İstanbul Haliç’te yapılan Tersane İstanbul projesinde önemli mesafeler katedildi. Rizeli iş insanı Abdülkadir Kart’ın sahibi olduğu ASL İnşaat ile Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince’nin bir dönem  ortak olduğu Yap-İşlet- Devret modeliyle hazırlanan devasa proje toplam 279 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. İlk faz kapsamında; 41 bin 470 metrekare ticari alan, 99 ve 432 odalı iki otel, 245 apart ünite ve 7 bin 300 metrekarelik kültür-sanat alanı ile proje içerisindeki 1.8 kilometrelik kıyı şeridinin 500 metresi yer alıyor. İçerisinde konaklama, kültür-sanat, gastronomi, alış-veriş ünitelerinin bulunduğu birinci faz çerçevesinde ilk olarak Rixos Tersane İstanbul’un açılışı yapıldı.

İş insanı Abdülkadir Kart’ın proje ortaklığından ayrılırken alacaklarına karşılık hisse aldığı Tersane İstanbul kapsamında Beyoğlu’nda inşa edilen Rixos Tersane İstanbul’un açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam 432 odası ve 539 yatak kapasitesiyle Rixos Tersane İstanbul'un, 600 yıllık tersane İstanbul bölgesinin güzelliğine güzellik katacağına inanıyorum." diye konuştu.

Belgin İba’dan Mevlit Kandili Mesajı Belgin İba’dan Mevlit Kandili Mesajı

İstanbul'un önemli merkezlerinin kalbinde konumlanan otelin konforu, gastronomiyi, tarihi ve sanatı buluşturan özelliğiyle İstanbul'da ciddi bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Erdoğan, "Sadece konaklama değil, kültürel etkinlikler noktasında da Rixos Tersane İstanbul'un adından söz ettireceği anlaşılıyor. İstanbul gayretlerimiz neticesinde hamdolsun bugün kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldi." ifadelerini kullandı.