Rize Haberleri

Rize Emniyetinin yeni hizmet araçları iş başı yaptı

Rize Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen 51 araç, Çay Çarşısı Sahil Otopark'ında düzenlenen törenle hizmete alındı.

Abone Ol

Rize Emniyet Müdürlüğü personelinin hizmetine sunulmak üzere, hayırsever iş insanları ile Emniyet Teşkilatı Güçlendirme Vakfı'nın katkılarıyla temin edilen 109 aracın 51'i, düzenlenen törenle teslim edildi. 

örene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Öksüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Yeşilgöl, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve bağışta bulunan hayırseverler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Vali Baydaş tarafından Hayırsever İş İnsanı Yusuf Burak’a teşekkür belgesi verildi. Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın duaları eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi ve ardından araçlar şehir turuyla görev yerlerine uğurlandı.

Törende konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın ilimizdeki ziyareti sırasında gerçekleştirdiğimiz ‘Rize’nin Huzuru’ toplantısında, araç envanteri hakkında bilgilendirme yapmış ve özellikle yaşı belli bir süreyi aşmış araçların yenilenmesi konusunu gündeme getirmiştik. Bugün itibarıyla, birinci etap kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğümüz envanterine 51 araç törenle teslim edilecektir. Bu araçların büyük çoğunluğu arazi kullanımına uygun araçlardır. Bir sonraki aşamada ise Jandarma Komutanlığımıza ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza da araç tahsis edilecektir. Emniyet güçlerimiz bu yeni araçlarla birlikte daha güçlü, daha hızlı ve daha etkili bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir," ifadelerini kullandı.

Araçların özellikle hayırsever iş insanlarının desteğiyle envantere katıldığını vurgulayan Vali Baydaş, “Değerli hemşehrimiz, Çayelili iş insanımız Sayın Yusuf Burak Bey’e, Cengiz Holding yöneticilerinden Sayın Mehmet Cengiz ve Asım Cengiz Bey’e de bu önemli desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz,” dedi.

Rize Emniyet Müdürü Murat Türesin de yaptığı konuşmada, bu araçların suç ve suçlularla mücadelede emniyetin kapasitesini artıracağını vurguladı. 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren emniyet teşkilatının, güvenlik hizmetlerinde daha hızlı ve esnek bir şekilde görev yaparak Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sunacağını belirtti.

Huzurun Şehri Rize, yeni araçlarla emniyet güçlerinin operasyonel gücünü artırarak vatandaşların can ve mal güvenliğini daha etkin şekilde sağlamaya yönelik önemli bir adım atmış oldu. Teslim edilen bu araçlar, emniyet hizmetlerinde hız ve esneklik sağlayarak bölgedeki güvenliği güçlendirecek.