MANİSA (İHA) – Manisa Şehir Hastanesi’nde ilk kez, felç geçiren hastanın daralan şah damarına ameliyatsız olarak stent takma işlemi gerçekleştirildi.

Migrenin sırlarını keşfedin: Şiddetli baş ağrılarının arkasındaki sebepler Migrenin sırlarını keşfedin: Şiddetli baş ağrılarının arkasındaki sebepler

Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimleri Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, Doç. Dr. Ramazan Gündüz ve Girişimsel Nöroloji Hekimi Uzm. Dr. Ezgi Sezer Eryıldız tarafından serebrovasküler hastalık geçiren hastanın, daralan şah damarına (karotis) ameliyatsız stent ile müdahale edildi. Manisa Şehir Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen operasyon hakkında Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen bilgi verdi. Özen, “Talip Bey polikliniğimize felç sonrası başvurdu. Felç sonrası sol şah damarında çok ciddi darlık vardı. Zaten felçlerin önemli bir sebebi de şah damarlarındaki darlıklar, bunlar ciddi oranda ise bu darlık özellikle yüzde 70’in üzerinde ise sadece kan sulandırıcı tedavi yetmiyor. Bu hastalara muhakkak ya ameliyatla ya da stent işlemiyle müdahale etmek gerekiyor. Biz de hastaya karotis dediğimiz şah damarına stentleme kararı aldık. İşlem için hastamızı anjiyo laboratuvarına aldık. Şah damarındaki ciddi darlığa müdahale ettik ve oraya bir adet stent koyduk. Bu işlem hastanemizde ilk defa yapıldı. Dediğim gibi karotis darlıkları yani şah damarı darlıkları önemli bir felç inme sebebidir. Bunu engellemek için alternatifler arasında hem ameliyat hem stentleme işlemi var. Stentleme işlemi iz bırakmaması, kasıktan lokal anestezi ile yapılması, genel anestezi ihtiyacı olmaması nedeniyle son zamanlarda daha çok tercih ediliyor. Hastamız bu işlem sonrası herhangi bir sıkıntı yaşamadı, sağlığına kavuştu. Bundan sonra da hastayı takip etmeye devam edeceğiz. Hastanemizde ilk kez yaptığımız şah damarı stent işlemini Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Ramazan Gündüz ve Girişimsel Nöroloji Hekimi Uzm. Dr. Ezgi Sezer Eryıldız ile birlikte yaptık” dedi.

“Göğsümde daralma ve nefes alamama şikayetlerim vardı”

Operasyonu geçiren hasta Talip Ökten ise yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Yaklaşık 1.5-2 ay önce göğsümde daralmalar nefes alamama gibi şikayetlerim başladı. Bunun üzerine bir gece sabah saat 04.00 civarlarında bu şikayetim yükseldiği için devlet hastanesine müracaat ettik. Burada entübe üzerine özel bir hastaneye sevk edildim ve orada 10 gün sonra kendime geldiğimde bir anjiyo geçirdim. Oradaki doktorlar bu işlem için Manisa Şehir Hastanesini tavsiye ettiler. Bunun üzerine Manisa Şehir Hastanesi’ne müracaat ettim ve Uzm. Dr. Burak Bey ’de anjiyomu gerçekleştirdiler. Şu an çok iyiyim. Hepsine tekrar tekrar teşekkür ediyorum”

Kaynak: iha