Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesi Çatakbağyaka ve Sarnıç Mahalleleri arası Sivri Dağı mevkiinde çıkan ve 600 hektar orman alanının zarar gördüğü yangında mağdur olan arıcılara destek oluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatı ile soğutma çalışmaları devam ederken yangın bölgesine giden Büyükşehir ekipleri yangınlarda 710 arı kovanının zarar gördüğünü tespit etti. Yangında kovanları zarar gören arıcılar için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, dünyanın ve ülkemizin çam balı üretiminde ilk sırasında olan Muğla’da bal üreticilerine kovan, bal süzme makinesi, bal dinlendirme kazanı, arıcı kıyafeti ve arıcılık el aletleri desteği vermek için çalışma başlattı.

Arıcılara arıcılık malzemesi dağıtımı yapacak olan Büyükşehir Belediyesi ‘Her Kapıda Bir Fidan’ projesini de başlatarak yangından etkilenen mahalleler öncelikli olmak üzere il genelinde ücretsiz ceviz ve zeytin fidan dağıtımı yapacak. İl genelinde bugüne kadar 258 bin zeytin, kestane, badem, ceviz, keçiboynuzu fidanı dağıtarak yaklaşık 10 bin dekar toprağın fidanlarla buluşmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi ‘Her Kapıda Bir Fidan’ projesi için başvuruları almaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras orman yangınları sonrası yangından etkilenen bitki örtüsü ve geçim kaynakları zarar gören üreticiler için devreye girdiklerini, fidan desteklemesi ve arıcılara malzeme desteği ile yaraları bir nebze olsa saracaklarını belirtti.

Turgutreis kıyı şeridinde aydınlatma çalışmaları sürüyor Turgutreis kıyı şeridinde aydınlatma çalışmaları sürüyor

Başkan Aras; “Muğlamızın geleceğe miras en büyük zenginliklerinden biri de ormanlarıdır. Ne yazık ki yaz aylarında yaşadığımız orman yangınları bizlerin üzerine titrediği ormanlarımıza, yemyeşil ağaçlarımıza, doğamıza, bitki örtüsüne, burada nefes alan canlılara, geçim kaynağı arıcılık olan üreticilerimize zarar verdi. Yangınların söndürülmesi için verdiğimiz mücadeleye yangınlardan zarar gören topraklarımızın yeniden yeşermesi, dünyanın en özel çam balını üreten üreticilerimizin tekrar üretmesi için devam ediyoruz. Her kapıda bir fidan projemizle topraklarımız yeni fidanlarla buluşurken bal üreticilerimize de arıcılık malzemesi desteği vererek çam balının başkenti Muğla’nın üretiminin devam etmesini sağlayacağız. Yangının yaralarını bir nebze olsun sarmak, kararan umutları yeşertmek istiyoruz”

Kaynak: iha