HABER:ARZU ERBAŞ
Rize Merkez Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde memur olarak görev yapan H.T. öğretmenlerden gelen şikayetler üzerine açığa alındı. H.T.’nin bir süredir  kız öğrencilere karşı maksadını aşan hal ve hareketlerde bulunduğunu fark eden öğretmen ve veliler durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırdı. 10 Haziran’da yazılan dilekçe ile yaşanan durum anlatılarak  H.T.’nin kız öğrencilerle çektirdiği samimi fotoğraflarda dilekçeye eklendi.

Rize'de tuğla yüklü tırda 30 yabancı uyruklu şahıs yakalandı Rize'de tuğla yüklü tırda 30 yabancı uyruklu şahıs yakalandı

Dilekçede “Gülbahar Hatun MTAL bünyesinde memur olarak çalışmakta olan H.T. isimli şahıs kız öğrencilerimize taciz boyutuna varan bedensel temaslarda bulunmakta olup yıllardır yapılan uyarı ve şikayetlere rağmen bu tavrını devam ettirmiştir. Okulumuzun kız lisesi olması münasebetiyle öğrencilerimizin de dezavantajlı grupta olup var olan sevgi yoksunluklarının bu şekilde suiistimal ediliyor olması okulumuzda çalışan biz öğretmenleri son derece rahatsız etmektedir. Çocuk koruma kanunu ve ailenin çocuğa uygulayacağı şiddet nedeniyle öğrencimizin isminin saklı kalması koşuluyla ekte yer alan fotoğrafa istinaden H.T isimli memura gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını talep edip, diğer kızlarımızın da bu şekilde tekrar eden muameleye maruz kalmamaları için biz öğretmenler gereğinin yapılmasını rica ediyoruz” denildi. 


ÖĞRENCİLERE KARŞI MAKSADINI AŞAN HAL VE HAREKETLERDE BULUNAN PERSONEL AÇIĞA ALINDI
 Dilekçenin ardından konunun bazı sosyal medya platformaların da da paylaşılarak duyurulmasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada maksadını aşan hal ve hareketlerde bulunan personel diye ifade edilen H.T.nin açığa alındığı duyuruldu. Açıklama şöyle :”Rize Merkez Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Personeli H.T. hakkında öğrencilere karşı maksadını aşan hal ve hareketlerde bulunduğuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze (25.06.2024 Salı günü) ulaşan şikâyet, müdürlüğümüzce değerlendirilmiş olup; aynı gün konuyla ilgili Valiliğimizce soruşturma başlatılmış ve bahse konu personel açığa alınmıştır.Konu Valiliğimizce takip edilmekte olup; gelişmelerle ilgili ayrıca Kamuoyu bilgilendirilecektir.”