Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Trendyol Süper Lig'de geride kalan 6 haftalık süreci değerlendirirken, Fenerbahçe maçı öncesinde takımın hedeflerini ve oyuncuların son durumunu açıkladı.

Uçar, 6 haftalık süreçte 4 deplasman ve 2 iç saha maçına çıktıklarını belirterek, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Recep Uçar: “Fena olmayan bir süreç”

Recep Uçar, geride kalan 6 haftalık dönemi değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

“6 haftası biten ligde birlikte oynadık. Bu 6 haftalık süreçte Rizespor olarak dört deplasman, iki evimizde oynadığımız maçlarda üç galibiyet, bir beraberlik, iki mağlubiyet aldık. Fena olmayan bir süreç benim tarafımca bakıldığında.”

Uçar, özellikle iç sahada oynadıkları iki İstanbul maçını kaybetmeleri nedeniyle daha iyi bir tablo ortaya çıkabileceğini belirtti.

“10 puanla ligin 9. sırasında yer alıyoruz”

Tecrübeli teknik adam, Rizespor'un 6 hafta sonunda 10 puanla 9. sırada bulunduğunu ve liderle aralarında yalnızca 3 puan olduğunu ifade etti.

Uçar, Fenerbahçe ile de aynı puanda olduklarına dikkat çekerek, ligin üst sıralarındaki puan farklarının oldukça yakın olduğunu söyledi.

Fenerbahçe maçı hazırlığı: “Kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz”

Çaykur Rizespor'un sıradaki rakibi Fenerbahçe hakkında da değerlendirmelerde bulunan Uçar, rakiplerinin hücum anlamında ligin etkili ekiplerinden biri olduğunu belirtti.

Çorum FK, Antalya'da hazırlıklarını sürdürdü
Çorum FK, Antalya'da hazırlıklarını sürdürdü
İçeriği Görüntüle

Uçar, Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerle güçlü bir kadro kurduğunu ve özellikle son oynadığı Eyüpspor maçında bunu gösterdiğini söyledi.

Rizespor'un hedefinin ise rakip kim olursa olsun kendi oyununu sahaya yansıtmak olduğunu belirten Uçar, Fenerbahçe karşılaşması için şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız net. Kendi oyunumuzu oynayarak Fenerbahçe'yi kazanmak için oynuyoruz. Fenerbahçe maçı da bunlardan bir tanesi olacak.”

Uçar, kendi saha ve seyircileri önünde oynadıkları ilk iki maçta taraftarlarını mutlu edemediklerini belirterek, Fenerbahçe karşılaşmasında bunu değiştirmek istediklerini ifade etti.

Milli takımlara 7 Rizesporlu oyuncu gitti

Recep Uçar, milli takım arası nedeniyle Çaykur Rizespor'dan 7 oyuncunun milli takımlara gittiğini açıkladı.

Bu oyuncuların 4'ünün A Milli Takım, 2'sinin Ümit Milli Takım ve 1 oyuncunun da 18 Yaş Altı Milli Takım'a gittiğini belirten Uçar, sakatlık nedeniyle milli takım kadrolarına katılamayan oyuncuların da bulunduğunu söyledi.

Uçar, milli takımlardan dönen oyuncularla birlikte salı veya çarşamba gününden itibaren tam kadro çalışmalara başlamayı planladıklarını kaydetti.

“10 puan kötü değil, daha iyisi olabilirdi”

Geride kalan 6 haftada alınan 10 puanı değerlendiren Uçar, Rizespor'un 6 maçın 4'ünü deplasmanda oynadığına dikkat çekti.

Teknik direktör Uçar, bazı maçlarda elde edilebilecek puanların kaçırıldığını belirterek özellikle Samsunspor ve Göztepe maçlarına işaret etti.

“Genel olarak şu an itibariyle 6 maç, 10 puan, yaklaşık 1.7 puan ortalaması. Bu süreçte bu ortalamayla gidersek yaklaşık 55-56 puanla tamamlar takım.”

Uçar, takımın genel performansının kötü olmadığını ancak daha iyi bir başlangıç yapabileceklerini düşündüğünü söyledi.

Gennaro Borrelli'nin son durumu

Recep Uçar, yeni transfer Gennaro Borrelli'nin sakatlık sonrası takıma adaptasyon süreci hakkında da bilgi verdi.

Borrelli'nin Serie A'da uzun yıllar oynadığını belirten Uçar, oyuncunun son maçında sakatlanmasının ardından Rizespor'a geldikten sonra bir süre tedavi ve rehabilitasyon süreci geçirdiğini söyledi.

Borrelli'nin bugün itibarıyla takımla tam olarak çalıştığını belirten Uçar, önümüzdeki cumartesi oynanacak hazırlık maçında oyuncuya ciddi süre vermeyi planladıklarını açıkladı.

“Bu sezon lig çok zor”

Uçar, bu sezon Süper Lig'de takımlar arasındaki puan farklarının oldukça az olduğuna dikkat çekerek, her takımın birbirinden puan alabilecek seviyede olduğunu söyledi.

Geçen sezonun ilk 6 haftasıyla kıyaslama yapan Uçar, bu sezon ligde yalnızca Kasımpaşa'nın namağlup durumda olduğunu belirtti.

Teknik direktör, Beşiktaş ve Trabzonspor'un transferlerle kadrolarını güçlendirdiğini, bazı takımların da lige farklı bir renk kattığını ifade ederek bu sezon puan mücadelesinin daha zorlu geçtiğini dile getirdi.

İç saha mesajı: “Fenerbahçe maçıyla başarılı karnemize dönmek istiyoruz”

Çaykur Rizespor'un iç saha performansına da değinen Uçar, ilk iki maçta alınan sonuçların oyun anlamındaki karşılığın tam olarak yansımadığını düşündüğünü söyledi.

Uçar, Fenerbahçe karşılaşmasının da bu açıdan önemli olduğunu belirterek, geçen sezonki iç saha performansına yeniden dönmek istediklerini ifade etti.

“Fenerbahçe maçı da diğer maçlar gibi. Biz iyi bir oyunla bu sefer geçen sene olduğu gibi... geçen seneki gibi ilk saha başarılı karnemizi Fenerbahçe maçı ile beraber dönüş yapmak istiyoruz.”

Transferler ve yeni oyuncuların adaptasyon süreci

Recep Uçar, Modibo Sagnan'ın da aralarında bulunduğu 10 oyuncunun kadroya dahil edildiğini belirtti.

Transferlerin kulüp yönetimiyle belirlenen plan doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade eden Uçar, takımın kademeli olarak gençleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Uçar, bazı transferlerin takıma geç katılması nedeniyle hazırlık döneminin tamamının birlikte geçirilemediğini de kabul etti:

Ancak transfer sürecinin birçok faktöre bağlı olduğunu belirten Uçar, kulüp menfaatleri doğrultusunda çaba gösterilmesine rağmen bazı oyuncuların takıma erken katılamadığını söyledi.

“Yeni oyuncuların yaş ortalaması 24”

Uçar, geçen sezondan kadronun büyük bölümünü koruduklarını ve yeni transferlerin yaş ortalamasının 24 olduğunu belirtti.

Yeni oyuncuların ülkeye ve lige adaptasyonunun zaman aldığını ifade eden Uçar, sakatlık ve cezalar nedeniyle bazı oyuncuların da takımla yeterince çalışma fırsatı bulamadığını söyledi.

Teknik direktör, yeni oyuncuların ilerleyen haftalarda daha fazla süre alacağını belirterek, “Bu arkadaşlar, hepsi değerli oyuncular, yavaş yavaş takıma monte olacaklar, ciddi süre alacaklarını düşünüyorum.” dedi.