HABER:ARZU ERBAŞ/ Rize Merkez Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde memur olarak görev yapan H.T. hakkında öğretmenlerden gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılarak açığa alındı. H.T.’nin bir süredir  kız öğrencilere karşı aşırı samimi hal ve hareketlerde bulunduğunu fark eden öğretmen ve veliler durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile  ulaştırdı. 10 Haziran’da yazılan dilekçe ile yaşanan durum anlatılarak  H.T.’nin kız öğrencilerle çektirdiği samimi fotoğraflarda dilekçeye eklendi. 25 Haziran itibari ile konu ilgili işlem başlatılarak H.T. açığa alındı ve bir müfettiş görevlendirildi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş konu ile ilgili ilk kez konuştu ve son durumu değerlendirdi. Baydaş “Bir şikayet ulaşıyor. Milli Eğitim Müdürümüz bu konuyu hızlıca bana aktardı, ben de aynı gün, dün bu konu Milli Eğitim'e geldikten hemen sonra ilgili arkadaşımızın açığa alınmasıyla talimatını verdim. Açığa aldık ve soruşturma başladı. Daha sonra ilerleyen saatlerde sosyal medya da birtakım paylaşımlar dolaştı. Ama açığa alma ve soruşturma başlatma işlemini gerçekleştirmiştik. Soruşturma başladı, devam ediyor. Bakacağız burada şikayete konu olan meselelerin detayı nedir? orada bir idari bir zaaf var mıdır yok mudur? eğer okul idaresine de bu konuyu yansıdı ve okul idaresinde bu konuyla ilgili bir refleks gelişmedi ise soruşturma elbette idarecilere yönelik de devam edecek” dedi.

Rize’de jandarma üsteğmen eşini öldürme şüphesinden tutuklandı Rize’de jandarma üsteğmen eşini öldürme şüphesinden tutuklandı

“OLAYA ÇOK TARAFLI OLARAK BAKACAĞIZ “

Vali Baydaş “Bu hassasiyetin altını çizelim. Bu mesele ihmal edebileceğimiz bir mesele değildir. Hem biz müfettiş görevlendirdik başladı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da müfettiş talep edeceğiz. Çok taraflı olarak bakacağız, burada bir suiistimal var mı, bir ifade edildiği gibi bir taciz var mı ? detayı nedir ? Endişeniz olmasın bununla ilgili soruşturma açtık, açığa aldık. Devamında da idare bir kusur varsa da onu da devam ettireceğiz. Ben 3 evladı burada okullarda okuyan bir babayım. Ama bu şehirdeki bütün öğrencilerinde kendi evladım gibi velisiyim. Ortada üzerinde durmamız gereken bir iddia var. Sürecin tüm boyutları ile takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYET DİLEKÇESİNİN DETAYLARI

 Dilekçede “Gülbahar Hatun MTAL bünyesinde memur olarak çalışmakta olan H.T. isimli şahıs kız öğrencilerimize taciz boyutuna varan bedensel temaslarda bulunmakta olup yıllardır yapılan uyarı ve şikayetlere rağmen bu tavrını devam ettirmiştir. Okulumuzun kız lisesi olması münasebetiyle öğrencilerimizin de dezavantajlı grupta olup var olan sevgi yoksunluklarının bu şekilde suiistimal ediliyor olması okulumuzda çalışan biz öğretmenleri son derece rahatsız etmektedir. Çocuk koruma kanunu ve ailenin çocuğa uygulayacağı şiddet nedeniyle öğrencimizin isminin saklı kalması koşuluyla ekte yer alan fotoğrafa istinaden H.T isimli memura gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını talep edip, diğer kızlarımızın da bu şekilde tekrar eden muameleye maruz kalmamaları için biz öğretmenler gereğinin yapılmasını rica ediyoruz” denildi.

ÖĞRENCİLERE KARŞI MAKSADINI AŞAN HAL VE HAREKETLERDE BULUNAN PERSONEL AÇIĞA ALINDI

 Dilekçenin ardından konunun bazı sosyal medya platformalarında da paylaşılarak duyurulmasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada maksadını aşan hal ve hareketlerde bulunan personel diye ifade edilen H.T.nin açığa alındığı duyuruldu. Açıklama şöyle :”Rize Merkez Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Personeli H.T. hakkında öğrencilere karşı maksadını aşan hal ve hareketlerde bulunduğuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze (25.06.2024 Salı günü) ulaşan şikâyet, müdürlüğümüzce değerlendirilmiş olup; aynı gün konuyla ilgili Valiliğimizce soruşturma başlatılmış ve bahse konu personel açığa alınmıştır.Konu Valiliğimizce takip edilmekte olup; gelişmelerle ilgili ayrıca Kamuoyu bilgilendirilecektir.”