Kayseri

Kayseri’de ulaşıma zam

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ (UKOME) TARAFINDAN, ŞEHİR İÇİ VE İLÇE TOPLU TAŞIMA ÜCRET TARİFELERİNDE GÜNCELLEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Abone Ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücret tarifelerinde güncelleme gerçekleştirildi. Daha önce 16,50 TL olan tam bilet 20 TL, 9,00 TL olan indirimli bilet ise 11 TL’ye yükseldi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; "Toplu ulaşımın ana gider kalemi olan akaryakıt, bakım, yedek parça giderlerinde oluşan fiyat artışları sebebiyle, toplu ulaşım fiyat tarifelerinde güncelleme yapma gereği oluşmuştur. Yeni tarifeye göre, tam bilet 20 TL, indirimli bilet 11 TL olarak belirlenmiştir. Toplu taşımayı düzenli ve sık kullanan yolcularımız için oluşturulan avantajlı abonman kartlardan; aylık 150 biniş hakkı bulunan indirimli abonman bilet 300 TL (1 biniş 2 TL), yine 150 biniş hakkı bulunan tam abonman bilet 860 TL (1 biniş 5,7 TL) olarak belirlenmiştir. Aktarma şartları ve tarifeleri ile İlçe toplu ulaşım tarifelerinde de düzenlemeye gidilmiş olup güncel tarifeler 30.09.2024 tarihinden itibaren geçerli olacaktır" denildi.