Müslüman, cennete giden yolda yaşamalı

Müslüman maddi ve manevi olarak kendini güzelleştiren, iyileştiren, düzelten, harika, harikulade, şahane, estetik yapan; olgun, yetkin, etkili insandır.

Abone Ol

Kendini olgunlaştırdıktan sonra, insanlara, hayvanlara, bitkilere, çevreye de yararlı olan, erdemli insandır. Yüce Allah’ın hakkını ve kul hakkını gözetir.

Yüce Allah’ın nimet ve bereketlerini; yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ile başkalarına dağıtır. Bireysel ve örgütsel etkinlikler yapar. Dernek, vakıf, tüzel özellikli çalışır. Takım, ekip halinde daha etkili olur.

Müslüman yaptığı iyiliklerin karşılığını sadece ve ancak Yüce Allah’tan bekler. Kula yaptığı yardım, iyilik ve hizmetlerden karşılık beklemez. Sadece âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’ın rızasını- hoşnutluğunu kazanma amaçlı samimiyetle çalışır.

Allah’ın kendine helal yoldan verdiği serveti yine Allah cc. Yolunda harcar. Allah’ın ona ihsan ettiği ile yine Allah cc. Yolunda kullanır. İnsanlara ve varlıklara her yönüyle hizmet eder. Vakıf insanı olur.

İnsan önemli kararlar verirken, acele etmemeli. Derinden düşünmeli. Araştırma- inceleme yapmalı. İşin her safhasını düşünerek, öğrenerek, hareket etmeli.

İnsanlar bugün emeği olmadan, alın teri dökmeden, para kazanmak istiyor. Böyle yapınca da hepsi de suç, haram, günah işliyor. İki dünyasını perişan ediyor. Bugün bu yüzden çeteler, mafyalar, terör yapanlar, kullanılanlar, gangsterler, haydutlar çok sayıda türedi. Pek çoğu da adalete teslim edilmektedir.

İnsan iyilik için yaratılmış. Sevgi, saygı üzere olması istenmiş. Yaratılış gayesine uygun hareket etmeli.

İnsan sorumsuz hareket etmemeli. Allah cc. Ne der? Devletin yasaları beni nasıl cezalandırır? Ahirette hesabı nasıl olur? Diye düşünüp, hareket etmeli.

Acele etmeden, nankör olmadan, aç gözlük yapmadan hareket etmeli.

İslam dini çalışmaya önem ve değer vermiştir. Helalinden çalışmak, ibadet kabul edilmektedir.

İslam huzur, mutluluk, rahatlık, kolaylık, barış dinidir. Terör, anarşi, şiddet, eşkıyalık dini değildir.

İslam dinini tebliğ ediniz. İnsanları irşat ediniz. Feyiz veriniz. Müslüman özellikli davranınız.

Maddi, manevi anlamda çok temiz, şık, centilmen, efendi, harika, harikulade, şahane, imrenilecek durumda olunuz. Müslüman olduğunuz dış görünüşünüzden de anlaşılsın.

Çok çalışınız. Helalinden çalışınız. Ama harcamada israf- savurganlık ve batıl yolda harcama yapmayınız. Zararlı maddelere para vermeyiniz.

İstikametiniz her zaman hak üzere olsun.

İş yaparken mutlaka yüksek uzman, deneyimli kişilerle fikir alışverişi yapınız. Zarar görmemeniz için gerektiğinde hukukçulara danışınız.

İyilik yapmada ve takvada yardımlaşınız. Kötülükte asla yardımlaşmayınız.

Kadınlara, çocuklara, gençler çok estetik davranınız. Kırmayınız. İncitmeyiniz.

Zalimler ve kâfirler cehennemde olacak. Onları kendinize dost edinmeyin. Zira onlar sizlere dost olmaz.

Evreni, Allah cc. Hiç yoktan yarattı, donattı, süsledi. Evrenin düzenini bozmayınız.

Evren belli ölçü ve denge üzere yaratılmıştır. İşleyişini bozmayınız.

Hak ve hukuka uygun yaşayınız. Sapkın, sapık olmamak için İslam dini ve bilimi yaşayınız.

Müslüman bilerek, doğru hareket eder. Yanlış, hata, eksik yapmamaya çalışır. Arkadaşını güzel seçer. Dostunu iyilerden seçer. Önder ve liderlerini gerçekçi müminlerden seçer. Zira Allah cc. İsra suresi 17/71. Ayette mealen şöyle buyuruyor:

“Kıyamet günü bütün insanları önderleriyle çağıracağız.”

Peygamberimiz sas. Buyuruyor:

“ Kişi kıyamette sevdikleriyle beraberdir.”

Müslüman akıllı olmalı. Gidip de Siyonistlerden, sapkınlardan, kâfirlerden, dinsizlerden, katliamcılardan, soykırımcılardan, katillerden önder, lider edinmemeli. Öyle Adolf Hitler, Musollini, Karl Marks, Lenin, Stalin, Mao Zedong, Darwin, Adam Smith… Gibilerini, önderi, lider asla yapmamalı.

Benim önderim, liderim, peygamberim Hazreti Muhammed’dir. Onun yolunda, izinde, inancında, dininde, sünnetindeyim. Onun gibi Kur’ân yaşantısındayım.

Laiklik, sekülerlik, materyalistlik, batıl, küfür, zararlı düşünce ve eylemlerle; olgun, iyi, güzel, yararlı insan yetişmez, yetişmiyor, yetişmedi, yetişmeyecek.

2024 yılı itibarıyla ülkemizdeki cezaevlerinde 348 bin kişi var. 348 bin mahkûm var. Hem de 2 yıla kadar suç işleyenler, cezaevine koyulmuyor. Hem de 236- 125- 26 suç işleyenler, sokaklarda suç işlemeye devam ediyor. İnsan öldürüyor! Polis katlediyor! Asker katlediyor! Yakalandığında, her birinin 26 taneden fazla suçları olduğu ortaya çıkıyor. Bir yıllık polis memuru olan aslen Sivaslı olan Şeyda polisimizi, 26 suçtan suçu olan 19 yaşındaki, kişi, dün vurarak katletti, şehit etti. Katilin annesi defalarca polise gidip, oğlunu şikâyet etmiş. Oğlum her türlü suçu işliyor. Yakalayın demiş. Ama yakalamamışlar!

Orduda bir astsubayı yine 26 suçu olan kişi, bilerek, motosikletle çarparak, şehit etti. Bu canavar katliamcı katiller, katletmeye devam ediyor. Adalet yok! Hak, hukuk koruma yok!

Lahey Adalet Divanı dün bir rapor yayımladı. En çok mahkûmun 348 bin ile Türkiye’de olduğunu rapor etti. İkinci sırada 90 bin ile İngiltere’nin olduğunu yazdı. Üçüncü sırada olanlar 60 bin civarındadır. Yanı biz elin zalim kâfir gâvurlarını 4- 5-6’ya katlettik.

Sanırım içerde olan suçlular kadar dışarıda suçlu gezmektedir. Ülkemizin tamamında, bazen polis ve kolluk kuvvetleri huzur operasyonu yapıyor. Yol kesip, kimlik kontrolü yapıyor. Her defasında 4- 5 bin suçlu sokakta yakalanıyor.

Hâkim- yargıç daha çok şöyle karar veriyor:

1-      Zanlı mahkeme yargıcı tarafından serbest bırakıldı!

2-      Hâkim, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

3-      Cezası ertelendi.

4-      Ev hapsi cezası aldı!

5-      Mahkemenin verdiği c ezanın üçte ikisi yatılıyor.

6-      Bazen kısmı af, bazen de genel af çıkarılıyor.

7-      Bazen de sanırım cezaevlerine yer yok diye, cezasını çekmeden, mahkûm serbest bırakılıyor.

8-      Cezaevlerinde ıslah- iyileştirme yapılmadığından, pek çoğu tekrar suç işliyor!

Bir millete laiklik, sekülerlik, materyalist eğitim- öğretim yaparsan; tüm iletişim, bilişim, kültür araçlılarını, insanın yapısını bozmak için kullanırsan, bir de adalet tecelli etmezse, olacağı böyle olur.

İslam dinini siyaset, ekonomi, kültür, sanat, meslek, sosyal konular, yardım konusu, ticaret, eğitim- öğretim, tarım, hayvancılık, teknoloji, çalışma hayatı gibi alanları, İslam dinin özüne uygun hale getirmek gerekir. Halkın gereksinimlerini karşılamak için; işin muhatabı ile ve yüksek deneyimli uzmanlarla çalışmak gerekir.

Müslüman kişilerin mallarına, servetine, hak ve hukukuna tecavüz etmez.

Müslüman, kamu mallarına zerre kadar zarar vermez. Bunların kul hakkı olduğunun bilincindedir.

Daha önceki kavimlerin düştüğü yanlışlara düşmemek için insanlık tarihini çok iyi bilip, dersler almalı. İbret almalı. Aynı veya benzer yanlışlara düşmemeli. Bugün düşünceden yoksun olanlar hep aynı ve benzer yanlışları işlemektedirler.

İyi insanlarla arkadaşlık, dostluk kurmalı. Kötü ve zararlı arkadaştan, dost ve arkadaş olmaz. Onarılmayacak çok büyük zararlar verirler.

Bir iş, işlem yaparken, kıyamet gününü, hesap gününü düşünmeli. Sorgulamayı, hesap vermeyi akıldan çıkarmamalı. İnansan da, inanmazsan da, bunlar doğru ve gerçektir. Herkes sorgudan geçecektir. Zalimler cehennemde olacak. Kâfirler sonsuza dek cehennemde kalacak. Takva Müslümanlarda sonsuza dek cennete yaşayacak.

Ölüm, kabir, kıyamet, mahşer, cennet, cehennem hakkında geniş bilgi öğreniniz.

Asla kibir, böbürlenme, büyüklenme, gurura kapılma.

Kötü eylem ve davranışlarda bulunma. Herkes kötülüğü önce kendine yapar. Önce kendi zarar görür. Başkalarına verdiği zararında iki âlemde cezasını çeker.

Başkalarına kin, nefret, düşmanlıkla bakmamalı. Başkalarını tanımalı. Gerekiyorsa, tüm önlemleri almalı. Ama unutmamalı ki, bir düşman, bin dosttan daha etkilidir. Düşmandan korunmak zordur. Bunun için düşman edinmemeli. Kendini harcatmamalı.

Haram, günah, suç işleyenler cennet ehli olamaz. Cennete giremez. Cennete temiz, iyi, güzel, takva Müslümanlar girecektir.

İnsan iyiliği de, kötülüğü de kendisi için işler. Önce kendisi zarar- ziyan görür. Bugün dünyada milyonlarca insan yaptıklarının cezasını, bedelini çok ağır ödemektedir.

Körü körüne sapkınları, sapıkları, kötüleri, çirkinleri, düşmanlık edenleri taklit etmeyiniz.

Özgün olunuz. Sade mümin ve Müslüman olunuz. Öyle tarikatçılık, cemaatçilik, mezhepçilik, ırkçılık, İslam düşmanlığı yapmayınız.

Size kötülük edenlere kötülükle değil, iyilikle karşılık veriniz. Bugün kötülüğe kötülükle karşılık verenler, vahşet oluşturmaktadır. Barbarca davranmaktadır.

Zalimler cehennemde olacak.

Kâfirler ve İslam düşmanları sonsuza dek cehennemde olacak.

Sen ise takva Müslüman olmaya çalış. Çünkü takva – muttaki Müslümanlar cennette olacak.

Kur’an, İslam; hayat dinidir. Yaşama dinidir.

İslam dinini hayatının her safhasında yaşamaya çalış. Bilgiyle, bilinçle, içtenlikle yaşamaya çalış.

Kur’ân, ilahi, Rabbani, Allah’ın sözleri, Allah’ın kitabıdır. Eksiği, hatası, yanlışı, değişmesi yoktur. Kur’ân, Peygamberimiz, Allah cc. Hakkında ileri- geri konuşandan Müslüman olmaz.

Kur’ân ancak kendine samimiyetle inanlara yol gösterir. İnanmayanların ise düşmanlıklarını artırır.

Kur’ân en doğru rehber, kılavuzdur. Doğru anlamak için doğru düşünceli ve bilim sahibi olmalı.

Müslüman iyiliği, güzelliği, hayrı, hakkı yayar. Kötülüğü, çirkinliği, yalanı, yanlışı önler. Herkes yapabileceğini yapmaya çalışır. Müminler hayra öncülük eder. Kötülüğe de karşı olur.

Müslüman en güzel örnek, affedici ve hoşgörülü, sabırlı ve hakka bağlı olur.

Müslüman, şeytana ve nefsine uyarak davranmaz.

Müslüman kendini haram, günah, suçlardan arındırır.

Müslüman hamt eder, şükreder, teşekkür eder, zikreder, ibadet eder, tövbe eder, iyilik yapar.

Müslüman kişi, Lokman suresi 31/ 17. Ayete uygun yaşar.

Mümin, Al-i İmran suresi 104. Ayete uygun hareket eder.

Müslüman, A’raf suresi 199. Ayete uygun yaşamaya çalışır.

Müslüman, Furkan suresi 25/73. Ayete uygun yaşar.

Müslüman, Allah cc. İçin haramlardan sakınır, kaçınır. Cennet yolunda yaşar.

Müslüman başkalarının günahına, haram işlemesine, suç işlemesine duyarsız kalmaz.

Bugün dünya şer güçlerin, haramları bilerek işleyenlerin, suç işleyenlerin egemenliğindedir. Ahlak, edep, hayâ, ar, utanma, cenneti özleme gibi bir dertleri yoktur. Bir de üstün üstlük, Müslümanları da dinlerinden ayrı koymaya, alıkoymaya çalışıyorlar. Bunlara karşı dirençli, dirayetli, donanımlı olmalı.

Bugün sinema filimler, televizyon filimler, tiyatro, dinletiler, şarkılar, türküler, oyun, medya ve eğlenceler, eğitim- öğretim, kültür, sanat etkinlikleri daha çok insan doğasını bozma üzerine yapılmaktadır. Bunlara karşı dayanıklı, alternatif üretici, hile ve tuzağa düşmeme bilinçli olmalı.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Mealen buyuruyor: “ Kötülükte yardımlaşmayın. İyilikte, hayırda yardımlaşın ve yarışın.”