SİYASET

İsrailli sivillere yönelik bir saldırı için ‘Batum ve Tiflis’ uyarısı

İran ve İsrail arasında gerilim artarken Avukat Ateş Hatinoğlu’ndan Batum ve Tiflis’ uyarısı geldi. Hatinoğlu İran’ın terör saldırısı yapabileceğine dikkat çekerek “İsrailli sivillere yönelik bir saldırı için Dünya’da ki en kolay hedef Batum ve Tiflis” dedi

Abone Ol

HABER:ARZU ERBAŞ -  İran'ın İsrail'e füze saldırısıyla bölgedeki tansiyon daha da yükselirken Rize Eski Baro Başkanı Av. Ateş Hatinoğlu süreci değerlendirdi. Hatinoğlu “Uzmanlarımız İsrail ile İran arasında savaş çıkmasından endişe ediliyormuş. Birbiriyle sınırı olmayan , 2 bin km mesafede ki iki ülke nasıl savaşacak. Savaş iki ülkenin kara kuvvetleri arasında olur. Hava ve Deniz kuvvetleri yardımcı kuvvetlerdir. Hava saldırısını savaştan sayarsanız zaten senelerdir İsrail İran topraklarını defalarca bombaladı. Yetmedi Suriye ve Lübnan’da ki İran üs ve temsilciliklerini bombaladı. İran’da gücü yettiği kadar ancak etkisiz ve küçük düşürücü füze ve roket saldırılarıyla cevap vermeye çalışıyor. Daha ne olacak. Bugün yarın İsrail hava kuvvetleri ABD’nin tanker uçaklarından destek alarak Tahran’ı bombalayacaktır. İran tekrar İsrail’e büyük sanayii tüpü fırlatacaktır. Bundan fazlası da olmaz zaten” dedi.

‘BATUM VE TİFLİS BU ANLAMDA EN RİSKLİ ŞEHİRLER’
İran’ın terör saldırıları yapabileceğine dikkat çeken Av. Hatinoğlu “İran ; paramiliter güçlerle İsrail’ın yurt dışında ki temsilciliklerine , İsrail veya Yahudi kökenli ticaret , kültür ve spor organizasyonlarına karşı yoğun terör eylemleri gerçekleştirerek İsrail’in canını ancak yakabilir. Batum ve Tiflis bu anlamda en riskli şehirler. Gürcistan’ın çok yetersiz güvenlik ve istihbarat altyapısı bu riski arttırıyor. Batum ve Tiflis otel , kumarhane ve gece kulüpleri İranlı turistlerle dolu. Kumarhanelerde de İsrail’den uçaklar dolusu gelen çok sayıda İsrailli turist var. İsrailli sivillere yönelik bir saldırı için Dünya’da ki en kolay hedef Batum ve Tiflis. Bizim kumarbaz ve zampara vatandaşlarımızın dikkatine” ifadelerini kullandı.