HABER:ARZU ERBAŞ- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda turist yoğunluğu yaşanan dönemlerde çöplerin yaylaya rastgele bırakılması ile ortaya çıkan çevre kirliliğinin önüne geçmek için Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı  ortak projeyi hayata geçirdi.

I M G 20240618 W A0001

Çöpünü getiren turiste hediyenin verileceği proje için yaylaya giriş yapan turistlere çöp poşeti veriliyor. İlçe Kaymakamı Serkan Böyük, Belediye Başkanı Ömer Altun ile birlikte yayla girişinde turistleri karşıladı. Yaylaya giriş yapan yerli ve yabancı turistlere hoşgeldin diyerek proje anlatılıp, çöp poşetleri verildi. Çöpünü tespit edilen noktalara getiren turistlere yöresel ürün hediye edilecek.

I M G 20240618 W A0004

'Çöpünü getir, hediyeni al'

Her yıl bir milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği Ayder Yaylası için yeni bir proje başlattıklarını belirten Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun "Kaymakamlığımız ile birlikte yeni bir sosyal sorumluluk projesini icra ediyoruz. "Çöpünü getir, hediyeni al" mottolu projede yaylaya giriş  yapan misafirlerimize  bilgi formu ve çöp poşeti veriyoruz. Çöpünü getiren misafirlerimize ise yöresel hediye takdim edeceğiz" dedi.

I M G 20240618 W A0002