Malatya’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 1600 kişi istihdam edilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan iş birliği kapsamında başlatılan İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin işgücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan bir girişimdir.

Bu program, özellikle kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler, engelliler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak düzenlenmektedir.

İşgücü Uyum Programı (İUP) Nedir?

Malatya Haber ‘in haberine göre, İUP, işsiz bireylerin iş hayatına entegrasyonunu sağlayacak bilgi ve becerilerin kazandırılmasını hedefleyen, Türkiye İş Kurumu tarafından kamu kurumları ile iş birliği içinde düzenlenen bir programdır. Bu program kapsamında kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla çeşitli alanlarda eğitimler verilmekte ve katılımcıların çalışma alışkanlığı ile disiplin kazanmaları sağlanmaktadır.

Kimler Katılabilir?

Dayanıklı ve Hafif Malzeme Solid Polikarbon Dayanıklı ve Hafif Malzeme Solid Polikarbon

Programa katılım için başvuru şartları şunlardır:

18 yaşını doldurmuş olmak,

İŞKUR’a kayıtlı olmak,

Emekli olmamak,

Son bir aydır sigortalı bir işte çalışmıyor olmak.

Özellikle kadınlar, öğrenciler, engelliler ve eski hükümlüler gibi grupların programa katılımı teşvik edilmektedir.

Program Detayları

Program yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay sürecek şekilde planlanmıştır. İlk dört hafta boyunca haftalık 37,5 saat (5 gün) yoğunlaştırılmış eğitim verilecek olup, takip eden haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) çalışma yapılacaktır. Program süresince katılımcıların başka bir işte çalışmaları mümkündür.

Program Kapsamında Sağlanan Haklar

Programa katılanlara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak, ayrıca kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacaktır. Bir katılımcı en fazla 140 fiili gün boyunca bu programdan faydalanabilecektir.

Malatya’da 1600 Kişilik Eleman Alımı Başladı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere yapılacak olan 1600 kişilik eleman alımı, 4 Eylül itibarıyla başlamıştır. Başvurular, İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri aracılığıyla yapılabilmektedir.