Kırşehir

Kırşehir’de gıda denetimlerinde 52 işletmeye 1 milyon 364 bin lira ceza

KIRŞEHİR TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ, 2024 YILINDA İL GENELİNDE GIDA İŞLETMELERİNE YÖNELİK DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR. YAPILAN DENETİMLERDE KURALLARA UYMAYAN 52 İŞLETMEYE 1 MİLYON 364 BİN LİRA CEZA KESİLDİ.

Abone Ol

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gıda işletmelerine yönelik yapılan denetimlerde 52 işletmeye 1 milyon 364 bin lira ceza kesildi.

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, yaptığı açıklamada gıda denetimlerinin aralıksız sürdürüleceğini ve işletmelerin hijyen konusunda kurallara uyması gerektiğini söyledi. İlmeç, "Gıda üreten ve satan bütün işletmelerin denetimleri aralıksız sürecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hem sektörel bazda hem de rutin denetim çalışmaları aralıksız sürdürülüyor" dedi.

Denetimlerde hoş olmayan anlarla karşılaşıldığını aktaran İlmeç, "İşletme ve satış yerlerine yakışmayan görüntülerle karşılaşmaktayız. Amacımız öncelikle rehberlik sağlamak. İşletmelerden talebimiz önce varsa eksikliklerin düzeltilmesini sağlamak" diye konuştu.

52 işletmeye 1 milyon 364 bin TL ceza

Şehirde yıl içinde yapılan denetimlerde 52 işletmeye para cezası kesildiğini belirten İlmeç, "Biz elbette ceza yazmaktan memnun olmuyoruz. Amacımız işletmelerin kendini düzeltmesi. Bizler de denetimlere ara vermeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.