Düzce

Türkçe dil yeterlik sınav heyecanı yaşandı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TÜRK DİLİ ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TÖMER) TARAFINDAN UYGULANAN TÜRKÇE DİL YETERLİK SINAVLARININ İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Abone Ol

Düzce Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından uygulanan Türkçe Dil Yeterlik Sınavlarının ikincisi gerçekleştirildi.

TÖMER akademik takvimine göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için planlanan üç Türkçe Dil Yeterlik Sınavı’nın üçüncüsü ise aylarda gerçekleşecek. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinden oluşan sınavda başarı gösteren uluslararası öğrencilere diploma programlarına başlama imkânı tanınırken Hâkime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu Hizmet Binasında yürütülen Türkçe Hazırlık Eğitimi Programı’nda öğrencilerimize çağdaş yöntem ve yaklaşımlarla Türkçe dil eğitimi fırsatı sunuluyor.

Türkçeyi gerek akademik gerekse de sosyal ihtiyaçlar için etkili kullanma becerisi kazandırmayı amaçlayan TÖMER kendisini sürekli geliştirerek Düzce Üniversitesi’nin tanınırlığına da katkı sağlıyor.

TÖMER Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi Metninde belirlenmiş olan hususlar kapsamında Türkiye’de eğitimini devam ettirmek isteyen uluslararası öğrenicilere günlük yaşamlarında yardımcı olabilecek; duygu ve düşüncelerini Türkçe olarak aktarabilecek bir eğitim vermeyi hedefliyor. Öğrenciler ise, Türkçe eğitim programı sayesinde Türk toplumunun yaşayışını, kültürünü ve düşünce mirasını öğreniyor.