Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık arasında geçen ay yapılan akademik iş birliği protokolü çerçevesinde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin batarya teknolojileri alanındaki çalışmalarını yerinde görmek üzere KBÜ’den Batarya Çalışma Takımı, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini ziyaret etti.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine yapılan ziyarete, Karabük Üniversitesinden Prof. Dr. Selami Sağiroğlu, Doç. Dr. Nurettin Eltuğral, Doç. Dr. Satiye Korkmaz, Dr. Öğretim Üyesi Batıkan Erdem Demir, Dr. Öğretim Üyesi Enes Özkök, Dr. Öğretim Üyesi Turgut Sönmez ve Badegül Tunçay katıldı.

Gerçekleşen teknik ziyaret sırasında batarya üretim ve test laboratuvarları, yapay zeka ve robotik laboratuvarı, ileri seramikler araştırma ve geliştirme laboratuvarı ve optik araştırma laboratuvarı gibi çeşitli alanlarda incelemelerde bulunuldu.

Ziyaret esnasında, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi batarya araştırma grubundan Prof. Dr. Emre Biçer ve araştırma görevlisi Merve Gençtürk ile gerçekleştirilen toplantıda, iki üniversite arasında batarya teknolojileri alanındaki iş birliği potansiyelleri ve sektördeki gelişmeler ele alındı. Ardından, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki laboratuvarlar incelendi ve yapılan çalışmalar tanıtıldı.

Eflani’de Sözleşmeli Siyez Buğdayı Projesi hayata geçiyor Eflani’de Sözleşmeli Siyez Buğdayı Projesi hayata geçiyor

Toplantı sonrasında Karabük Üniversitesi ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında iş birliğini artırma amacıyla, 2024 yılı Kasım ayında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer tarafından Karabük Üniversitesinde bir seminer verilmesi planlanıyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini geçen ay ziyaret ettiğimizde bu üniversitemizin çok büyük bir teknoloji merkezi haline geldiğini gördük. 3 saat boyunca laboratuvarları gezdiğimiz halde yine de laboratuvarların sadece bir kısmını inceleyebildik. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, laboratuvar sayısı ve laboratuvar ekipmanları açısından çok gelişmiş bir üniversite. Laboratuvarlarda bulunan pek çok makine dünyada birkaç tane olan cihazlardan. Böyle gelişmiş bir üniversitemizin ülkemizde bulunmasından dolayı gurur duydum. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kul Hocamızı böyle bir teknoloji üssünü kurmakta gösterdiği gayret ve üstün başarısı nedeniyle tebrik ediyorum. Sayın Rektörümüzle yaptığımız iş birliği protokolleri ile SBTÜ ve KBÜ olarak güçlerimizi birleştirme, birlikte gelişme, ortak projeler yapma kararı aldık. Bu kapsamda ilk iş birliği adımı olarak Batarya çalışma takımımızı SBTÜ teknolojik imkanlarını yerinde incelemek ve iş birliği imkanlarını oluşturmak üzere SBTÜ’ne gönderdik. Batarya çalışma takımı hocalarımız ziyaretlerinin çok başarılı geçtiğini ifade ettiler. Karabük Üniversitesi mühendislik alanında büyük bir hamle içerisinde. Mühendislik Fakültemiz son 1 yıl içerisinde 11 basamak yükselerek Türkiye’de 24. sıradan 13. sıraya yükseldi. Bu büyük başarıyı diğer üniversitelerle de paylaşmak ve geliştirmek istiyoruz. Büyük projeler yapmak için büyük iş birliği ağları kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha