Rize Barosu

Rize Baro Başkanı Adalet Bakanı ile görüştü:Gündem Hukuk Fakülteleri

Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağlan'ı ziyaret ederek, artan mezun sayısı ile avukatlık mesleğinin artık arz talep dengesini sağlayamadığını belirtip taleplerini dile getirdi.

Abone Ol

HABER:ARZU ERBAŞ - Önceki hafta yapılan seçimin ardından yeniden Rize Baro Başkanlığına seçilen Avukat Ümit Peçe avukatların yaşadığı sorunların çözümü için çalışmalarına devam ediyor. Özellikle avukatlık mesleğinin artan mezun sayısı nedeniyle arz talep dengesini sağlayamayarak gelecek yıllarda daha fazla sıkıntıya düşmemesi için fakülteye giriş barajının düşürülmesi talebi ile yola çıkan Baro Başkanı Peçe Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağlan ile görüştü. Artan Hukuk Fakültesi sayısı,  Hukuk Fakültelerine giriş için öngörülen baraj puanın düşürülmesi, baroya ekonomik destek sağlanması, Cmk ve Adli Yardım ödeneklerinin artırılması ile Rize'de müstakil baro binası taleplerini dile getirdi.

“FAKÜLTEYE GİRİŞ BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİ İLE MESLEĞİMİZİN GELECEĞİ KURTARILIR”

Görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Başkan Ümit Peçe  avukatlık mesleğinin geleceği için mücadelesinin süreceğini belirterek“Bizim mezun olduğumuz dönemde Hukuk Fakültesi sayısı 11 iken şu an yüzü aşmış durumda, her yıl binlerce mezun vermekte. Binlerce mezunun olduğu, bu kadar fazla ihtiyacın olmadığı bir ortamda çok fazla avukatın olması hem kaliteyi düşürmekte hem de bu arkadaşların iş problemleri ile karşı karşıya kalması da kaçınılmaz olmaktadır. Biz kendi ölçeğimizde problemleri çözmek için bir gayret sarf etmiş olsak da hukuk fakültesine girişle ilgili kriterler daraltılmadığı sürece bu işin kökten çözümü mümkün değil. Arz talep dengesini sağlayamadığımız sürece meslektaşlarımızın problemini çözmemiz imkansız gibi. Bizim  akanlığa sunduğumuz fakülteye giriş barajının düşürülmesi talebimizin karşılanması halinde mesleğimizin geleceği kurtarılır. Ancak bu talep karşılanmazsa 3-5 sene sonra artık bu sorunun çözülmesi imkansız hale gelecektir” dedi