13’üncü Sigorta Haftası, Maher Holding Sigorta Grubu’nun aktif katılımı ve dopdolu etkinliklerle geride kaldı. ME-NOVA ve Türkiye Sigorta Birliği (TSB) iş birliğiyle 30 Eylül’de başlayan hafta, İstanbul’daki 3’üncü Sigorta Zirvesi ve Antalya’da düzenlenen 3’üncü Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi ile sektörün nabzını tuttu.

Sigorta Haftası, 30 Eylül’de Türkiye Sigorta Birliği tarafından ME-NOVA’ya hazırlatılan "Geleceğin Sigortası Çocuklar" etkinliğiyle start aldı. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi ve Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nda ayrı ayrı gerçekleşen etkinliklerde, çocuklara sigorta bilincini aşılamak amacıyla seminerler ve eğitici atölye çalışmaları gerçekleştirilirken TSB’nin hazırlattığı “Sigorta ve Güvence” temalı çocuk kitapları dağıtıldı.

TSEV birincisi Quick Sigorta’dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail bu soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecek" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail bu soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecek"

30 Eylül’de İş Sanat Oditoryumu’nda TSEV tarafından düzenlenen “41.Dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı” mezuniyet töreninde dereceye girenler plaketlerini teslim aldı. Maher Holding Sigorta Grubu’ ndan 6 kişinin mezun olduğu programda dönem birincisi Quick Sigorta çalışanlarından Cansu İrem Kışla, Yangın ve Mühendislik branşı ikincisi ise Edanur Yeşildağ oldu. Grup yeni dönem eğitim programında TSEV’e en çok öğrenci gönderen kurum oldu.

3’üncü Sigorta Zirvesi’nde önemli paylaşımlar

1-2 Ekim tarihlerinde İstanbul’daki Sheraton Grand Ataşehir’de düzenlenen 3’üncü Sigorta Zirvesi "Koruma Açığının Azaltılması: Türkiye’nin Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Yolculuğu" temasıyla yapıldı. Zirvede Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, "Türkiye Sigorta Piyasasındaki Gelişmeler” e ilişkin sunumunda ülkemizin dünya ekonomisindeki ve sigorta sektöründeki konumuna ilişkin veriler paylaşarak en azından sektörümüzü, ülkemizin bulunduğu yere getirmek üzere penetrasyonunun artırılması için stratejik önerilerde bulundu. Acentelerin branş ve iş modeline göre lisanslanması gerektiğine dikkat çeken Yaşar, bütünleşik bir sigorta sektörünün önemini vurguladı.

Quick Sigorta’ya altın ödül

Zirvenin ikinci gününde açılışını Ahmet Yaşar’ın yaptığı Smart-i Awards ödül töreninde, Quick Sigorta "Dijital Dönüşüm" kategorisinde "Quick Finansall Dijital Ekosistemi" projesiyle altın ödülün sahibi oldu.

Antalya’da 3’üncü Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi

SEDDK Başkanı Davut Menteş, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut ve TSB Başkan Yardımcısı & Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Noyan Doğan’ın sunduğu "Bakış" programına konuk olarak sektörün güncel konularını ele aldı.

Ahmet Yaşar’ın moderatörlüğünü yaptığı "Sigortacılık Sektöründe Dağıtım Kanalları Sorunları ve Acentelerin Finansal Markete Dönüşümü" panelinde, SEDDK Grup Başkanı Melih Özbulut, Allianz Sigorta Genel Müdürü Arif Aytekin, HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşçan, TOBB SAİK Başkan Yardımcısı Özgür Yılmaz ve Brokerler Derneği Başkanı Cenk Ecevit sektörün dağıtım kanallarındaki sorunları ve çözüm önerilerini tartıştı.

Dijitalleşme ve yenilikçi yaklaşımlar üzerine

Quick Sigorta Finansal Sigortalar Direktörü Serkan Dedik fuarın ilk günü düzenlenen “Ticari Alacak Sigortası” temalı sunumda panelist olarak yer aldı.

Fuarın ilk gününün son panelinde, Maher Holding şirketlerinden Valde’nin Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Azak Yaşarkurt, "Dijitalleşmenin Sigortaya Etkileri: Yakın Gelecekte Fırsatlar & Tehditler, Sigorta Sektöründe Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi" başlıklı sunumuyla dijital dönüşümün sektöre etkilerini değerlendirdi.

Fuarın ikinci gününde Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy’un katıldığı "Asistans Hizmetlerinin Sigorta Sektöründeki Yeri ve Paydaşlar Tarafından Değerlendirilmesi" paneli büyük ilgi gördü.

Eğlenceli aktivitelerle QTruck ve QKaravan ilgi odağı oldu

Sigorta Haftası kapsamında fuarda yapılan eğlenceli etkinliklerde, QTruck ve QKaravan katılımcıların odak noktası oldu. Sanal gerçeklik gözlükleriyle "Ben Arkandayım Merak Etme" oyununu oynayan ziyaretçiler, keyifli anlar yaşadı. Maher Holding Sigorta Grubu standı, acente ve iş ortaklarının yanı sıra sigortacılık öğrencileri ve sektöre merak duyan katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Maher Holding Sigorta Grubu’ndan geleceğe yatırım

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Sigorta Haftası etkinliklerinin sektöre katkısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tüm teknik ve organizasyonel aksaklıklara rağmen çok değerli içerikler ürettik ve bunlar YouTube gibi mecralarda sürekli ulaşılabilir durumda olacak. Bence bu her şeyden daha önemli. Sonuçta iş yapmak isteyenler oturup konuşuyor, standartları tıklım tıklım dolduruyorlar. El ele vererek bundan çok daha iyisini yapabiliriz. Çünkü ihtiyaç var. Tüm sektörün bir arada olduğu İstanbul dışında çok az etkinlik yapılıyor, bunlar artması lazım. Belki Antalya dışında illere taşımak gerekir. Ancak ne olursa olsun bu yılki çalışmayı da başarılı buluyorum. Sonuçta yapılmış, yapılmamıştan iyidir. Sigorta bilincinin yaygınlaştırılması ve sektörün sürdürülebilir büyümesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: iha