Gıdanın geleceğinin konuşulacağı 7. Uluslararası Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi başladı Gıdanın geleceğinin konuşulacağı 7. Uluslararası Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi başladı

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 11. Örgütsel Davranış Kongresi, destek almaya hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde 31 Ekim-3 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 11. Örgütsel Davranış Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Prof. Dr. Aysun Kanbur ve Prof. Dr. Engin Kanbur’un yürütücülüğünde hazırlanan kongre başvurusu, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından değerlendirilerek, 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği çerçevesinde kabul edildi.

Kongre, yönetim ve organizasyon alanında örgütsel davranış disiplinine yönelik araştırmaların gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongre, ulusal ve uluslararası eğilimlerin takip edilmesine, alanla ilgili bilimsel araştırmaların ve işbirliklerinin teşvik edilmesine imkan tanıyor. Akademik dünyada ve iş dünyasında da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 11. Örgütsel Davranış Kongresi’nin, alınan destek ile ulusal düzeydeki itibarının artacağı ve bu alandaki çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağı ifade ediliyor.

Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Aysun Kanbur, “Bu önemli bilimsel toplantının Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenecek olması, hem Üniversitemiz hem de örgütsel davranış alanındaki bilimsel çalışmalar için büyük bir kazanımdır. Kongre, iş dünyası temsilcilerine ve yeni araştırmacılara alana dair farkındalık kazandıracak, Üniversitemizin sanayi ile işbirliğini güçlendirecek” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise TÜBİTAK’tan alınan desteğin, hem Kastamonu Üniversitesi’nin hem de kongre için bilimsel üretkenliği artırma noktasında önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm akademisyenleri tebrik eden Rektör Topal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Kaynak: iha