İstanbul

Maltepe’de zabıtayla okullar daha güvenli

MALTEPE’DE, ÖĞRENCİLERİN HUZURLU VE GÜVENLİ BİR BİÇİMDE OKULLARINA GİTMESİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA BAŞLATILAN, OKUL ÖNLERİNE ZABITA UYGULAMASI, YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA DA DEVAM ETTİ.

Abone Ol

Maltepe’de, öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir biçimde okullarına gitmesini sağlamak amacıyla başlatılan, okul önlerine zabıta uygulaması, yeni eğitim-öğretim yılında da devam etti. Belediye tarafından okul önlerinde sürdürülen çalışmayla, trafiğin düzenlenmesinin dışında, uyuşturucu ve benzeri tehditlere karşı da öğrenciler korunuyor.

Maltepe Belediyesi’nin uzun yıllar boyunca başarıyla sürdürdüğü okul önlerine zabıta uygulaması, 2024-205 eğitim-öğretim yılında da büyük ilgiyle karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte belirlenen okulların önünde devam edilen uygulamayla, öğrencilerin huzurlu ve güvenli biçimde okullarına ulaşmaları amaçlanıyor. Zabıta ekipleri, trafiğin düzenlenmesinin dışında, kolluk kuvvetlerine de yardımcı olacak şekilde uyuşturucu ve benzeri tehditlere karşı da öğrencileri koruyor. Ayrıca zabıtalar, yer yer öğrencilere eşlik ederek, gerektiğinde trafiği durdurarak, veliler ve öğrencilerle birlikte sürücülere trafik kurallarını ve işaretlerini anlatarak görevlerini sürdürüyorlar.