Çay tarımının geleceğinin kooperatifleşmeye bağlı olduğunu vurgulayan Başkan Asrlan ; "Karadeniz bölgesinde Rize, Artvin, Giresun ve Ordu olma üzere yaklaşık 210 bin üreticiyi yakından ilgilendiren Çay tarımı özelde bölge için genelde ise ülke sınırlarını aşan bir potansiyele sahiptir. Böylesine değerli bir katma değere sahip olan çayın değer kazanması ve destek görmesi için bazı çalışmaların adımlarının atılması gerekmektedir.
‘Daha kaliteli Çay Alacağız’
Bunların başında bizler için büyük bir öneme sahip olduğunu düşündüğüm ve yapılması halinde üretici ve çay tarımı için önemli bir basamak olacak olan kooperatifleşme sürecinin başlaması olacaktır. Peki, nedir bu kooperatif; ilk olarak üzerinde durmamız gerekenlerin başında kaliteli çay almış olacağız. Bunun yanında çay tarımıyla uğraşan bölge insanı bunu daha güzel nasıl yaparım anlamında titizlikle çayını toplamış olacak.
‘İşçiler sekiz ay çalışacak’
Kooperatifte çalışacak olan işçilerin, mart ayında gübreleme yapılması, çapalama, budama, ot temizliği, çay hasadı ve çayı toplama esaslarına göre toplama işleri itinalı ve profesyonel ellerde yapılmış olacak. Dolayısıyla bu çalışma sayesinde yaptığımız işin bölge ekonomisine katkısı kat kat artmış olacak.
Öte yandan; Çayını belli sebeplerden dolayı toplayamayıp yarılık vermek isteyenler kooperatife gelip çayını verebilecek. Sonuç olarak çayın sahibi kooperatiften yarı parasını almış olacak. Diğer yarısını ise işçiler alacak. Böylelikle bölgede ciddi anlamda iş hacmini canlandıracak olan bu çalışma beraberinde üç bin kişiye iş imkânı sağlamış olacak. Konunun bölge için Önemli olması sebebi ile hem komşu illerimizde hem de ilçelerimizdeki Ziraat Odalarıyla yapacağımız istişare ve çalışmalarla bu sürecin hızlanacağının işaret eden Başkan Arslan; çayın başkenti olan bölgemizde bizim üzerimize düşen görev çayı, ÇAYKUR’u ve Müstahsili korumak olacaktır,’’