Ziyaretçilerinin ilk bakışta Kapadokya sandığı ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Narman Peri Bacaları artık turistlerin uğrak duraklarından birisi oldu.

Colorado Kanyonu’nu andıran coğrafyası, kimilerine göre de Kapadokya’ya benziyor. Erzurum Narman-Pasinler otoyolunun 7’nci kilometresindeki su ve rüzgar erozyonunun etkisiyle milyonlarca yıl önce oluşan doğa harikası Narman Peri Bacaları-Kırmızı Periler Diyarı keşfedilmeyi bekliyor. Topraktaki demirin oksitlenmesi sonucu kırmızı rengi aldı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde sadece bu yörede görülüyor. Erzurum’un ekoturizminin önemli destinasyonlarından biri olan kanyonda, yaz aylarında; çadır kampları, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve foto safari gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kıyıcı: "Erzurum’da çok iyi kamp geçirdik" Kıyıcı: "Erzurum’da çok iyi kamp geçirdik"

Peri bacalarının hemen yanı başında bir sosyal tesis ve piknik alanı da bulunuyor. Peri bacaları Narman İlçesi’nin güneyinde, Narman-Pasinler Otoyolunun 7’nci kilometresinde yer alıyor. Toplam 62 kilometre uzunluğunda üç vadiden oluşan bölge doğaseverler ve fotoğraf meraklılarının bölgedeki uğrak yerlerinden biri oldu.

Kaynak: iha