İnsanın beynini, kalbini, genlerini, ruhunu bozmamalı

İyi, güzel, önemli, değerli, yararlı, olgun insan olmak için; İslam, Mümin, Müslüman olmak gerekir. Yüce Allah’ın emirlerini tutmalı.

Abone Ol

Yüce Allah’ın emirlerini tutmalı. Yasakladıklarından sakınmalı. İyilikleri çoğaltarak, yaymalı. Kötülükleri azaltarak, yasaklamalı. İnsanlığa, varlığa azami ölçütlerde yararlı olmalı.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. İnsanları, varlıkları hiç yoktan yarattı. Yarattığı insanlara ve varlıklara yararlı, hikmetli olmak içinde peygamberler ve mesajlarını- iletilerini vahiy yolu ile gönderdi. İletilerin kılavuz olması, peygamberlerin eğitimci öğretmen olmasını sağladı. İnsanlar için zararlı olanları haram diye yasakladı. Yararlı olanlara da helal, mubah dedi.

Yüce Allah’ın haram- yasak dediği hiçbir şey; insanlar için, iyi, güzel, sağlıklı, yararlı, değerli değildir. Örneğin: Alkol, uyuşturucu, kumar, hırsızlık, yalan, iftira etmek, haramdır- yasaktır. Bu davranışlarda insanlar için zararlıdır.

Haram işleyenler, yaptıklarının cezasını dünya ve ahiret için çeker, çekecektir. Kimsenin yaptığı haksızlık yanında kâr, yarar olarak kalmaz. İlahi adalet mutlaka er- geç tecelli eder, edecektir.

Müslüman iman esaslarına eksiksiz, şeksiz, şüphesiz, dosdoğru inanmalı. İman eksik ve şüphe kaldırmaz. Müslüman imanı sağlam insandır.

Müslüman, İslam şartlarını, Kur’ân ve sünneti, peygamberimiz gibi yaşar. Nefsine, kendine, bilgisizliğine uyarak, yaşamaz.

Allah cc. Kur’ân ’da ibadetleri yap, der. Peygamberimiz nasıl yapılacağını öğretir.

İslam dinimizin yasakladığı davranışları yapanlar; iyilik, hayır, güzellik, dürüstlük görmez. Bu birey, aile, toplum, devlet içinde böyledir. Huzur ve mutluluğu tam anlamıyla yaşayamaz. Ülkemizde içki içme, alkol kullandırma, kadınları kötü yolda kullanma, insan ahlakını bozan mekânların açılması hep yasa- kanun ile gerçekleşti. Böylece toplumun şirazesi bozuldu. Zıvanadan çıktı.

Müslümanlıkta yalan söylemek, yalan tanıklık yapmak çok büyük günahtır. Yalan söyleyenlere inanılmaz. Güven vermez. Bu tip yalancılar başkalarına zarar- ziyan verir.

Müslümanlık hassasiyeti olmayanların; vatan, millet, devlete zararları olur. Onlardan tam anlamıyla; vatansever, milletsever, devlet sever olmaz. Olmamaktadır. Ülkemize en çok zarar verenler, materyalistlerdir. Bunun içindir ki, çocuklarımızı dindar, vatansever yetiştirmeliyiz.

Müslüman gıybet- dedikodu yapmaz. İnsanları birbirine düşürmez.

Müslümanların özü, sözü, davranışları güzel olur. Birbiri ile çelişmez.

Müslüman iyi, güzel ahlaklı olur. Kötü ahlaklıdan Müslüman olmaz. İbadetleri, kötü ahlakı ile silinir.

Müslüman öncelikle anne ve babasına sevgi, saygı duyar. İlgilenir.

Müslüman, akraba, komşu, arkadaşlarını incitmez. Kul hak ve hukukuna uygun hareket eder.

Müslüman bilgilidir, bilinçlidir. Cahil cühela çapulcudan Müslüman olmaz. Müslüman İslam dinini ve dünya ilimlerini bilmelidir.

Müslüman kendine iyilik edene de, kötülük edene de iyilik yapar. Başkalarıyla çekişme, sürtüşme, kavga etme durumuna düşmez. Bugün bu konuda hassasiyet pek olmadığından; kavga, dövüş, yaralama, öldürme, kurşunlama, toplu kavga etmeler çok olmaktadır. Hepsi de zarar görmektedir.

Müslüman çalışkandır. Çok çalışkandır. Helalinden çalışıp, helalinden kazanandır. Helalinden meşru olarak harcayandır. İsraf etmeden harcayandır.

Müslüman yardımsever, dayanışma yapan, paylaşandır.

Müslüman her yardımı, işi Allah cc. Rızası için yapar. Sevabını Allah’tan bekler.

Müslüman başkalarıyla alay etmez. Hor- hakir görmez.

Müslüman bütün Müslümanları kardeş bilir. Ayrımcılık, bölücülük yapmaz.

Müslüman zorluklar karşısında ümitsizliğe düşmez.

Müslüman, Allah’ın emirlerini tutmalı. Örneğin: Namaz kılmalı. Ramazan orucu tutmalı. Zekât vermeli. Hac yapmalı. Zikir yapmalı. Bunları yapmamak da haramdır- yasaktır. Büyük günah alır.

Bir de Allah’ın haram kıldığı- yasakladığı davranışları yapmak da haramdır. Büyük günahlar kazandırır. Böylece insan dinden uzak yaşadığı sürece, hep günah alır, kazanır.

En büyük günah, Allah’a şirk- ortak koşmaktır.

En büyük günah, Kur’ân beğenmeyip, başka sapık, sapkın görüşleri hayat nizamı yapmaktır.

En büyük günah, peygamberimize uymayıp, itaat etmeyip, sapkın düşünce sahiplerini önder, lider kabul etmektir.

Anne ve babaya saygısızlık etmektir.

Başkalarının ırzına, namusuna, iffetine zarar vermek, zina yapmaktır.

İnsan öldürmek, cani olmak, katil olmak, katliamcı katil olmak çok büyük günahtır. Bu bir kul hakkıdır. Kul hakkını Allah cc. Bağışlamıyor. Allah cc. Ayetinde; katillerin sonsuza dek- sürekli cehennemde kalacağını bildiriyor. Ama dinden- imandan haberi olmayanlar, katil- cani olmada pek sakınca görmüyor! İnsan yaralıyor, öldürüyorlar! Dünyalarını perişan etmeleri yanında, ahiretlerini de cehennem yapıyorlar. Bir millete din- iman, güzel ahlak, edep, hayâ, şefkat, merhamet, hayâ öğretmezseniz, birer suç işleme, haram, günah işleme makinesi, robotu haline dönüştürülür. Dönüşmektedir! Bir millete, din- iman, ahlak, öğretmezseniz, o toplumda düzen, nizam, intizam, huzur, mutluluk, rahatlık sağlanamaz. Dün gece ilçemizde iki kişi tarafından bir cinayet işlendi! Eninde sonunda suç işleyenler mutlaka er- geç yakalanmaktadır.

Terör örgütü mensupları, çeteler, mafya, gangsterler tüm dünya ülkelerinde bağımlılık yapan uyuşturucu madde pazarlıyor. Sadece PKK dünyanın %80 uyuşturucusunu pazarlıyor. İnsanları ahlak, edep, hayâ olarak yıpratan, dinsiz- imansızlar, sağlıklarını da yok etmektedir.

İki yıl kadar önceden bir ekonomik haber verelim. İki yıl kadar önce devlet, ülkemizde üretilen eşyaları, malları inceledi. 47 bin üründen 15 bin ürün sahte, kalitesiz, merdiven altı, hileli çıktı.

Bu hafta gıda ürünleri denetlendi. Ürün üreten şirketlerin 463 tanesinde haram, hile, bozukluk çıktı. Bunlar merdiven altı üretim de değildir. Tanınmış, marka şirket ürünleridir.

Kaşar peynirlerinde nişasta çıktı.

Et ürünlerinde at, eşek, domuz ürünü çıktı.

Kırmızı et ürünlerinde sakatat, tavuk eti atıkları çıktı.

Diğer gıdalarda, zararlı boya maddesi çıktı. Bu şirketler ve ürünler artık internet sayfasında tüm insanların göreceği şekilde yayınlanacak.

Zeytinyağı denilen sıvı yağlarda, farklı sıvı yağlar çıktı.

Balarda tamamen sahte çıktı. Öyle ki, hiç arı görmemiş ürünleri bal diye satıyorlar.

Çayda boya maddesi çıktı.

Zincir köfteci lokantalarında domuz etine rastlandı.

Marketlerde satılamayıp, bozulan peynirler toplanıyor. Tekrar işlenerek, piyasaya sürülüyor. Bu çok eskiden beri böyle yapılıyor. Geçen haftalarda Ankara’da 300 ton bozuk peynir yakalandı. Bir hafta öncede 100 ton bozuk peynir yakalandı. Bu bozuk peynirlere çökelek katılarak, tekrar işleniyor.

Adapazarı, Yıldız Mahallesi’nde bölgenin en büyük mandırası vardı. Bende gezdim, gördüm. Tereyağına, margarin yağı katılıyordu. Almanya’dan ithal edilen margarinleri katıyorlardı. Bu işletme sonunda iflas etti.

Ben, 1984 yılı yaz tatilinde, Kars, Mişko Yaylası’nda bir mandıraya muhasebeci olarak gittim. İşletme sahiplerisin 17 mandırası vardı. Bir tanesi %100 yağlı kaşar peyniri üretiyordu. Diğer 16 mandıralar %50 yağsız kaşar üretip, tam yağlı markası basıyordu. Biz bu duruma itiraz ettik. Ama sözleşme gereği ayrılamadık. Aylıklarımızı da vermeden, bizi Kars şehir merkezine bırakıp, kaçtılar.

Neden domuz eti ucuz, onu yazalım. Bir domuz 8- 12 tane arası yavru doğuruyor. Bir de beslenmesi, gelişmesi kolay oluyor. Her şeyi yiyor. Bunun yanında dağlarda kaçak olarak avlanan yaban domuzları bu sahtekârlara satılıyor. Bu çok eskiden beri yapılıyor. Ben 60 yıl önce Rize’de ilkokul okuyordum. Köylüler 6-7 tane yaban domuzu avlamıştı. Bir depoya atmışlardı. Ne olacak, diye sordum. Vapurla, İstanbul’a gönderilecek, dediler.

Bugün 11.10.2024 Cuma günüdür. Tarım ve hayvancılık bakanı dün açıkladı. 2024 yılında 1 milyon denetimi 750 personelimizle yaptık. Denetimlerde 16 bin uygunsuz gıda tespit ettik. Uygunsuz, haram, yönetmeliğe uygun olmayan gıda, yemek üretenlere 800 milyon lira ceza yazdık, dedi.

İşte insanlarımızın yediği haram, empoze edilen- dayatılan düşünce haram olunca, insanlığını yitiriyor.

Ne demiştik? İdeolojilerde helal, haram anlayışı yoktur. İdeoloji dayatmaları ile insanlar, insanlığından çıkarıldı. İslam dinine dönmekten başka yol, yöntem, çıkar yol, doğru yol yoktur.

İnsan ahlakını, maneviyatını, maddiyatını bozan her davranışı yapmak, haramdır.

Her türlü sahtecilik, sahtekârlık yapmak, haramdır.

En büyük günahlardan biride yalan söylemek ve de yalan tanıklık yapmaktır.

Başkalarını kıskanmak, çekememezlik yapmak da haramdır.

İnsanlar arasında ayrımcılık, bölücülük yapmak da haramdır.

Kötü insanlarla arkadaşlık etmek de haramdır.

İyice bilmediği bir konuda yanlış hüküm vermek de, haramdır.

Büyü, sihir yapmak haramdır.

Parayı israf etmek, cimrilik etmek de haramdır.

Zina etmek haram olduğu gibi tecavüz etmek de haramdır.

Homoseksüellik haramdır.

Başkalarına ibadet etmek, kulluk etmek haramdır.

Başkalarının ayıp ve kusurlarını araştırmak haramdır.

Haksızlık edene, kötülük edene yardım etmek de haramdır. Günahına ortak olmaktır.

Emanete hainlik etmek de haramdır.

Ölü hayvan eti, domuz et, İslam dininde haram olarak kabul edilen gıdaları yemek de haramdır.

Kumar oynamak, faiz yemek, tefecilik, stokçuluk, karaborsacılık, hile yapmak haramdır.

Her türlü hile yasaktır.

İslam dışındaki her tülü düşünce, ideolojik görüş, felsefi ve beşeri sapkın görüş haramdır. Cahilliktir. Cahiliyedir. İslam dışıdır. Kâfirlerin tuzağıdır. Size süslenerek sunulan batıl, küfür, zararlı düşüncesizliklerdir.

Bütün insanlar ırk olarak eşittir. Hakk’a ulaşan üstündür.

Herkesin canı, malı, namusu, iffeti, nesli kutsaldır. Herkesin yaşama hakkı vardır.

Kan davası, intikam alma düşüncesi ve eylemi yasaklanmıştır. Katiller ebedi cehennemdedir.

Kadınlar kutsaldır. Her türlü hakları kutsaldır. Kadın, kız, çocuk, insan haklarına tecavüz etme, kafirlik tir. Müslüman kimseye haksızlık etmez, etmemeli.

Bütün Müslümanlar kardeştir.

Zayıf, işçi, çalışan hakkı korunmalıdır. Çalışanın hakları korunmalıdır. Kapitalistçe, komünistçe davranılmamalı.

Vatana, millete, insanlığa, devlete, bayrağa, bağımsızlığa, özgürlüklere, vatan bütünlüğüne zarar veren, Müslüman olması bir taraf, insan bile olamaz. Kul hakları mutlaka korunmalıdır.

Allah’ın hakkı korunmalı. Allah cc. Sürekli hatırlanmalı, anımsanmalı.

Ölüme, ahirete her saatimizle mutlaka hazırlanmalı. Gafil olmamalı.