SİYASET

Yılmaz Katmer seçmenin mesajını aldı, çözüm için harekete geçti

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer seçimde halkın verdiği dersi aldıklarını belirterek “Aldığımız derslere karşılıkta vatandaşımızdan helallik alma noktasında çok geniş ve sevgi dolu yaklaşımlara başladık” dedi.

Abone Ol

7 Ağustos’ta AK Parti Rize İl Başkanlığına yeniden atanan Yılmaz Katmer, küskün seçmeni kucaklamak için çalışmalarına hızla başladı. Rize’de seçmenin partide gördüğü eksiklikleri tespit ederek  çözüm için ilk hamleleri yapan Katmer seçmenin istediği fabrika ayarlarını yaparak partiyi 2001 yılındaki ruh ve heyecana kavuşturmaya çalışıyor.

Katmer “Bizim gördüğümüz eksiklik şuydu. Vatandaş AK Parti yetkililerinin telefonuna ulaşamıyor, AK Parti yetkililerini sokakta göremiyor. Bu bağlamda gönül koymuşlardı. Bir kısmı sandığa gitmedi, bir kısmı da başka tercihler yaparak bize bir ufak ders verdi. Biz bu dersi aldık. Aldığımız derslere karşılıkta vatandaşımızdan helallik alma noktasında çok geniş ve sevgi dolu yaklaşımlara başladık. Birincisi ve en önemlisi, İkizdere’den Fındıklı’ya kadar hiç kimse AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer’e ulaşamadım, ona ben mesaj veremedim diyemeyecek. 0538 442 00 53 nolu WhatsApp hattına istediği kadar mesaj yazabilir. Şimdiye kadar 5000 üzerinde mesaj geldi. Tebrik, şikayet, talep, istek gibi mesajlardı. Hepsine en geç 3 gün içerisinde dönüyoruz. Her perşembe günü saat 10'da halk günü yapacağız. Parti binasında ucu açık bir toplantı olacak. Rize'de cenazesi olan herkese ulaşıp arayıp başsağlığı dileyip dertleşeceğiz. Ben görevde olduğum sürece arkadaşlarınızla beraber hep vatandaşımızın yanında olacağız. Halk günün olduğu Perşembe günü haricinde hiç kimse beni partide göremez. Ben hep sokakta, vatandaşın içinde olacağım” dedi.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU OLUŞTURULDU
Yüksek istişare kurulu oluşturduklarını belirtken Başkan Katmer “Bugüne kadar içimizde görev yapmış, kanaat önderliği yapmış halkın onun sözünden itibar edeceği kişilerle beraber bir yönetim kurulu oluşturduk. Bunların görevi parti içerisindeki dargınlık kırgınlıklar için uzlaştırıcı, arabulucuk yapmak. Diğer görevi kamu kurumlarıyla seçilmiş kişiler arasında bir sorun varsa bunları düzenlemek. Bir siyasallaşma değil de şefkatli bir abi rolü ile muhatap olacaklar” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ BÜTÜN KAPILARINI YENİDEN HALKIMIZA AÇIYOR
Halkın isteklerini dikkate alacaklarını söyleyen Katmer “Yakında kongreler başlayacak. Samimiyetle söylüyoruz halk kimi isterse onu aday göstereceğiz. Tepeden aşağı inme, bu benim adamımdır  gibi üsluplar tamamen yok olmuştur. AK Parti 2001'deki gibi tabelasını yeni asmış bir parti gibi bütün kapılarını yeniden halkımıza açıyor. AK Parti il başkanlığında il başkanlığına giden koridordaki otomatik kapıyı kaldırdık. Polis memuru da artık yok. Siyah bir VIP arabamız vardı o da kaldırıldı. Arabamız belli camları normal cam, önde oturacağım ve vatandaş beni 20 metreden görecek.Her Parti binasının girişinde büyük harflerle beraber halkı sevmeyen içeriye girmesin yazacağız. Partiye gelen ve bunu gören bir vatandaş "AK Parti fabrika ayarlarına dönmüştür, verdiğiniz mesajı almıştır, kapattığımız gönlümüzü tekrar açalım" diye bir iyimserlik olacaktır. Bu yazıyı gören parti yöneticisi de vatandaşımıza hizmet etme görevini hatırlayacaktır” dedi.