HABER:ARZU EBRAŞ/Rize’de sağanak yağmurlar devam ediyor.  Yoğun yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayması riski artıyor.  son 24 saatte metrekareye 100 kilogramı bulan yağışlar dolayısıyla  küçük çaplı heyelan ve su baskınları yaşanırken tedbir amacıyla su baskını riski altındaki konutlar boşaltılıyor. Ardelen İlçesi Hoşdere Köyü’nde su baskını riski altındaki bir konutta ikamet eden, aralarında yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir kişininde bulunduğu 5 kişilik aile, AFAD koordinasyonunda Jandarma ve AKUT ekiplerince hızlı ve güvenli şekilde tahliye edildi.

EKİPLER TEYAKKUZDA

Son durumla ilgili bilgi paylaşan Rize Valiliği, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarısına istinaden il genelinde tüm önlemlerin alındığını  AFAD koordinasyonunda jandarma, emniyet, Özel İdare, DSİ ve karayolları  ekiplerinin teyakkuzda beklediğini duyururdu.

16 KONUT TAHLİYE EDİLDİ

Açıklamada “Son 24 saat içerisinde ilimiz genelinde bazı bölgelerde metrekareye 100 mm üzeri yağmur yağmış olup yağışlar belli rakımlar üzerinde kar yağışı olarak görülmüştür. İlimiz genelinde can kaybı yaşanmamış olup, riskli olarak değerlendirilen 16 konut tahliye edilmiştir. Meydana gelen tüm afetlerle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır” denildi.

VATANDAŞLAR UAYRILDI

Rize-Artvin Havalimanına 2 yeni frekans Rize-Artvin Havalimanına 2 yeni frekans

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına uyarılar devam ediyor.

Riskli Bölgelerden Uzak Durun: Eğimli ve yumuşak zeminli bölgelerde toprak kayması riski artmıştır. Bu tür bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın güvenli alanlara geçmeleri önemlidir.

Yol ve Ulaşım Güvenliği: Toprak kayması ve yüksek kesimlerde çığ riski bulunan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabilir. Alternatif yolları kullanmanız ve yetkililerin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir.

Acil Durum İletişimi: Herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni kullanabilirsiniz.

Gelişmeleri Takip Edin: Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılacak duyuruları düzenli olarak takip ediniz.

Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi riskine karşı da tedbirli olunması ve yetkililerin uyarılarına uyulması önemlidir.