Yüce Allah’ı, Peygamberini sas. Ve bilim insanlarını dinleyip, hakça, hukukça, hakkaniyetle, adaletle, dosdoğru, dürüstçe, güzel ahlakla, hayâyla, edeple, insanlık onuru ile güzelce Müslümanca yaşamalıyız.

Önce iyi insan, güzel Müslüman olmaya niyet edip; İslam dinini ve bilim dallarını öğrenelim. Öğrenmekten maksat; iyi insan, olgun Müslüman olmak olmaktır. İyi bir Müslüman olmayanların; dünyası perişan, ahireti cehennem olacaktır.

Allah cc. Pek çok ayete; zalimlerin, hakkı yalanlayanların, kâfirlerin, münafıkların, müşriklerin, İslam dinini beğenmeyip, sapkın felsefi görüş, ideoloji benimseyenlerin, ebedi yerlerinin cehennem olacağı bildiriliyor.

Önce güzelce bir gusül- boy abdesti almalı. Allah’a yönelip, tövbe etmeli. Artık İslam dinini ve bilimi hakça yaşamalı. Dünya işlerini ve ahireti öğrenmeli. Hazırlığımızı yapmaya başlamalı. Aklı, İslam dini ve bilim dallarının değerleri ile kullanmalı. Başkaları tarafından aldanıp, kendimizi kullandırmamalı. İslam ve bilim dışı ömrünü tüketenler, çok pişman olacaklar ama son pişmanlık fayda sağlamayacaktır.

Anne, baba, akraba, komşu, arkadaş, insanlara çok iyi davranmalı. Hakça muamele etmeli. İyilik yapmayı asla elden bırakmamalı.

Allah cc. Adaletle davranmayı, yardım etmeyi, yakınlara yardım etmeyi emretmektedir. Hayâsızlığı- arsızlığı- utanmazlığı, fenalığı, kötülük ve çirkinlik yapmayı yasaklamaktadır.

Allah cc. Herkese hak ettiğini verir. Kimseye haksızlık, adaletsizlik etmez.

Allah cc. Her zaman dosdoğru, iyi, güzel, yararlı işler yapmamızı emretmektedir.

Allah cc. İçimizden geçeni, olanı, olacakları bilir. Sıfatları sınırsızdır.

Allah cc. Zalimlerin ve hakkı, hakikati yalanlayanların dostu değildir. Müslümanların dostudur.

Allah cc. Katında sadece hak din İslam’dır. Diğerleri din değil, felsefi, edebi görüşlerdir. Vahye dayalı değillerdir.

İdeolojileri, felsefi, edebi inanışları bırakıp, İslam dinine, Allah’a dönmeli, yönelmeli. Öyle hem Müslümanım hem sosyalist, komünist, kapitalist, liberalim demek olmaz. Yoga yapmakla rahatlanmaz. Yoga sadece cismani bir ritüel değildir. Onun manevi anlayışı da vardır. Yanı bir putperestliktir. Ama bugün bunu anlayacak Müslüman çok az kaldı. Hakkı hakikati anlayıp, tövbe etmeli. Allah’a yönelmeli.

Allah cc. Tövbeleri kabul eder. İçimizi, dışımızı Allah’ın emri ile boy abdesti ve Nasuh tövbesi ile temizleyip, sadece Allah’a yönelmeli. Allah’ın dini dışında felsefi, beşeri, batıl, küfür inanışlar edinmemeli. Bir insan hem Müslüman hem de kâfir olmaz.

Yüce Allah’a şükrede, teşekkür ede, hamt ede, zikrede, tövbe ede, ibadet ede.

Seni Allah’a ibadet etmekten, itaat etmekten ne alıkoyuyorsa, o küfürdür, batıldır, nefistir, şeytandır. Bunun hesabı çok çetindir.

Allah’ın rızasını- hoşnutluğunu kazanmaya gayret ede, azmede.

Allah cc. Ne emrediyorsa, o mutlak doğru, gerçek, yararlıdır. Aksisi perişanlıktır.

Allah’ın rahmetinden ümidi kesmeyiniz.

Allah’tan başka ilah, İslam’dan başka inanış, peygamberden başka önder tanıyanlar, büyük yanılgı, yanlış içindedir.

Allah cc. Kur’ân, peygamberden sonra en çok anne ve babamızı sevmeliyiz. Bu bir Allah cc. Emridir.

Bugün Müslümanlar yaklaşık 2 milyar nüfusa sahiptir. Ama bunun %5’i bilgili, bilinçli, samimi, takva Müslüman değildir. Her birinin bir veya birkaç putu, ikonu vardır. Her biri farklı sapkın ideolojilere, siyasi partilere, terör örgütlerine, cemaatlere, tarikatlar bölünmüş. Birbirinin kuyusunu kazmaktadır.

“ Allah cc., başınıza gelen olumsuzluklar, kötülükler kendi yaptıklarınız, yüzündendir, buyurmaktadır.”

Müslüman Efendi, centilmen, sakin, haklı, hukukça davranan, kibar, zarafetli, nezaketli olmalı. Müslüman hayvanlaşamaz.

Müslüman başkalarının kutsallarına hakaret edemez. Sevmese de hoş görmelidir.

Müslüman iyice bilmediği işlerin peşine takılmaz. Başkalarının aldatmasına, tuzağına düşmez. Zira bilgili, bilinçli, araştırıp- inceleyendir. Hemen karar vermeyendir.

İslam dışı batıl, küfür inanışlara aldanıp, kanmaz.

Müslüman takva ile hareket eder.               

Müslüman hak yolda sürekli değişim, gelişim halinde olmalıdır.

Müslüman en ideal, üstün, akıllı, zeki, bilgili, birikimli, donanımlı efendi, olgun insandır. Sapkın, sapık hareket edemez.

Allah cc. Rızkı yaratır. Kazanması insanın kendine kalmıştır. Kuşlar, yaban hayvanları rızkını arayıp, bulduğu gibi insanda bulmalıdır.

Eğer bir ailede karşıt cins eşler akıllı, zeki, doğru düşünceli ise barış içinde huzurlu, mutlu yaşarlar. Sapkın ise dağılır, giderler.

Ahiret, dünyada kazanılır. Hak yolda yaşayanlar; cennete, batıl yolda yaşayanlar; cehenneme gider.

Müslüman insan, Allah’a ve kullarına karşı görevlerini eksiksiz yapar.

Din samimiyettir, sadakattir. Samimi ve sadık şekilde dine bağlanmalı. Hak dine ortak batıl ideolojiler, sapkın düşünceler, bozuk görüşler ortak etmemeli. Bu sapkınlık olur.

İslam’da düşünce ayrılığına düşmemek esastır. Bölünüp, parçalanmamak esastır. İslam dini hiçbir ayrışmayı kabul etmez.

İslam dinini çağın araç- gereçleri ile yaymaya çalışmalı.

Dinimiz kolaylık dinidir. Yaşamalı.

İslam dini hayat- yaşam dinidir. Yaşam tarzıdır. Hayat hak dinidir. Diğerleri insan doğasına zıt olan sapkınlıklardır.

Dünya hayatını geçerli, doğru, gerçekçi kurallar üzerine kurmalı.

Bugün insanlar, daha doğrusu Müslümanlar gerçek anlamda İslam dinine ve bilime uygun yaşasalar; kendileri, aile halkı, toplum, devlet çok rahat eder. Pek çok dert, bela, sıkıntı, kaza, yanlış, yalan çekmez. Kendini ve sevdiklerini harcatmaz. Huzursuz, mutsuz olmaz. Zorluk, güçlük içine düşmez. İslam dini barış, huzur, mutluluk, kolaylık dinidir. İslam dinini bilinçle, bilimle birlikte yaşayanlar her yönüyle sağlıklı olur.

Devlet ve millet ne ölçüde İslam dinini yaşarsa, ölçüde başarılı, iyi, güzel, yararlı, saygın ve harika insan olur.

Müslüman şunu unutmamalı: dünyada 43 bin inanış, inanç türü vardır. Bunların tümü batıl, küfür, bozuk, şer, kötü, çirkin, yaramaz, çürüktür. Hepsi de İslam ve Müslüman düşmanıdır. Zira hepsi yalandan, yanlıştan, çürümüşlükten, kötülükten, haksızlıktan, sapkınlıktan beslenmektedir. Bu felsefi inanışların tümü hak ve hakikat, insanlık düşmanıdır. Çok uzak kalmalı.

İslam dininde haram, günah, suç kabul edilen hiçbir niyet, duygu, düşünce, eylemin insanlığa, aileye, topluma hayır, iyiliği, yararı olmaz. Bugün insanlık bu berbat hale haram ve suç işlemekte gelmektedir.

Sapkın ülkelerde haram ve günahlar kanunlarla- yaslarla işlenir hale gelmiştir. Kumar oynaması, içki, alkol alınması, genelev kurulması, pavyon, meyhane açılması, Müslümanlara baskı yapılması, hep yasalarla gerçekleşti, gerçekleştiriliyor. Bu insanlık onuruna aykırıdır. İnsan ve toplumlara karı, faydası yoktur. Zararı çok olmaktadır.

Bir insan, İslam dinine ve bilime ne ölçüde uyarsa, o ölçüde başarılı olur.

Bir insan, İslam dinine ve bilime ne ölçüde uymazsa, o ölçüde; başarısız, huzursuz, mutsuz, rahatsız olur. Başkalarına zararı- ziyanı olur.

Bugün sapkınlar dünyayı ateşe vermiştir.

Çatışma, şiddet, terör, savaş çıkarmaktadır. Toplumlar her varlığı ile yok olmaktadır.

Bu duruma düşmemek için çok bilinçli, bilgili, her yönü ile güçlü, ittifak halinde hareket etmeli.

Devleti güçlü yapmak, milleti birbirine dost ve kardeş bağları ile bağlamak gerekiyor.

Emperyalizmin her türlü kötülüğüne, batılın her türlü sapkınlığına karşı uyanık olmalı. Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ı bırakıp; sapık, sapkın beşeri, felsefi görüşlere yönelmemeli. İki dünyamızı berbat, harap, heder etmemeli. Hak, hukuk, doğruluk, dürüstlük, adalet, güzel ahlak, edep, hayâ, bilim ve Müslümanlıktan bir milimetre bile ayrılmamalı. Bir milimetre ayrılmak; insanı iman bakımından sapıklığa, sapkınlığa düşürür. İki dünyamızı perişan ettirir.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a yönelmeli. Kur’an’ı, peygamberimiz gibi aynen yaşamalı. Allah’ın ilmi olan bilimi eksiksiz yaşamalı. Her an daha iyi, gelişimci, olumlu, yararlı, doğru, dürüst, adaletli olma azmi içinde yaşamalı.