YEREL

Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım anısına yenilenen ana sınıfları açıldı

MERSİN'İN TOROSLAR İLÇESİNDEKİ KUVAYİ MİLLİYE İLKOKULU’NDA ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ HARUN YILDIRIM’IN AİLESİ, ŞEHİDİN SİLAH ARKADAŞLARI VE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NIN DESTEKLERİYLE YENİLENEN ANA SINIFLARININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Abone Ol

MERSİN (İHA) – Mersin’de Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın ailesi, şehidin silah arkadaşları ve İl Jandarma Komutanlığı’nın destekleriyle yenilenen ana sınıfının açılışı yapıldı.

Mersin’in Toroslar ilçesindeki Kuvayi Milliye İlkokulu’nda Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın ailesi, şehidin silah arkadaşları ve İl Jandarma Komutanlığı’nın destekleriyle yenilenen ana sınıflarının açılışını gerçekleştirildi. Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katıldığı açılışta, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Sınıf öğretmeni Sibel Savut’un Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın özgeçmişini okuduğu programda konuşan Vali Pehlivan, "Bugün bir araya gelmemize şehidimiz Harun Yıldırım anısına yapılan ana sınıflarının açılışı vesile oldu. Kıymetli evladımızı, Harun kardeşimizi, kahraman şehidimizi ve onun manevi şahsında bütün şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle yad ediyorum. Harun’umuzun özgeçmişini hep beraber dinledik. Ortaokul eğitimini Kuvayi Milliye Ortaokulu’nda almış. Bugün tevafuk Allah’ın takdiri Kuvayi Milliye İlkokulu’nda onun adına iki sınıf açacağız" dedi.

"Okulun isminin Kuvayi Milliye olması kararlaştırılmış"

Haftanın aynı zamanda 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı ve uyum eğitimlerinin başladığı bir hafta olduğunu ifade eden Pehlivan, şöyle devam etti:

"Böyle bir haftada uyum eğitimi vesilesiyle okullarımıza gelecek olan çocuklarımızın yararlanacağı ilk basamak olarak tabir ettiğimiz ana sınıflarının açılıyor olması ayrı bir anlam teşkil ediyor. Bu törenimizi Kuvayi Milliye İlkokulu’muzda yapıyoruz. Kuvayi Milliye’nin anlamını hepimiz biliyoruz. 1952 yılında bu okulun temelini o dönemin valisi atmış. Bir yıl içerisinde de tamamlanıp eğitim öğretime başlanmış. Okulun ismi ne olsun diye il genel meclisinde o dönem gündem oluştuğunda Çukurova’da kahramanlık gösteren Kuvayi Milliyecilerin bu güzergahtan geçtiği ve bu vesileyle Kuvayi Milliye içinde yer alıp kahramanlık gösteren, şehit ve gazi olan ecdadımıza atfen bu okulun isminin Kuvayi Milliye olması kararlaştırılmıştır. O zorlu günlerde 100 yılı aşkın süre önce Kuvayı Milliye birliklerinin Torosların eteğinde ve yurdumuzun genelinde nasıl kahramanlıklar ortaya koyduğunu bu vesileyle hatırlıyoruz bir kere daha."

"Şehitlerimizin ismini yaşatmak önemli"

Vali Pehlivan konuşmasının devamında, "Bize düşen, böyle mücadeleler, böyle kahramanlıklar ortaya koyan şehitlerimizi unutmamak. Hiçbir zaman unutmuyoruz. Onların hatıraları ve isimleri her zaman zihnimizde, belleğimizde, gönlümüzde yaşıyor ve her zaman yaşayacaktır. Şehitlerimizin ismini, özellikle de eğitim kurumlarında görmek ve yeni nesillerin şehitlerimizi tanımasına vesile olmak, şehitlerimizi tanıyarak ülkemizin, Türkiye’mizin, vatanımızın, devletimizin bugünlere gelmesinde nasıl zorluklarla mücadele edildiğini bir kere daha idrak edilmesini sağlamak adına yaşatmak önemli. Biz de devletimiz adına, devletimizin ilgili birimleri adına hep birlikte, gururla bu faaliyetlerin, çalışmaların içerisinde yer alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan, sınıfların oluşturulmasında emeği geçen başta şehidin babası Orhan ve annesi Ayşe Yıldırım olmak üzere aile mensupları ile kişi ve kurumlara teşekkür ederek, "Burada bulunan şehit ailelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Her zaman şehitlerimizin isimleri devletimiz nezdinde de milletimiz nezdinde de dünya var oldukça yaşayacaktır, yaşatılacaktır" diye konuştu.

Programda Vali Pehlivan, Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın babası Orhan Yıldırım ve annesi Ayşe Yıldırım’a Türk bayrağı takdim etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesen Vali Pehlivan, öğrencilerle sohbet etti, onlara hediyeler verdi.