Sevgiye değer olanı, mutlaka koşulsuz sevmeliyiz

Yüce Allah cc. Nisa suresi 136. Ayette mealen şöyle buyuruyor: “ Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba, daha önce indirdiği kitaplara iman edin

Abone Ol

Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.”

Âlemleri hiç yoktan yaratan Rabbim Yüce Allah cc. Maide suresi, 5. Ayette mealen buyuruyor: “ … Her kim de inanılması gerekenleri inkâr ederse, bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır.”

Bütün âlemleri hiç yoktan yaratan, yaşatan, âlemlerin Yüce Rabbi Allah cc. En doğruyu söyler. Yüce Allah’ın her türlü sıfatı sonsuz özelliktedir. Allah cc. İlmi de sonsuz niteliktedir. Allah cc. Sonsuz ilme, irfana, hikmete, irşada, feyze, yaratmaya gücü yeter. Allah cc. İlim sahibidir. Âlimdir.

Ra’d suresi 29. Ayetin meali: “ İman edip, salih- iyi amel işleyenlere ne mutlu! Varılacak güzel yurtta onlar içindir.”

İman etmek, amel etmeyi gerektirir. İman varsa, ibadet de olmalıdır. İbadet; imanı, İslam dinini sağlam tutar. İbadeti olmayanın, imanı da tehlikeye düşer. Pek çok sebeple iman gider! İbadeti olmayanın, İslam bilgisi, bilinci, samimiyeti de sağlam olmaz.

Mülk suresi 23. Ayetin meali: “ De ki; sizi yaratan, size işitme duyusu, gözler ve kalpler veren Allah’tır. Ne az şükrediyorsunuz?”

İnsan, İslam dinini bilmekle, yaşamakla, öğretmekle yükümlüdür. Bilmediği bilgiyi yaşaması mümkün değildir. Bunun içindir ki, İslam dini, bilimi, mesleği, çalışmayı bilmelidir. Derin düşünmeyi, fikir üretmeyi, bilim üretmeyi, ibadet yapmayı, hukuk kurallarını, ahlakı mutlaka bilmelidir. Yaşam tarzı yapmalıdır.

İslam dinin binlerce değeri vardır. Bu değerler insanları olgun, becerikli, yetenekli, başarılı insan yapar.

Âlemlerin Yüce Rabbi Allah cc. Kulluk- ibadet etme zorunluluğu vardır. Hem Müslümanım deyip, hem ibadetsiz olmak, akıl işi değildir! Akıllı insanlar İslam dinini benimser ve yaşam tarzı yaparak; iki âlemde huzurlu, mutlu, rahat olmayı sağlar. Müslüman olan etkin olur, yetkin olur, sosyal olur. Tüm varlıklara iyilik, hizmet, yardım eder.

Müslüman her durumda ve her anda; en iyi insan, harika, harikulade, şahane, mükemmel, muazzam, muhteşem, olgun, en ideal insan olur, olmalıdır. İlmi ile olgun, yarayışlı olmalı. Kur’ân ve sünneti; Peygamberimiz sas. Gibi yaşamalı. Peygamber, hadis, sünnet, mezhep kabul etmeyenlere değer vermemeli. Önemli insan olarak görmemeli. Onlar bozuktur, bozguncudur, yıkıcıdır, haindir. Uyanık ve dikkatli davranmalı. O bozguncuları tanıyorum. Ölenler olsa da, video kayıtlarını izliyorum.

İnsana, aileye, topluma, devlete sadece bilimsel bilgi yeterli değildir. Bilimsel bilgi; bilimsel yol ve yöntemlerle öğrenilir. Bilimin işlenmesiyle; tekniğe teknolojiye, işe, işleme dönüştürülür. Bilimsel bilgi için; aklı, zekâyı, deneyi, geziyi, gözlemi, objektif çalışmayı, sistemli, tutarlı çalışmayı, eleştiri ile davranmayı gerektirir.

Doğa ilimleri olan; fizik, kimya, biyoloji, astronomi, jeoloji, matematik, geometri, mantık bu şekilde elde edilir. Geliştirilir.

Tarih, coğrafya, dil bilimi, sosyoloji, felsefe,  gibi bilim dalları da insanların çalışmaları ile elde edilir. Yüzlerce bilim dalı vardır. Bu dalları toplum olarak öğrenmeliyiz. Hepsi de bize lazımdır.

 Tarım, ziraat, hayvancılık, veteriner hekimlik, tıp alanında gelişme hep sistemli çalışmalarla öğrenilir ve geliştirilir.

Sanayi, endüstri, teknik, teknolojide yine AR- GE sonucu olur ve gelişir.

Bilimsel bilginin yanında olmazsa, olmaz olan; dini bilgi ve yaşama da çok önemli olarak kazanılmalıdır. Din değerleri olmazsa, bilimsel bilgi çok korkunç felaketler, vahşetler, dehşet veren acımasız olaylar oluşur.

İlim demek; bir konu, alan hakkında, mutlak, kesin, sağlam, sağlıklı, deneyleyerek, olayın, olgunun gerçeğini bilmeye; ilim denir.

İlim; vahiy, akıl, zekâ, duyu organları, vücut organları ile öğrenilir.

İslam ilimleri ana dal olarak 15 kadardır.

Pozitif bilimlerde kaç dal- branş var bilemiyorum. Ama bir Diyarbakır – Dicle Üniversitesinde, öğrencilere 250 bilim dalında öğretim yaptırıldığını biliyorum.

Ülkemizde her İlde üniversite vardır. Ülkemizde 226 tane üniversite vardır. Liseden mezun olanların %90’ı üniversite okuma imkânlarına kavuşuyor. Yurt dışında okuyan öğrencilerimizde var. Yurt dışından da 350 bin öğrenci ülkemizde yükseköğrenim görmektedir.

2002 yılı, 18 Kasım’da Ak Parti Hükumeti iktidara geldi. Bugün 2024 yılı sonundayız. En büyük gelişmeyi ülke olarak, Savunma sanayisinde yaptık. 3500 şirket, savunma sanayisi konusunda üretim yapıyor. 2024 yılı olarak keşifleri, icatları yaptık. Beş yıl içinde seri üretime geçeceğiz, inşallah. 2024 yılında yurt dışına 7 milyar dolarlık silah sattık. Amerika ve Avrupa ülkeleri bize savunma sanayisi gelişmesin diye ambargo uyguluyor. Oysa biz hemen hepsine silah satıyoruz. Bize son 40 yıl içinde savaş uçağı satmadılar. 2024 yılı itibarı ile bizde 10 kadar farklı uçak, helikopter, insansız hava aracı üretip, satıyoruz. İnsansız Hava Aracı satımında, dünyanın %65 Pazar payına sahibiz. En kalitesini de biz üretiyoruz. Savunma sanayisinde 750 çeşitten fazla askeri araç- gereç, malzeme ürettik, elhamdülillah. Buna zorunlu olduk. Böylece %20 olan ihtiyacımızın üretimini , %80’in üzerine çıkardık. Pilotlu ve pilotsuz askeri savaş uçağını yaptık. Bir yıl içinde seri üretime geçeceğiz inşallah.

Gerçek anlamda samimi bilinçli bir Müslüman elbirliği ile her zorluğu aşar. Devletten ve dostlarından Yardım alarak güçlenir. Ümitsizliğe düşmeye gerek yok. Ümitsizlik haramdır.

Müslüman, aklını vahiy ve bilim ile en doğru şekilde dosdoğru kullanır. Bilmediğini öğrenir. Allah’ı bilmek, inanmak, Allah’a kulluk- ibadet etmek, varlıklara hizmet etmek esastır ve hedeftir.

Müslüman imanlı, azimli, gayretli, hak hedefli kişidir.

İslam dini, akla çok büyük önem verir. Allah cc. Aklı doğru işletmeyi, kullanmayı emreder. Derinden düşünmeyi ister. Faydalı ilim öğrenmeyi emreder.

Mutlaka ilim, sanat, meslek öğrenmeli. Toprakla ilgilenmeli. Hayvan yetiştirmeli. Cesaretle çalışmalı. Tembel, miskin, uyuşuk, pasif, boşa ömür tüketen asla olmamalı. Devlet bize baksın, dememeli. Devlet 85 milyon insana bakacağına, herkes kendine baksa daha, çok daha iyi ve kolay olur. Bugün herkes devletin kendini bakmasını bekliyor ve istiyor. Oysa Allah cc. İnsan akıl, zekâ, öğrenme yetisi vermiş. Kendine bakabilecek güç ve yetenektedir. Kendine bakamayana, devlet bakar. Bu sosyal devlet olmanın gereğidir.