Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Akçaköy sınırları içerisinde bulunan kum ocağından kum ve çakıl taşıyan kamyonlar bölgede halkın korkulu rüyası haline gelmeye başladı. Cumartesi günü Akçaköy yakınlarında 2 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Köşk-Başçayır yolunda meydana gelen bir başka kazada bir kişi yaralandı.

Ağzına misina dolanan kuş kurtarıldı Ağzına misina dolanan kuş kurtarıldı

Kum ocaklarında kum taşıyan Fernas Şirketine ait ağır tonajlı kamyonların karıştığı kaza her geçen gün artmaya başladı. Köşk Akçaköy yakınlarında motosikletle kamyonun çarpışması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Köşk Başçayır bir kaza daha meydana geldi. Kaza sonucu yine Akçaköy’de oturan Yunus Şahin ismli şahsın yaralandığı öğrenildi.

Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri yaralanan otomobil sürücüsünü hastaneye kaldırdı.

Kum ocağından taşıma işleri yapan ve Fernas şirketine ait olduğu öğrenilen kamyonları kullanan şoförlerin hızlı seyretmesinden şikayetçi olan çevre sakinleri, “Bölgede kum ocağı faaliyete geçtikten sonra yollarımız kullanılamaz hale geldiği gibi kazalar da artmaya başladı. Yetkililerden sorunun çözümü için yardım bekliyoruz” diye konuştular.

Kaynak: iha