Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde, Avrupa Komisyonu Horizon Europe Programı kapsamında yürütülen “Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi & Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması” projesinin açılış töreni yapıldı.

Gaziantep’te kuyuya düşen inek 4 saat süren çalışma ile kurtarıldı Gaziantep’te kuyuya düşen inek 4 saat süren çalışma ile kurtarıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde, Avrupa Komisyonu Horizon Europe Programı kapsamında yürütülen "Researchers’ Night for Citizens & Researchers’ Meeting for Science and Art Centers / Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi & Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması 101 162623- ReNCitReScArCe" projesinin açılış töreni Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde düzenlendi.

GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nida Palamut Koşar’ın yürütücülüğünü üstlendiği proje, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Komisyonu Horizon projeleri kapsamında ilköğretim seviyesindeki Bilim-Sanat Merkezi öğrencilerini akademisyenlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Programın açılışında konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç proje kapsamında 65 akademisyenin il genelinde bin öğrenciyle bir araya geleceğini belirtti. Kılınç, “Daha önce araştırmacılarla temasımız üniversite düzeyinde olurken, bugün ortaokul öğrencilerimizin bilimsel süreç becerilerini geliştirerek araştırma faaliyetlerini ilkokul ve ortaokullarda gerçekleştirebileceğimiz bir hayalin peşindeyiz. Bu proje, o hayalin bir gerçekliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu faaliyeti öncülük eden Nida hocama ve bize her türlü desteği veren Gaziantep Üniversitemize, ayrıca bu projeye gönüllü katılan tüm akademisyen hocalarımıza, bu güzel mekânı tahsis eden Gaziantep Büyükşehir Belediyemize ve destek veren tüm eğitimci arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Şimşek ise, “Proje, Gaziantep Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen kapsamlı bir çalışma. Yedi coğrafi bölgeden yedi farklı üniversitenin katkı sunduğu bu büyük proje, önemli bir iş birliğini temsil etmektedir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmaları sonrasında akademisyenler atölye çalışmaları düzenlerken, bilim ve sanat merkezlerinden öğretmenler ve öğrenciler ise proje sergilerini sundu.

Kaynak: iha