Balıkesir

Türkiye’nin kırmızı et devine tek tırnaklı hayvan şoku

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, TAKLİT VE TAĞŞİŞ YAPILAN ÜRÜNLERİ LİSTESİNİ AÇIKLADI. LİSTEDE YER ALAN BALIKESİR FAALİYET GÖSTEREN AYDENİZ ET ENTEGRENİN ÜRÜNLERİNİN İÇİNDE TEK TIRNAKLI HAYVAN BİLGİSİ SEKTÖRDE ŞOK ETKİSİ YARATTI.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan ürünleri listesini açıkladı. Listede yer alan Balıkesir faaliyet gösteren Aydeniz Et Entegre’nin ürünlerinin içinde tek tırnaklı hayvan eti olduğu tespit edildi.

Balıkesir’in İvrindi ilçesindeki büyük tesislerinde kesim yaparak Türkiye genelinde satış yapan Aydeniz Et’in yapılan kontrollerinde tek tırnaklı hayvana rastlandığı bildirildi. Bakanlığın yaptığı araştırmalarda üretilen ürünlerin içerisinde hem tek tırnaklı hayvan eti ve tek tırnaklı hayvan sakatatı olduğu tespit edildi. Firma tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, sıkıntının bağırsaktan kaynaklı olduğu öğrenildi. Ayrıca Aydeniz Et, her hafta Perşembe günleri halk günü yaparak vatandaşlara 300-400 TL’den kıyma, sucuk ve adana kebap ürünleri satışa sunuyordu. Çıkan bilgiden sonra firmanın bu kampanyaya devam edip etmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.