Program, Türkiye'nin Avrupa ve Belçika'daki medya temsilciliğinin güçlenmesi ve Türk medyasının uluslararası alandaki etkinliğinin artırılması amacıyla düzenlendi. Açılış töreninde, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa Temsilcisi Bilgin Özçiftçi'ye ve Belçika Temsilcisi Kadir Duran'a Temsilcilik belgeleri takdim edildi. 

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel yaptığı konuşmada, Türkiye'deki dijital medyanın son yıllarda nasıl hızla geliştiğini ve Türkiye'deki basın özgürlüğünün uluslararası standartlarda olduğunu belirterek, Türkiye'de gazetecilik mesleğinin özgür bir ortamda yerine getirildiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'deki medya sektöründeki son gelişmeleri ve yenilikleri aktardı. Türkiye'de medyanın dijitalleşme sürecindeki başarılarına ve özgür bir medya ortamının sağlanmasındaki çabalara vurgu yaptı. Türk medyasının uluslararası alandaki etkinliğinin artırılmasının önemine değindi ve Türk medyasının Avrupa'daki temsilciliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Geçgel, Avrupa'daki gazetecilere Türkiye'deki medya ortamını ayrıntılı bir şekilde anlattı ve Türkiye ile Avrupa arasındaki medya ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliğinin önemine değindi. Türk medyasının Avrupa'daki etkinliğinin artırılmasının, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının haber alma özgürlüğünü artıracağını belirtti. 

RİDEF’te kongre, Başça güven tazeledi RİDEF’te kongre, Başça güven tazeledi

Program, Türkiye'den ve Avrupa'dan birçok gazetecinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşti. Türkiye ile Avrupa arasındaki medya alanındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli adımların atıldığı etkinlik, Türk medyasının uluslararası alandaki etkinliğini artırmak adına önemli bir platform sağladı.

Başkan Geçgel, programın gerçekleşmesinde emeği geçen Avrupa temsilcisi Bilgin Özçiftçi ve Belçika temsilcisi Kadir Duran’a teşekkür etti. Ayrıca, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği'nin Avrupa ve Belçika'daki faaliyetlerinin bundan sonraki süreçte daha da güçleneceğini ve Türk medyasının uluslararası alanda daha etkin bir konuma geleceğini belirtti. Bu doğrultuda, Avrupa ve Belçika'da Türk medyasının daha fazla tanıtılması ve temsil edilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını vurguladı.