ÇEVRE

Trabzon’daki şiddetli yağışlar sonrasında Arsin ilçesi Güneyce mahallesinde heyelan tehdidi

MAHALLE YOLU HEYELAN NEDENİYLE DÜN AKŞAM SAATLERİNDE ULAŞIMA KAPANIRKEN, MAHALLEYE İÇME SUYU VE ELEKTRİK VERİLEMİYOR. MAHALLEDEKİ BİR EV HEYELAN TEHLİKESİ NEDENİYLE BOŞALTILIRKEN, 20'YE YAKIN HANEDEKİ VATANDAŞLAR YOLLARININ AÇILMASINI BEKLİYOR.

Abone Ol

Trabzon’da dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Arsin, Yomra, Araklı ve Sürmene ilçelerinin iç kesimlerindeki bir çok mahalle yolu heyelan ve seller nedeniyle ulaşıma kapanırken, Arsin ilçesinin Güneyce mahallesi de bu yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

Mahalle yolu heyelan nedeniyle dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanırken, mahalleye içme suyu ve elektrik verilemiyor. Mahalledeki bir ev heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılırken, 20’ye yakın hanedeki vatandaşlar yollarının açılmasını bekliyor.

Mahalle sakinlerinden Tayfun Şahin (31) dün yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında büyük bir korku yaşadıklarını ve mahalle yollarının ulaşıma kapandığını söyledi. Şahin, yöredeki heyelanların hala devam ettiğini toprak kaymaları nedeniyle bir çok fındık arazisinin yok olduğunu ifade ederek yetkililerden mahalle yollarının açılmasını istedi. Elektriklerinin ve içme sularının kesildiğini belirten Şahin, bu zamana kadar bu çapta büyük bir afet yaşamadıklarını hatırlattı.