Aksaray’da uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ele geçirirken, 3 gözaltına alındı.

Operasyon, Aksaray merkezde 2 ayrı ikamete yönelik gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde çeşitli çalışmalar yapan İl Jandarma komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri 3 şahsın uyuşturucu imal ve ticaretini yaptığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen jandarma ekipleri isim ve adresleri belirlenen şüphelilere yönelik takip başlattı. 3 gün süren teknik ve fiziksel takibin ardından yeterli delillerin toplanmasıyla operasyon için düğmeye basıldı. İki ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda D.K., Ç.D. ve Y.E.Ş. isimli 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda 130 gram metamfetamin, 6 gram psikotrop hap, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 24 bin 505 lira nakit para ele geçirildi.

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’ndan kazayla ilgili açıklama Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’ndan kazayla ilgili açıklama

Gözaltına alınan ve jandarmadaki sorgularının ardından Aksaray Adliyesine sevk edilen 3 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: iha