HABER:ARZU ERBAŞ / Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu , Ovit Tünelinin 2018 yılında hizmete açılmasına rağmen  geçen 6 yıllık sürede bir türlü tamamlanmayan bağlantı yollarından dert yandı. Yaşanan sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktaran Karamehmetoğlu   “Dile getirsem bir dert, dile getirmesem bir dert” diyerek yılda 1 TL ödenek ayrılan ve İyidere Lojistik Merkezi için önem arz eden bağlantı yollarının yapılmadığını söyledi. Rize’de,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nunda katıldığı STK ve Sektör Temsilcileri toplantısında konuşan RTSO Başkanı Karamehmetoğlu “Maalesef lojistik merkezimizi yapıyoruz fakat bağlantı yollarımız bir türlü yapılmıyor, duruyor. Özellikle Rize İspir istikametinde halen daha ihalesi yapılmayan, projeleri olmayan yerlerimiz var. Dört yıldan beri 2021 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanım dile getirmek durumundayım, yılda bir TL ödenek koyulmak suretiyle dört yıldan beri yılda bir lira ödenekle beraber bekliyoruz. Yani lojistik merkezi yaptık, bunun bağlantı yollarını da yapmamız lazım. Ben o yolu her ay bir defa, iki defa kullanıyorum. İşim itibariyle Erzurum'a gidip geliyorum. Erzurum İspir tarafında da Sayın Cumhurbaşkanımız, Kırık ve Dallıkavak tünellerine belirli bir yere kadar gelinmiş. Orası da aynen öyle duruyor. Sessizliğe bürünmüş. Yani bu konuda gerçekten ne yapacağız bilmiyorum ama kısa zamanda bu bağlantı tünellerinde bir an önce yapılması önem arz ediyor”dedi.

KARAMEHMETOĞLU KONUŞMASINI ALKIŞLARLA TAMAMLADI
Konuşmasını alkışlarla tamamlayan Karamehmetoğlu yeni bir tünelin Erzurum yolunu kısaltacağını belirterek “Yine bu havaalanı istikametinde eski Erzurum karayolları bölge müdürümüzün bir projesi vardı. Orada Kırık ve Dallıkavak tünellerinin haricinde üçüncü bir tünel projesi yaptılar. Eğer orada bir tünel daha yapılırsa yolu yirmi kilometre yirmi bir kilometre daha kısaltma imkanımız var. Dolayısıyla Erzurum İspir istikametini altmış kilometreye ve saati de 45 dakikaya düşürme şansımız var. Bu olmazsa olmaz. Sayın Cumhurbaşkanım bu memlekete çok şey yaptınız. Saymakla bitiremem hem ülkemize hem bölgemize. Yalnız bizim bu lojistik merkezimizin de olmazsa olmazlarından bir tanesi mutlak manada Bakü Tiflis Kars deniz yoluyla birlikte bütünleşmesini sağlamak. Bu projenin olmazsa olmazı onu da buradan dile getirmek mecburiyetindeyim” “dedi.

“HEMEN İHALE SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı toplantıda RTSO Başkanı Karamehmetoğlu’nun ortaya koyduğu sorunlara cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Lojistik merkezden Erzurum'a kadar giden olan kesimde bir 19 kilometrelik kesimin henüz ihalesini yapmamıştık. Dün talimatı verdiniz, hemen ihale sürecini başlatıyoruz. Onunla ilgili bir problemimiz yok bundan sonra artık.  Bir de tünel talebi oldu sayın başkanımızın, onu da müsaadenizle bir inceleyelim. Yapılabilir noktasından ne olabilir değerlendirelim” şeklinde konuştu.

85 yaşındaki Rizeli Mustafa dede 1973 model klasik arabasına gözü gibi bakıyor 85 yaşındaki Rizeli Mustafa dede 1973 model klasik arabasına gözü gibi bakıyor

"BAYRAMOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ"

Öte yandan Dallıkavak ve Kırık tünelinin Erzurum için önemli projelerin başında geldiğini ve bu konuda yıllardır çalışma yürüttüğünü belirten Erzurumlu  İş İnsanı Tahsin Bayramoğlu, Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nu  tebrik etti.

Bayramoğlu, “ Erzurum’un gündemi olması gereken bir konuyu Sayın Cumhurbaşkanına tüm açıklığı ile anlatan Sayın Başkan, tünellerin önemi de bize bir kez daha hatırlattı. Erzurum’un liman kenti olması bu tünellere bağlı. Ticari aksın gelişmesi bu tünellere bağlı. Biz yıllardır bağırıyoruz, sesimizi duyuramadık. Bizim sesimizi Rize seslendirdi. Kentim ve tüm Erzurumlular adına teşekkür ediyorum. İçim umutla doldu, Rize işe el attı “ diye konuştu.