MERSİN

Mersin’de hemşire ve doktorun darp edilmesi protesto edildi

MERSİN’DE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE GÖREVLİ HEMŞİRE VE DOKTOR HASTA YAKINI TARAFINDAN DARP EDİLDİ. ŞİKAYET ÜZERİNE GÖZALTINA ALINAN ZANLI TUTUKLANIRKEN, SAĞLIK GÖREVLİLERİNE YÖNELİK SALDIRI SAĞLIK ÇALIŞANLARI TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ.

Abone Ol

Mersin’de aile sağlığı merkezinde görevli hemşire ve doktor hasta yakını tarafından darp edildi. Şikayet üzerine gözaltına alınan zanlı tutuklanırken, sağlık görevlilerine yönelik saldırı sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Edinilen bilgiye göre, Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi’nde bulunan aile sağlığı merkezinde görevli hemşire Ayşegül Yasemin Bayram, 20 Eylül’de gebe izleme odasında hasta muayene ederken, hasta yakını Süleyman K.’den dışarı çıkmasını istedi. Odadan çıkmamakta direnen Süleyman K., tartıştığı hemşire Bayram’ın boğazını sıktı, araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz’ı da darp etti. ’Beyaz kod’ verilmesi üzerine olay yerine yönlendirilen polis ekipleri, hasta yakınını gözaltına aldı. Darp raporu alan doktor ve hemşire, Süleyman K.’den şikayetçi oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Sağlık çalışanlarından protesto

Yalınayak Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan sağlık çalışanları, olayı protesto etti. Grup adına konuşan Uzm. Dr. Çağlar Özen, yaşanan olayı anlatarak, "Cuma günü bir hemşire arkadaşımız görevini yapmak ve halkın sağlığı için çabalarken bir zalim tarafından yere yatırılıp boğazı sıkıldı. Tek neden gebe bir vatandaşımızın izlemini yaparken hastanın mahremiyetini sağlamaya çalışmaktı. Onu kurtarmaya giden hekim arkadaşımız da aynı kişi tarafından darp edildi. Yaşadığımız üzüntü ve travma büyük. Bizler toplum sağlığı ve dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Sağlık çalışanları açıklamanın ardından dağıldı.