Âlemlerin Yüce Rabbi Yüce Allah cc. Mümin ün suresi 23/1-5. Ayetlerinde diyor ki: “ Müminler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir.

Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler. Onlar ki, faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler. Onlar ki, zekâtı öderler. Onlar ki, ırzlarını korurlar.”

Mümin ve Müslümanlar, Yüce Allah’ın yap dediği ibadetleri, peygamberimizin yaptığı şekilde yaparlar.

Vakit namaz, farz namaz, vacip namaz, sünnet namazları kılarlar.

Ramazan orucu tutarlar.

Zekâtlarını verirler.

Hac yaparlar.

Kurban keserler.

İffet ve namuslarını korurlar.

Allah cc. Anıldığında, yürekleri ürperir.

Allah’ın ayetlerini büyük bir huşu içinde dinler ve anlamaya çalışırlar.

Allah’a güvenirler.

Allah cc. Rızasını kazanmak için İslam yaşantısı içinde olurlar.

Allah cc. İçin hayırda yarışır, infak ederler.

Allah’ın yarattığı insanlara, varlıklara her türlü iyiliği yaparlar.

İnsanları, varlıkları kırmazlar, gönüllerini incitmezler.

Zalim olmazlar. Zulmetmezler.

Doğru, dürüst, adil davranırlar.

İslam dinini ve bilimi yaşam tarzı yaparlar.

Müslüman, Yüce Allah’ı, Kur’ân’ı, peygamberini sas. Kendinden, sevdiklerinden çok daha fazla sevmeli. Sevdiğinin emir ve yasaklarına harfiyen uymalı.

Allah’ın emirlerini tutmalı. Yasakladıklarından sakınmalı. İyiliği çoğaltarak, yaymalı. Kötülükleri azaltarak, yok etmeli.

Allah’ın sevdiği kul olmak için; öncelikle haramlardan, günahlardan arınmak gerekir. Sonra ibadetleri yapmak gerekir. Hem ibadet yapıp, hem haram işlemek, Müslüman işi değildir.

Müslüman, Allah’ı zikreder. Şükreder, teşekkür eder, hamt eder. İbadet eder. İyilik yapar. Dua eder. Tövbe eder. Nasuh üzere tövbe eder. İslam ilimleri, bilim, sanat, zanaat, meslek öğrenimi yapar. Sözlü, yazılı, fiili çok güzel örnek Müslüman olur.

Müslüman, Allah’ın sevdiklerini sever. Sevmediklerini sevmez. Allah cc. Düşmanlarına, insanlık düşmanlarına hiçbir şekilde destek vermez.

Allah cc. Sebe suresi 34/ 37. Ayette mealen şöyle diyor: “ Ne mallarınız ne de çocuklarınız, sizin bizim katımıza daha çok yaklaştıran şeylerdir! Ancak iman edip, salih amel işleyenler, başka! İşte onlar için işlediklerine karşılık kat kat mükâfat- ödül vardır. Onlar cennet köşklerinde güven içindedirler.”

İslam dini öğrenirken, eş zamanlı olarak bilim üretme, bilimden teknik ve teknoloji de üretmeli. Mutlaka bilim ve teknoloji üretmeli. Sadece din öğrenmekle, dünyada huzur ve barış içinde yaşamak mümkün değildir. Bilimde Allah cc. Katındandır. Bu gazi, şehit vatanı düşmana bırakmamak için her yönü ile en güçlü bizler olmalıyız. Bugün batıl Batılı sapkın, sapık haydutlar, barbarlar, zorbalar, soykırımcılar, katliamcılar, mazlum halkları, kentleri bombalıyor. İsrail çevresindeki, tüm ülkeleri bombalıyor. Amerika, İngiliz, Fransız ve diğer Batılı ülkelerde askeri gücünü bölgeye yığmış. İsrail’i koruma yapıyor. Hepsini lanetliyorum. Kınıyorum. Kahrolmaları için dua ediyorum.

Şu anda İsrail, Lübnan’ı, Beyrut’u, kentleri havadan ve karadan vuruyor. Suriye- Şam’ı vuruyor. Filistin- Gazze’yi vuruyor. İran’da yaptığı suikastlar nedeniyle, İran; İsrail’e dün akşam 500 süpersonik füze attı. Bölge karışık! Savaş devam ediyor. Müslümanlar her yönüyle gelişmemiş. Paramparça olmuş. Güçleri ve devlet gelenekleri olmayan, sürü özelliklidir!

Müslümanlar bilgilenmeli, bilinçlenmeli. Birlik ve beraberlik içinde olmalı. Her yönüyle işbirliği yapmalı. Her yönüyle en güçlü olmalı. Allah cc. Müslümanların böyle olmasını istiyor. Ama İslam dinini yeterince anlamayan insanlar, dini bırakmış. Zevk, keyif, eğlence, dinlence, az çalışarak emekli olma, hile, sahtecilik, sahtekârlık, devletini zaafa uğratma gibi binlerce haram, günah, suç peşinde koşmaktadır. Öte yandan da sapkın zalim kâfir gâvurlar; Ermenistan, Yunanistan, İsrail gibi zibidileri Müslümanların başına bela etmektedir. Oysa Onlar Osmanlı döneminde, Osmanlı’ya bağlı birer kentti.

Son 45 yıl içinde 30 kadar İslam ülkesi saldırıya, işgale uğradı. Osmanlı zayıflayınca, 1920 yılında işgal edilmemiş tek bir İslam ülkesi yoktu. Bugünde bağımsız, özgür, sağlıklı iradesine bağlı, tercihlerini doğru yapabilen, İslam ülkesi yok. Bugün 57 İslam ülkesi var. Ama bir ve beraber olması bir taraf, birbirlerinin kuyusunu kazmaktadırlar. Herkes aklını başına toplamalı. Bilim üretmeli. Teknik, teknoloji üretmeli. Her yönüyle güçlü, adil, doğru, dürüst olmalı. Bu şekilde yaşamalı.