Yüce Allah’ı çok sevmeli, Allah’ın sevdiklerini sevmeli

İnsan, Yüce Allah’ı çok çok en çok sevmeli. Allah’ın sevdiklerini sevmeli. Sevmediklerini de sevmemeli. Kur’ân’ı Kerim’e, Peygamberimiz SAS Gibi uyarak yaşamalı

Abone Ol

İslam dinini, bilim ile birlikte en doğru şekilde yaşayarak, yükselmeli.

İslam dininin; birey, aile, toplum, devlet yönetimindeki, yerini öğrenip, anlamalı.

 İslam dini olmadan, bilim esasları olmadan; insanların, hayvanların, bitkilerin, doğanın rahat edemeyeceğini öğrenip, gözlemlemeli.

İslam dininin imanı tüm evren materyalinden çok daha kıymetlidir. İman olmadığında, hiçbir şeyin değeri, kıymeti, önemi olmaz. İman insanı iki âlemde huzurlu, mutlu eder. İmansız olunduğunda dünya ve ahiret cehenneme döner!

İman edip, İslam dininin ibadetlerini peygamberimiz sas. Gibi yapmalı. İbadet yapmadıktan sonra hayatın bir önemi, değeri, kıymeti kalmaz.

Bir Müslüman için en önce yapması gereken farz olan namazlardır. Her gün 5 vakit namaz kılmak farzdır.

Her hafta Cuma namazı kılmak farzdır. Cuma namazının kazasıda yoktu. Diğer namazları da kılmak çok önemlidir. Müslümanın en belirgin ibadeti; namaz kılmaktır. Allah cc. Kur’ân’da 35 kez namaz kılmamızı emretmiştir. Allah’ı gerçek anlamda seven, sayan, saygı duyan, Müslüman; Allah’ın emrini yapmamazlık yapmaz. İnsan sevdiğinin isteğini yerine getirmez mi? Hiç sevdiğini kırar mı? İnsan, Müslüman çok derinden, çok kapsamlı, çok doğru, çok sorgulayıcı düşünmeli. Akıl erdirmeli.

Kur’ân ’da namaz kılmamız emredilmektedir. 35 kez farklı ayetlerde namaz kılmamız emredilmektedir. Peygamberimizde nasıl namaz kılacağımızı öğretmiştir. Biz ibadetleri peygamberimizin gösterdiği, öğrettiği, eğittiği şekilde yaparız. Öyle aklımızın estiği, heva ve hevesimizin uydurduğu, nefsimizin tatmin olduğu şekilde ibadet edilmez. Din, Allah’ın dinidir. Allah ve peygamberimizin dediği, öğrettiği şekilde ibadetler yapılır. Aksisi ibadet değil; sapıklık, sapkınlık, oyun, eğlence, zırvadır.

Müslümanların, Ramazan ayında bir ay oruç tutması da farzdır. Diğer günlerde tutulan oruçlar farz oruç değildir. Ramazan orucunu da bilerek, bilinçli şekilde, içtenlikle tutmak gerekir. Ramazan orucu tutmak, farz olan bir ibadettir.

Müslüman zekât vermek durumundadır. Servetinin, kazancını yüze 2,5’ünü yanı 40’ta birini fakirlere, ihtiyaç sahibi Müslümanlara zekât olarak verir. Vermelidir. Zenginin kazancında fakirin payı vardır. Daha fazlasını da verebilir. Ama daha azını vermesi zekât olmaz. Sadaka olur. Müslüman zekât verir. Sadaka verir. Fitre verir. Fidye verir. Bağış verir. Fakirleri, güçsüzleri korur. Bu verişler, Allah’ın emridir. Allah’ın emrini, Allah’ı gerçek anlamda sevenler yapar. Hem Allah’ı seviyorum, deyip de, hem de emir ve yasaklarına uymamak; çelişkidir. Sorgulanmalıdır.

Hali vakti, sağlığı, maddi durumu yerinde olanların hac yapması da farzdır. Ama uygulanan kotalar nedeniyle hac yapmak, kurayla olmaktadır. Her isteyen, hac yapamamaktadır. Eşim ile benim hac kurası çıkmadığından, sağlığımda zaman geçtikçe bozulduğundan, 3 haftalık umre yaptık. Allah cc. İnşallah hac sevabı verir.

Kur’an, hadis, sünnet okumalı. Peygamberimizin 4 binden fazla sünneti bulunmaktadır. Öğrenip, yerine getirmeli. Öğrenmeli. Bilmeli. Yapmalı. Bilmeden, ibadet yapılmaz.

Belli değerli ulvi günleri çok iyi değerlendirmeli. Cuma günlerini, kandil günlerini, Ramazan aylarını, bayram günlerini çok iyi değerlendirmeli. Çokça ibadet etmeli. Müslüman ibadet etme durumundadır. İbadetsiz Müslümanlık olmaz. Ama peygamberimiz gibi ibadet etmeli. Zil çalıp, oynama ibadet değildir.

Kurban kesmek de ibadettir. Allah cc. Kurban kesmemizi emretmektedir. Hanefi mezhebinde kurban kesmek vaciptir. Vacip, farz gibidir. İbadetleri İslam dinine uygun yaparsak, ibadet olarak kabul edilir.

Müslüman ölüme, hesap gününe hazırlanmalı. Gafil olmamalı. Gaflet ve sapkınlık içinde kalmamalıdır. Uyanmalı. Uyanık olmalı.

Allah’ı en çok seven olmalı. Allah’ın emir ve yasaklarına saygı duyup, yerine getirmeli. Peygamberine saygı duymalı.

Ahireti, hesap gününü, cennet ve cehennemi unutmayalım. Gaflet ve sapkınlık içinde, nefse, şeytana uyarak, hayat geçirmeyelim.

Allah’ın en çok sevmeli. Allah’ın sev dediğini sevmeli. Sevmediklerini de sevmemeli.

Varlığımızın sebebi olan anne ve babamıza sevgi, saygı duymalı. Asla incitmemeli. Anne ve babasına kötü davrananlarının sonu da kötü olur.

Birey, aile, toplum, devlet kutsaldır. Milli, manevi, dini, insani değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bunlar yoksa bizde yok oluruz. Yeterince bu değerleri sahiplenmeyenler, dün olduğu gibi bugünde düşman ayakları altında ezilip, yok olmaktadır.

İslam dini her iyiliğin, faziletin, saygınlığın başlangıcı ve devamıdır. İslamsız hayat olmaz. Onurlu bir yaşam olmaz.

İnsanın yaptığı en önemli, değerli, kıymet, iyi, güzel eylem; ilim- bilim- doğru bilgi edinmesidir. Çünkü hayatını ilim ile yararlı, güzel, değerli yapar. İlimle Allah’a ibadet eder. Kullara yararlı olur. Hayatını güzel sürdürür. Ebeveynlerin kendisi her gün mutlaka ama muhakkak ilim ve meslek öğrenimi yapmalı. Çocuklarına ve başkalarına ilim ve meslek öğretmeli.

Bir insan vatanı, devleti, milleti, bağımsızlığı, vatan bütünlüğü için gazi olur, şehit olur. Böylece tün onur ce hak değerlerini korur. Onursuzca, şerefsizce yaşmaktansa, onurluca şehit olmalıdır. Gazi, şehit olmasını becermeyenler, vatanını savunmayıp, kaçanlar; hem başkalarına yük olmaktadır. Hem de perişanlık çekmektedir. Kendimize ve neslimize gazi olma, şehit olma eğitimi verilmeli.

Müslümanlığın binlerce yüce değeri vardır. En büyük değerlerin başında; doğru olmak, dürüst olmak, adaletli olmak, Hakk’a kul olmak, kullara hizmetkâr olmaktır.

Emanete hainlik etmemeli. İffetli, namuslu olmalı.

Bidat, hurafe, batıl, küfür bilgiden, domuzdan kaçar gibi kaçmalı.

İnsan haklarına Allah’ın istediği gibi değer vermeli.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a hakça, peygamberimiz gibi ibadet etmeli. Dua etmeli. Zikretmeli. Şükretmeli. Hamt etmeli. Sevgi ve saygı duymalı.

Dün, 23.10.2024 günü saat: 15.29’da PKK’lı iki terörist, Ankara- Kahraman Kazan’da bulunan TUSAŞ adlı uçak ve uzay sanayi fabrikasına, otomatik silahlarla ve bombalarla saldırdı. Beş kişi şehit oldu. 3’ü ağır olmak üzere 22 kişide yaralandı, gazi oldu. Gazi olanların 7 kişisi özel harekât polisiydi.

Burada gazi ve şehit olanlara, âlemlerin Rabbi Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve sevenlerine, milletimize başsağlığı diliyorum. Vatanımız, milletimiz, devletimiz, bayrağımız, dinimiz- imanımız için hakça mücadele verenlere, selam olsun, diye dua ediyorum. Her türlü şiddeti, anarşiyi, terörü, saldırıyı şiddetle kınıyorum. Lanetliyorum. Onlar dünyalarını perişan ettikleri gibi ahiretlerini de sonsuz cehennem ediyorlar. Ama düşmanlarımız tarafından kullanıldıklarından, kendi iradeleriyle hareket etmediklerinden, mankut olarak hareket ediyorlar.

Vatanımıza, milletimize, devletimiz, bayrağımıza, dinimize- imanımıza, onurumuza zarar- ziyan verenlere hakkımı helal etmiyorum.