HABER:ARZU ERBAŞRize turizmi için bungalovlu eylem planı harekete geçiriliyor. İl turizminin konaklama ihtiyacını karşılayan aynı zamanda da yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda sıklıkla tercih ettiği bungalovlarda kaçak yapılar ayıklanacak, turizm işletme belgeli ve ruhsatlı yapılar turizme dahil edilecek. Yapılan çalışmaların ardından kırmızı çizgi olarak görülen Fırtına Deresinde kaçak yapılarla mücadele başladı. Tespit edilen kaçak yapı sahiplerine tebligatlar ulaştırılıyor sonra  yıkım başlayacak.

“FIRTINA DERESİNİ KIRMIZI ÇİZGİ”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş şehrin turizminin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çalıştıklarını söyleyerek “"Öncelikle Fırtına Deresi yatağı içinde bulunan elliden fazla noktayı tespit ettik ve bunların kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları başlattık. Bungalovlarla ilgili süreç hızlıca ilerliyor. Haftalar ve aylar süren bir hazırlık çalışması yaptık. Fırtına Deresini kırmızı çizgi olarak belirledik ve burada yıkımlar gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın da yıkımları kendilerinin gerçekleştireceklerine ve sınırlara riayet edeceklerine inanıyoruz. Çünkü biz yapıcı bir yaklaşım benimsiyoruz" dedi.

Rize ve Artvin'de çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor Rize ve Artvin'de çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

“ALTERNATİF TURİZM KONAKLAMA ALANLARINA İHTİYACIMIZ VAR”
Alternatif turizm konaklama alanlarının Rize için önemli olduğuna vurgu yapan Vali Baydaş, "Turizme odaklanmış bir şehiriz ve konaklama yerlerine ihtiyacımız var. Ancak bunu ruhsatlı yapılarla sağlamamız gerekiyor. Vergilendirilmiş ve denetime tabi tutulmuş yapılar olmalı. En önemlisi, çevreye zarar vermeden ve çevresel etkileri en aza indirgeyecek şekilde yapılmalıdır. Dereye atık bırakmayan, vergi ödeyen, imar planına uygun ve turizm belgesine sahip yapılar olmalıdır. Karşılıklı anlayış ve müzakereyle bu konuda ilerlemek istiyoruz. Vatandaşlarımız da bu sürece yapıcı bir şekilde yaklaşıyor. Alternatif turizm konaklama alanlarına ihtiyacımız var ve bu alanda yapıcı olmayı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın ruhsat alması ve turizm sektörüne katılması için gerekli tüm desteği sağlayacağız ve onların da yanımızda olduğunu görüyoruz. Biz de onlara destek olmaya devam edeceğiz, böylece şehrimizin turizmi sağlıklı bir şekilde gelişecek" ifadelerini kullandı.