HABER:ARZU ERBAŞ - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kampüslerde fiziksel aktivite ve düzenli egzersize katılımı artırmak ve gençler arasında egzersizin bir yaşam alışkanlığına dönüşmesi hedefi ile ‘Spor Dostu Kampüs’ projesini hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütülecek projede, üniversitelerde gerçekleşen ulusal ve uluslararası müsabakalar, bireysel spor faaliyetleri, takım sporları, zihinsel aktiviteler ile tesislerin bakım, güvenlik ve temizliğinin ölçülmesi gibi birçok kriter yıllık değerlendirmeden geçirilerek ‘Spor Dostu Kampüs’ seçilecek. Üniversite öğrencilerini düzenli spor yapmaya teşvik eden üniversiteler, bayraklarla ödüllendirilecek. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi projeye yeni hizmete açtığı deniz manzaralı spor tesisleri ile katılacak. Modern sor sahaları ve aktivitelerle kriterleri geçmeyi hedefleyen RTEÜ, projenin ilk yılında ilk bayrağı alan üniversiteler arasında olmak istiyor.

Rize'de 'Mini Dünya Kupası' Heyecanı Rize'de 'Mini Dünya Kupası' Heyecanı

“ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DENİZ MANZARALI SPOR TESİSLERİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Samsun’da gerçekleşen Bölge Üniversite Rektörleri İstişare Toplantısında Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımına katıldı. Yılmaz “YÖK’ün duyurduğu “Spor Dostu Kampüs” projesi, üniversitelerin spor alanındaki performanslarını ölçmek amacıyla belirlenen kriterler doğrultusunda değerlendirilecektir. Bu kapsamda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak sporun önemini vurgulayan adımlar atmış olmamız, bu alandaki çalışmalarımızın doğruluğunun bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Üniversitemiz, öğrencilerimize spor yapma imkanı sunmak adına sahil dolgusunu, spor tesislerini ve fitness merkezlerini düzenleyerek daha işlevsel bir hale getirmeyi planlamaktadır. Bu kapsamda, deniz manzaralı spor tesislerini güçlendirerek öğrencilerimizin spor yapma motivasyonunu artırmayı hedeflemekteyiz. Sportif başarıları teşvik etmek ve öğrencilerin sağlıklı yaşam biçimlerini desteklemek adına yapacağımız bu çalışmaların, üniversitemizin spor alanındaki potansiyelini maksimize etmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi.

Spor Dostu Kampüs projesi ile üniversite öğrencilerinin ders dışı zamanlarının değerlendirilmesi, gençlerin beden ve ruh sağlıklarının korunması ve dengeli gelişim süreçlerine destek sağlanması, gençler başta olmak üzere kampüslerde yaşayan herkesin spor ve fiziksel aktiviteye özendirilmesi ve düzenli spor yapmanın bir yaşam felsefesi haline getirilmesi, kampüslerde bulunan spor tesislerinin ve aktivitelerin geliştirilmesi, spor faaliyetlerinde paydaşlarla işbirliklerinin artırılması, öğrenci toplulukları ve kulüplerinin yaygınlaştırılarak sportif faaliyetlerinin artırılması, dezavantajlı ve desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin spor faaliyetlerine katılımlarının sağlanması, üniversitelerin akademik ve idari personelinin de fiziksel aktivitelerinin desteklenmesi ve spor yapmalarının sağlanması, üniversitelerde spor dostu ve sağlıklı kampüslerin oluşturulması ile ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlanması hedefleniyor.