Adana'da bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne Kaburgacı Yaşar Usta sponsor olarak destek verecek.

Dünya Yürüyüş Gününde Zığındere Harp Yolu'nda yürüyüş
Dünya Yürüyüş Gününde Zığındere Harp Yolu'nda yürüyüş
İçeriği Görüntüle

Adana Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl 10. kez ziyaretçilerine kapılarını açacak. 9-11 Ekim tarihleri arasında Merkez Park'ta düzenlenecek festival, Türkiye'nin dört bir yanından olduğu kadar dünyanın farklı ülkelerinden de gastronomi tutkunlarını Adana'da bir araya getirecek. Festival kapsamında Adana kebabı, Adana şalgamı, ciğer, bici bici, analı kızlı, içli köfte ve taş kadayıf gibi kentin öne çıkan lezzetlerinin yanı sıra yüzlerce yöresel yemek ve tatlı da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Gastronomi atölyeleri, mutfak şovları, paneller, sergiler ve konserlerin de yer alacağı festival, ziyaretçilere hem birbirinden farklı lezzetleri tatma hem de Adana'nın kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı sunacak.

Kaburgacı Yaşar Usta'dan festivale lezzet desteği

Adana mutfağının önemli lezzetlerinden kaburgayı temsil eden Kaburgacı Yaşar Usta, festivalde yer alarak Adana'nın yöresel lezzetlerinin tanıtımına katkı sunacak. Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan kebapçı Yaşar Aydın, Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin kentin gastronomi kültürünün tanıtılması açısından önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

'Adana denildiğinde akla gelen önemli lezzetlerden biri kaburgadır'

Aydın, 'Adana'nın yöresel lezzetlerini festival kapsamında ziyaretçilerle buluşturacak olmaktan dolayı mutluyuz. Adana denildiğinde akla gelen önemli lezzetlerden birisi kebaptır. Festival boyunca hem Adana'dan hem de farklı şehirlerden gelen misafirlerimize lezzetlerimizi sunacağız' dedi.

Kaynak: İHA