet, İslam ilimlerini öğretmezsen, nereden bilecekler İslam dinini?

Başkaları, deizmi, ateizmi, komünizmi, sosyalizmi, materyalizmi, Karl Marks’ı, Darwin’i, Mao Zedong’u, diğer sapkın, sapık düşünceleri öğretip, kullanırken, Müslüman uyursa; insanların doğru, gerçek bilgiyi kazanması zor olmaktadır. Terör örgütleri, çeteler, şebekeler, mafyalar; insanları kendi amaçları doğrultusunda eğitip, kullanırken, Müslüman uyursa, insanları kurtarmak zor olmaktadır. Müslümanların kendi çocukları aldatılıp, kötü emeller için kullanırken, Müslüman bir değerli yazıyı sosyal medyada paylaşmaktan çekinmektedir. Böyle olduğu içinde kötülük topluma egemen olmaktadır.

İnsanlara okulda yeterli İslam, Müslümanlık bilgisi kazandırılmalı.

İnsanlara camilerde, kurslarda yeterli İslam, Müslümanlık öğretilmeli.

Sosyal medya, yazılı medya kontrol edilmeli. Sapkınların ve hainlerin insanları yanlışa yönlendirmesi önlenmeli. Her tülü kötülük, çirkinlik, yanlış engellenmeli. Beyinler, kalpler, akıllar bozulmamalı.

İnsanlara hak, hukuk, doğruluk, dürüstlük, hakkaniyet, güzel ahlak, edep, hayâ, dosdoğru muamele kazandırılmalı.

Bu güzelim yararlı değerler öğretilip, benimsetilmediğinden, toplumda anormali durum oluştu.

2024 yılının 9 ayında yapılan bir milyon piyasa denetiminde, 16 bin yanlış gıda, yanlış besin topluma yedirilmiş. Halka at, eşek, domuz, bozuk, haram, suç olan gıdalar yedirmişler. Lokantalardan, gıda satıcılarına kadar 16 bin kişi haram yiyecek, sağlığa zararlı yiyecek topluma yedirmiş. Bütün bunlar devletin iyi işlemediğinin, toplumun güzel yetiştirilmediğinin sonucudur.

İslam dini mutlaka öğretilip, benimsetilmeli.

Bilimin geçekleri öğretilip, kazanıma dönüştürülmeli.

Her söylenen saçmalıklar, bilim kabul edilmemeli. Teori- varsayımlar bilim kabul edilmemeli.

Akıl bozmak için her sapkın, sapıkça bir şeyler söylemektedir. Bunlara önem ve değer vermemeli. Aklı doğru kullanmalı.

Aklı başkalarına satmamalı veya kiraya vermemeli. Kötü kişiler tarafından, kötü amaçlar için kullanılmamalı. Vatan, millet, devlet, bayrak düşmanlığı yapmamalı. Dini ve ilmi değerlere sahip olmalı. Uyanık olmalı. Olabilecekleri, öngörü ile tahmin edip, kötülüğe düşmemeli. Bugün dünyanın çok büyük çoğunluğu kötülükte alabildiğine kullanılmaktadır. Olup, bitenlerden dersler çıkarmalı. İbret almalı. Akıllı insan, başkalarının düştüğü tuzağa düşmez. İslam dininden bir milimetre sapmamalı.

Beşeri, felsefi inanışları din edinmemeli. İslam dışı her inanış bozuktur, çürüktür, zararlıdır, yararsızdır, insan doğasına aykırıdır. Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ın dininden sapma isteyenler; kendilerinden, hadlerinden, sınırlardan, haktan, hakikatten habersizdir. Başkaları tarafından kandırılmış, aldatılmıştır. Allah’a ve peygamberine yönelmeli. İslam ve bilim ile hakça yaşamalı. Ölümsüz olan insanın tüm yaşantısı boyunca; huzurlu, mutlu, rahat, kolay, iyi, güzel yaşaması buradadır. Yanı İslam ve bilimsel yaşamasındadır.