Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Söğüt Yaylası’nın son leylek kafilesi göç yolculuğuna başladı

KAHRAMANMARAŞ'IN GÖKSUN İLÇESİNDE 2 BİN 200 RAKIMLI SÖĞÜT YAYLASINDA YAZ MEVSİMİNİ GEÇİREN LEYLEKLERİN SICAK BÖLGELERE OLAN GÖÇ YOLCULUĞU BAŞLADI

Abone Ol

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 2 bin 200 rakımlı Söğüt Yaylası’nda yaz mevsimini geçiren leyleklerin sıcak bölgelere olan göç yolculuğu başladı.

Baharın müjdecisi leylekler, 5 aydır Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki Söğüt yaylasında konakladı. Günün belli saatlerinde kaybolan ancak her sabah yaylada görülen leyleklerin birçoğu, havanın soğuması ile birlikte sıcak bölgelere göç etti. Kalan son kafileye ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kanser hastası olan Coşkun ailesi eşlik etti.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle 2 bin 200 rakımlı yaylaya doktor tavsiyesi ile gelen ve bölgede yalnız yaşayan Ummahanı ve Osman Coşkun çifti, yaylada sabah kuşların ötüşü ve leyleklerin havalanışının kendilerine adeta bir terapi gibi geldiğini, bundan büyük haz aldıklarını ifade etti. Leyleklerin son kafilesiyle birlikte 55 gündür yaylada ikamet eden Coşkun ailesi de bölgeyi terk edecek.

Ummahanı Coşkun, “Burada leylekleri severiz. Sabah namazı ile bir taraftan diğer tarafa giderler. Akşama doğru tekrar geldikleri yere giderler. Burada leyleklerin genellikle yılan yediklerini görürüz” dedi.

Osman Coşkun ise, “Ben yaylaya geldim, rahatsızdım ancak çok yüksek olduğu için bana yaramadı. Bu leylekler günlük gelirler, sabah namazı ortaya çıkıyorlar, tekrar geldikleri yere geçerler ama nerede konaklarlar bilmiyorum” diye konuştu.

İlçedeki Söğüt Yaylası’nın endemik bitkileri ve soğuk sularında yaz sezonunu geçiren leylekler, aynı zamanda bölgeye kültürel ve folklorik bir zenginlik katıyor.