İnsan olmak, insanlık için bir aşamadır. İnsan olmak içinde, belli bir aşamaya yükselmek gerekir. İnsancılığını tamamen yitirmeyenler, insancıl olabilmektedir. İnsan olanların; İslam- mümin, Müslüman olması kolay olmaktadır.

Beşer yükselir, insan olur. İnsan yükselir, mümin ve Müslüman olur. İslam inancına, İslam değerlerine sahip olur.

İyi, güzel, doğru, dürüst, adaletli, yararlı, merhametli, şefkatli, müşfik insan yetiştirmek için; batıl, küfür, felsefi, beşeri, ideolojik; sapkın, sapık düşüncelerden uzaklaşmak gerekiyor. İslam dışı her ideolojik, felsefi, edebi, bozuk düşünce; insan doğasına, aklına, hak ve hakikate terstir, zıttır, aykırıdır. Zarar- ziyan verir. Hayır, iyilik getirmez.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a; eş tanrılar, tanrıçalar bulan sapıtmıştır.

Allah’ın sözlerinden olan, Yüce Kur’ân’ı Kerim’e ortak rehber kitaplar bulan, Kur’ân’ı reddeden sapkındır. Müslüman olamaz.

Yüce Allah’ın tek hak dini, İslam dinini beğenmeyip, reddeden, yerine sapkın ideolojiler, görüşler, inanışlar edinen,  İslam dininden değildir, olamaz. Herkes Allah’a inanmaktan, Kur’ân’a uymaktan, son peygamber Hazreti Muhammed’i peygamber kabul etmekten sorumludur. Kabul etmeyenler, Müslüman olamaz. Zalim olur. İki dünyasını perişan, rezil eder!

Müslümanlık, insan yaratılışına, doğasına uygun bir hak dindir.

Allah cc. İnsanı yarattı. Yaşam kılavuzunu da, hak din İslam dini olarak, vahiy yolu ile gönderdi.

Hak din İslam dinini kabul etmeyenler, yaşam tarzı edinmeyenler, iki âlemde huzurlu, mutlu, rahat olamazlar. Olmamaktadırlar!

İslam dini ile bilimi birlikte, ortak yaşamak gerekir. Zira İslam dini Allah’ındır. Bilimde Allah’ın yaratmasıdır. İkisi de Allah cc. Katında önemli, efdal, makbuldür.

Müslümanın binlerce sıfatı, özelliği, niteliği, niceliği vardır. Bunları öğrenip, yaşam tarzı yapmalıdır. İslam dini Allah cc. İlmidir, hak bilgisidir. İslam ilimleri öğrenilmelidir. Öyle bir namaz suresi öğrenmek, namaz kılmayı bilmek; İslam dinini öğrenmek değildir.

Müslüman namaz sureleri ezbere bildiği gibi Türkçe meallerini de mutlaka öğrenmelidir.

Kur’ân okuduğunda, Türkçe mealini de okumalıdır. Yanı okuduğunu anlamalı. Ne anlama geldiğini bilmelidir.

Ben İlkokul 4. Ve 5. Sınıfta namaz surelerini ezberlettiğimde, Türkçe meallerini de ezberletirdim. Ramazanda Kur’ân okumaya giden bayanlara, Türkçe meallerini de okumalarını önerirdim.

İslam dini en dosdoğru, doğru şekilde benimsetilmeli. İçselleştirilmeli. Özümsetilmeli. Yaşam tarzı yapılmalı. İşin içine siyaset, bozukluk, bozgunculuk katmamalı. Zararlı dernek, vakıf, siyasi yapı, yerli ve yabancı düşmanların eline bırakmamalı. Bugün iç ve dış düşmanlar, her düşüncedeki, insanı, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır.

1991 yılına kadar komünist rejimli ülkeler, dünyanın her tarafındaki, solcu ve komünistleri; anarşi, şiddet, terörde kullandılar.

1991 yılında komünist rejimler yıkılınca, kapitalist ve emperyalist ülkeler; milliyetçileri, solcuları, komünistleri, sözde Müslüman olanları bir köle, esir- tutsak gibi kötülükte, çirkinlikte, terörde kullanmayı sürdürmektedir. Kullanılanlar mankut tipi doğru bilgiden yoksun olduğu için; hak ile batılı, doğru ile yanlışı ayırt edip, doğruyu, gerçeği seçememektedir. Kendi bu sapkınlığı doğru sanmaktadırlar.

Müslümanlar şer- kötü odaklarca özellikle 1839 yılından beri, devlet yönetimi eli ile bozulmaya başlandı. Bu kanunlarla her gün daha kötüye götürüldü. 1839 yılından, 2024 yılına gelince; birey- insan bozuldu. Aile bozuldu. Toplum bozduruldu. Toplum bozulunca, devlet bozuldu. Devlet bozulunca, toplum çürütüldü. Bu hep yasalarla, iç ve dış hainlerle yapıldı. Artık devlet, toplumun çok kötü bozulduğunu görünce, üstesinden gelmeye çalışıyor. Ama başarmada başarısız kalıyor. Toplum devlet yönetimin acizliğinden şikâyet ediyor. Ama devlet kendini düzeltemiyor. Bazıları ise bozulmasının sürmesi için tam gayret ile sürdürülmek isteniyor. Bozmaya çalışıyor. Müslümanım diyenler, kış uykusunda, uyuşuk, pısırık, pasif- edilgen şekilde pinekliyor.

Birey, aile, toplum, devlet aklını başına toplamalı. Hak değerler merkezli davranmalı. Batıl batıya uyacağım, diye gösterdiği gayreti iptal edip, hak ve hakikate uymaya azmetmeli. Başka kurtuluş yolu yoktur.

“Yol, Allah yolu olmalı. İzlenecek iz, çığır; peygamber sav. Ve bilim yolu olmalı. Akıllıca hareket etmeli. Aklı, zekâyı; İslam ve bilim değerleri ile işletmeli. Doğruluktan, dürüstlükten, adaletten, kardeşlikten, dostluktan, diğerkâmlıktan, özveriden, fedakârlıktan, kardeşlikten, Allah’a kulluk- ibadet etmekten, sabırdan, hakta kalmaya sabırla kalmaktan ayrılmamalı. Sevgi, saygı, sorumluk bilinci taşımalı. Allah’a teslim olmalı. Alçak gönüllü, ağırbaşlı olmalı. Yardımsever, paylaşan, dayanışma yapan olmalı.”

Bir insan, ne ölçüde Kur’ân, sünnet, bilim, teknolojiye sahip ise, uygularsa; o oranda başarılı olur. Dinsizlerin başarılı olması mümkün değildir. Bilimden yoksun olanların başarılı olması mümkün değildir. Bunu herkes aklına tutsun. Hiç unutmasın.

Müslüman, doğru – dürüst, adil olmalıdır. Güzel davranmalıdır. İyilik yapmalıdır. Sabırlı olmalıdır. Herkesi anlamaya çalışmalıdır. Maddi, manevi anlamda tertemiz olmalıdır. Çok derin ve doğru düşünceli olmalı. Bozguncu ve bozuk asla olmamalı. Şımarmamalı. Nankör olmamalı. Haddi, sınırları aşmamalı. Hain, alçak, kahpe kesinlikle olmamalı. Hak ve hakikati inkâr etmemeli. İsraf etmemeli. İsraf, iflas getirir. Aşırılık- gerilik içinde katiyen olmamalı. Kibirli olmamalı. Onurlu olmalı. Zalim olmamalı.

Her ideoloji, yanlıştır, büyük hatalıdır. Yanlıştır. Eksiktir. Bozuktur. İslam, hak, hakikat düşmanıdır. Bunlardan çok uzak kalmalı.

Müslüman dediğimiz, Kur’ân, sünnet, bilim yaşayan olmalı. Bilimsiz, İslam olmaz. Bilimsiz, İslam anlaşılmaz. İslam dinide, bilimde Allah’ın katındandır.

Solculuğun temeli, Markizime dayanır. Marksizm dinsizlik, imansızlıktır. Diğer ideolojilerde şiddete, ırkçılığa, İslam düşmanlığına, hak ve hakikat düşmanlığına, çıkara dayanır.

Bugün insanlar, nefsine, şeytanına, bozuk arkadaş ve çevresine, çıkarına uymaktadır. Çıkar dediğimiz; haram, günah ile elde etmeye çalışmaktadır. Bu Müslümanlık değil; zalimlik, kâfirlik, gâvurluk, kapitalizm, liberal olmaktır. Buradan hayır çıkmaz.

Müslüman, hak ve hakikate, ilme, irfana, güzel ahlaka, edebe, hayâya uygun davranır. Ağırbaşlıdır, alçak gönüllüdür. İyilik yapandır. Bağışlayıcı, affedici, merhametli, şefkatli, müşfiktir. Olumlu düşünür. Olumlu, yararlı işler yapar. Çalışkandır. Hak ile hukuk ile çalışır. Dostluklar kurar. Ekip halinde çalışır. Fedakârdır, özverilidir. Güven verir. Güvenilirdir. Hoşgörülüdür. Dengeli, ölçülü davranır. İyi niyetle dosdoğru hareket eder. Kanaatkârdır. Aç gözlük yapmaz.

Müslüman, sevgi, saygı doludur. Selamı yayar. Selam barış demektir. İslam, barış anlamındadır. Kur2ân; okumak anlamındadır.

Müslüman sorumlu kişidir. Sorumlu kişidir. Ödevlerini, görevlerini, yükümlülüklerini bilir ve eksiksiz yapar.

Müslümanın başlıca iki ana görevi vardır. Bunlar:

1-      Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a kulluk- ibadet görevlerini eksiksiz yapar.

2-      Allah’ın yarattığı varlıklara karşı görevlerini dosdoğru yapar.

İslam dini, Kur’ân ve sünnet; İlahi, Rabbani bir dindir. İlahi, Rabbani bir din olduğu için; eksik, hata, yanlış, bozuk, gereksiz hiçbir anlam, ifade, yazı, durumu yoktur. Bunu böyle anlamayanlar, anlayamayanlar, eleştiri yapacağına, kendini İslam dinine peygamberimiz gibi uydurmalıdır. Aksi halde zalim olur, zulmeder. Yanlış yapar. İslam olamaz.

İslam dini yaşayışı olmayanlar; merhametsiz, zalim, zulmeden, haksızlık yapan, açgözlü, alaycı, aldatıcı, kandırıcı, yalanı adet eden olur. Aldatır. Ara bozar. Cahil, İslam düşmanı, ideolojik saplantılı olur, olmaktadır. Yalan, yanlış söyler. Dedikodu yapar. Emanete hainlik yapar. Hakaret eder. Hırsız, gasp, stokçu, çalan olur. Helal, haram bilmez. Hilecidir. Sahtekârdır. Alavere dalavere yapar. Yalan söylediği gibi yalancı tanıklık yapar.

Yalancı olduğu gibi iftira eder. İnatçıdır. Hak ve hakikati kabul etmez. Kula kulluk eder. İsraf eder. Kabadır. İslam dinin inceliğine uymaz. Katil olmakta sakınca görmez. Kibirlidir. Kincidir, nefretçidir. Öfkesini kontrol edemez. Gösteriş için iş yapar. Allah cc. Rızası bilmez. Hak, hukuk tanımaz. Küfreder, söver, hakaret eder. Çalışmak istemez. Tembeldir. Uyumsuz ve geçimsizdir. Şiddetçidir. Yalancıdır. Hak ve hakikati inkâr eder, yalanlar. Yalanları gerçek gibi sunar.

Bir bireyin, ailenin, toplumun, devlet yönetimin başarılı, iyi, güzel, rahat, yararlı olması için başlıca şu ilke ve kurallara uyması gerekir:

1-      İlim, irfan, hikmet, irşat, feyiz sahibi olmalı.

2-      Kur’an sünnet, bilim fazilet değerleri ile görev, ödev, sorumluluk, yükümlülüklerini yerine getirmeli.

3-      Hak, hukuk, doğruluk, dürüstlük, adalet, güzel ahlak, edep, hayâ, hakkaniyet ile iş, işlem, muamele yapmalı.

4-      Sadece sözlerle, yazılarla, animasyonlarla olumlu etki yapmaya çalışmamalı. En güzel örnek, rol model de mutlaka olmalı.

5-      İyi, güzel, doğru, yararlı yolda çığır, yol açan kişiler, kıyamete kadar ecrini, sevabını alır. Kötü çığır açanlarda, kıyamete kadar kötülüklerden günah, vebal alır.

6-      Bir Müslüman mutlaka ama muhakkak İslam ilimleri, bilim, teknik, teknoloji, zanaat, meslek, sanat, geçerli ve yararlı bir görevi edinmeli. Ele el açacak duruma düşmemeli. Müslüman başkalarına el – avuç açmaz aç kalmaz. Parasız olmaz. Olmamalı.

7-      Müslüman öncelikle kendini en iyi şekilde yetiştirir. Sonrada çocuklarını en güzel şekilde yetiştirir. Hayatını boşa, akılsızca, zekâsızca avara geçirip; komünistler gibi fakir- fukara edebiyatı, istismarı yapmaz, yapmamalı.