Rize Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Rize'de Meslek Lisesi öğrencilerine ‘Ahilik’ kültürü anlatıldı

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları kapsamında meslek lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen programda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy “Türkiye’de ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. O yüzden meslek liseleri olmazsa olmazımızdır” dedi.

Abone Ol

Bu yıl 37.’si kutlanan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla Rize merkezdeki meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla program düzenlendi.  İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programda meslek liselerindeki bölümlerin yer aldığı stantlar açılarak  yapılan çalışmalar sergilendi.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ofluoğlu, Eyüp Furtuna, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aşçı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy, Rize Esnaf Kredi  Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Alaattin Turanlı, İl Ticaret Müdürü Osman Köseoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler stantları gezerek bilgiler aldılar. Programda ahilik sembollerinden olan lokma tatlısı ikramı edildi.


“MESLEK LİSESİNİ SEÇTİĞİNİZ İÇİN KENDİNİZİ ŞANSLI GÖRÜN”
RESOB Başkanı Güven Aksoy yaptığı konuşmada kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak “Bende meslek lisesinden mezun oldum. Elektrik elektronik üzerine işyeri kurarak ticaret yaptım, şimdide yöneticilik yapıyorum. Sizlerde bu okulda olduğunuz için şanslısınız. Hepiniz birer zanaatkar olacaksınız. Mezun olduğunuzda hepinizin elinde bir altın bilezik olacak. Türkiye’de ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. O yüzden şu anda meslek liseleri olmazsa olmazımızdır. O yüzden bu okulu seçtiğiniz için kendinizi şanslı görün. Geleceğiniz garantidedir” dedi.