Manisa

Yunusemre’de Alzheimer Merkezi kuruluyor

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, İLERİ YAŞLARIN ZOR HASTALIKLARININ BAŞINDA GELEN ALZHEİMER HASTALARI İÇİN MERKEZ KURUYOR. ALZHEİMER DERNEĞİ İLE İŞBİRLİĞİ İLE AÇILACAK MERKEZİN BİR AY İÇERİSİNDE HİZMETE GİRMESİ BEKLENİYOR.

Abone Ol

Yunusemre Belediyesi, ileri yaşların zor hastalıklarının başında gelen Alzheimer hastaları için merkez kuruyor. Alzheimer Derneği ile işbirliği ile açılacak merkezin bir ay içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

Yunusemre Belediyesi, Alzheimer hastalarına yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Belediye Başkanı Semih Balaban’ın seçim vaatleri arasında da yer alan Alzheimer Merkezi kısa süre içerisinde açılıyor. Proje için yoğun mesai harcanırken Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu ve yönetimini ağırladı. Ziyarette Başkan Semih Balaban’a başkan yardımcıları ve ilgili müdürlük yetkilileri eşlik etti.

“En geç bir ay içerisinde açacağız”

Dernek ile iş birliği yapılarak açılacak merkezde Alzheimer hastalarına yardımcı olunacağını kaydeden Başkan Balaban bu projeyi önemsediklerini söyledi. Başkan Balaban açıklamasında, “Alzheimer hastalığı ileri yaşlarda karşımıza çıkan zor bir hastalık. Ama toplum olarak bunun farkına varamadık. Seçimlerden önce söz vermiştik. Manisa’ya küçük çaplı da olsa bir merkez kazandıracağız. Dernek yönetimiyle yaptığımız istişareler sonucunda merkezimizi en geç bir ay içerisinde açacağız. Burası aynı zamanda Alzheimer Derneği’nin de temsilciliği olacak. Burada bir hemşire, bir sekreter bir de temizlik görevlisi görevlendirerek hastalarımıza bu toplumsal hizmeti vereceğiz. Bundan sonra da derneğimizle iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Dernek yönetiminden Başkan Balaban’a teşekkür

Başkan Balaban’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu ise hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle anlattı: “Sivil toplum örgütleri çok önemli. Derneğimizde bu anlamda ön sıralarda yer alıyor. Derneğimiz Türkiye genelinde de oldukça iyi örgütlenmiş durumda. Elimizden geldiğince topluma hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Sivil toplum örgütlerinin başta yerel yönetimler olmak üzere ve diğer etmenlerle iş birliği yapması çok önemli. Bu bir ekip işi. Duyarlılığından dolayı sayın başkanımız Semih Balaban’a teşekkür ediyoruz. Çok hızlı mesafe kat ettik. En kısa sürede çok güzel çalışmalar yapacağız.”