Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından yeni öğrencilere yönelik düzenlenen, “Kampüste Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler” başlıklı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Pınar Kumral, Şube Müdürleri Fikret Ersoy ve Asiye Elvan Bellici’nin katılımıyla düzenlenen programda; öğrenciler, Düzce Üniversitesi’nin sağlık imkanları, öğrenci toplulukları, burslar, kısmi zamanlı çalışma programı gibi birçok konu hakkında bilgi edindi.

Düzce Üniversitesi ve Kariyer Merkezi Instagram hesaplarından canlı yayın olarak gerçekleştirilen program, Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Yasemin Olğaç Akar’ın Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi hakkında yaptığı tanıtım ile başladı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı hakkında genel bilgiler sunarak konuşmasına başlayan Daire Başkanı Havva Pınar Kumral, öğrencilerin yararlanabileceği sağlık hizmetleri, psikolojik hizmetler, kültürel ve spor faaliyetlerinden bahsetti.

İmarda ‘dron’ ile haritalama dönemi İmarda ‘dron’ ile haritalama dönemi

Düzce Üniversitesi’nin yemekhane hizmetleri ile ilgili konuşan Havva Pınar Kumral, “Her yıl, kontenjan dahilinde belirli sayıda öğrencimize yemek bursu imkanı tanıyoruz. Bu burs ile ilgili olarak öncelikle bağlı olduğunuz fakülte veya meslek yüksekokuluna başvuru tarihlerini takip ederek başvuruda bulunabilirsiniz” açıklamasında bulundu. Yemek burslarından; başvuru yoluyla yararlanabilen öğrencilerin yanı sıra sağlık raporu ile yüzde kırk engel sahibi, şehit ve gazi yakınları ile devlet yetiştirme yurtlarında kalan öğrencilerin doğrudan yararlanabileceğini belirten Daire Başkanı Havva Pınar Kumral, Düzce Üniversitesi’nin yemek burslarının dışında giyim yardımında bulunduğunu da belirtti.

360 öğrenciye destek

Geçtiğimiz dönem yaklaşık 360 öğrenciye yemek yardımında bulunulduğuna dikkat çeken Havva Pınar Kumral, maddi yetersiz öğrencilere kısmi zamanlı olarak çalışma imkanı olduğunu, “Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve harçlık kazanabilmeleri adına kısmi zamanlı olarak, Üniversitemizin çeşitli birimlerinde ilgi ve yeteneklerine göre çalışabilme imkanı sunuyoruz” sözleriyle dile getirdi.

Düzce Üniversitesi bünyesinde var olan spor tesisleri hakkında bilgi veren Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fikret Ersoy, yarı olimpik yüzme havuzu, açık spor tesisleri, tenis kortları, kapalı halı saha ve fitness salonlarının yer aldığını vurgulayarak öğrencilerin başvuru yolu ile bu tesislerden yararlanabileceğini ifade etti.

Düzce Üniversitesi’nin sosyal hayatının bir göstergesi olarak yaklaşık 105 öğrenci topluluğunun olduğu açıklayan Fikret Ersoy, tüm öğrencilere topluluklara dahil olmaları yönünde öneride bulundu.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Psikolojik Danışmanlık hizmeti ile öğrencilere psikolojik hizmet sunulduğunu ifade eden Daire Başkanı Havva Pınar Kumral, Düzce Üniversitesi’nin, öğrencilerin talepleri doğrultusunda birçok imkan sağladığını sözlerine ekleyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: iha