Hak ve hakikati anlamaya çalışmalı

Hak ve hakikati- doğru ve gerçekleri anlamaya çalışmalı. İyi niyetle, güzel duygularla, olumlu düşüncelerle, hak ve hakikati anlamaya çalışmalı.

Abone Ol

Hak ve hakikati anlamaya çalışmayana, 124 bin peygamber, âlimler, veliler hep bir araya gelse, anlatamazlar! Onlara hiçbir olumluluk yarar sağlamaz. İrşat olmaz. Feyiz almazlar! Hak ve hakikate yönelmezler.

Nimete, berekete, hak ve hakikate nankörlük etmemek gerekir. Nimetlere karşı teşekkür etmeli. Şükretmeli. Hamt etmeli. Nimetleri yaratan, yaşatan, Yüce Allah’tan bilmeli. Sağlığı, esenliği, âlemdeki, nimetleri Yüce Allah’tan bilmeli. Ona göre şükrü, hamdı, ibadeti, duayı yapmalı.

Yüce Allah’ın yarattığı nimetleri helal yoldan kazanıp, helal yolla harcamalı. Muhtaç olanlara vermeli. Sadaka, zekât, yardım etme gibi dini eylemlerde bulunmalı. Eğer verecek kadar mal, servet varlığımız yoksa dernek, vakıf, tüzel kişiliklerde etkinlik yaparak, yardımı ihtiyaç sahiplerine götürmeli.

Dünyada yaşarken, ahiret için hazırlık yapmalı. Ahirette bize lazım olacak sevapları, dünyadayken kazanmalı. Cennette, cehennemde; dünyada iken kazanılır.

Müslüman yaşantısında ölçülü, dengeli, orta halli olmalı. Aşırılık, gerilik içinde olmamalı. İşlerini yaparken, dürüst olmalı. Ölçü ve tartıya, satarken, dürüstlüğe dikkat edip, uymalı.

Dünyada olan, biten olaylardan ders çıkarmalı. İbret almalı. Başkalarının yaptığı yanlışlara düşmemeli. Her iş yaparken; enine, boyuna, derinlemesine, kapsamlı düşünerek yapmalı. Bilemiyorsak, bilen deneyimli yüksek uzman kişilere danışmalı.

Ölüm vardır. Ölüm haktır ve kaçınılmazdır. Öldükten sonra dirilme vardır. Kıyamet, ahiret, mahşer, hesap günü, cennet ve cehennem vardır. Buna her dakikamız ile hazırlanmamız, aklın gereğidir. Akıllı ve doğru bilgilerle hareket etmeli.

Ölümden de, ahiret sorgusundan da kaçış yoktur.

İster inan, ister inanma; doğru ve gerçeklerle her insan karşılaşmak durumundadır.

İyiliği anne ve babadan, en yakın akrabadan başlayarak, yaymalı.

Her varlığa yardım etmeli. Bir karınca su göletline düşse, onu parmak ucu ile kurtarmalı. Bir bala arası zorda ise ona yardım etmeli. Hayvanlara su ve yem vermeli. İyilik yapmanın 1001 çeşidi vardır. Her çeşidini usulünce mutlaka yapmalı.

Zarar- ziyan görmemek için her konuda, her alanda önlem, tedbir almalıyız. Bunun içinde bilgili olmalıyız. Hem beşer afetlerinden hem de doğal afetlerden korunmayı öğrenmeliyiz.

Her konuda tedbirli, önlemli, temkinli, hazırlıklı, birikimli, donanımlı olmalı. Olmazları, olur gibi düşünerek, olabileceklere karşı önlem almalı. Öngörülü, ileri görüşlü olmalı.

İnsanlar bireysel olarak kendilerini düzeltirse, iyileştirirse; aile düzelir. Toplum düzelir. Devlet yönetimi iyileşir. Her işin başı; insanların iyi olmasıdır. Özne olan insandır.

Hiçbir konuda haddi, hududu aşmamalı. Allah’ın koyduğu sınırlar dışına çıkmamalı. Çıkılırsa; her işin şirazesi bozulur.

Peygamberimiz, Kur’ân ahlakındaydı. Bizlerde Kur’an ve Peygamber ahlakında olmalıyız. İslam inancını, ibadetini, ahlakını, muamelatını taşımalıyız.

Müslüman, batıl, küfür, hurafe, bidat, bozuk, bozgunculuk işleriyle ilgilenmez.

Allah’a ve Peygamberine sevgi, saygı, itaat şarttır. Olmazsa, olmazdır. Bir Müslüman, kendi canından, kendinden, aile halkından daha fazla Allah’ı, Kur’ân’ı, peygamberini sas. Sevmelidir. Sevmezse, olmaz.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi, güzel, örnek insanı; peygamberimizdir. Allah’ı seven, peygamberini de sevmeli. Peygamberi sevmeyenin; Allah cc. Ve Kur’an’ını da sevmemiş olur.

Bugün ateistler Allah cc. Kur’ân, peygamber, din- iman tanımamaktadır. Bazıları İslam düşmanlığı, bazıları peygamber düşmanlığı yapmaktadır. Deist olanlar ve yüzlerce sapkın, sapık felsefelere inanlar vardır. Bunların hiçbir mümin değildir. Sonsuza dek cehennemliktir.

Allah’ın yolunda, peygamberin zinde olmalı, yaşamalı.

İslam’da imanın şartları bellidir. Amentü şartıdır. Bakara suresi 177. Ayettir. Kur’ân’ın tümüdür.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ı Esma’ül Hüsna üzere bilip, tanımak, kabul etmek gerekir.

Peygamberimizi de Siyerden- hayatını yazan sağlıklı, sağlam eserlerden hadis ve sünnetlerden tanımak gerekiyor.

İslam dinini, ilmi, bilimi, sanatı, zanaatı, meslekleri sabırla, sebat ederek, öğrenmeli.

Her işinizde, davranışınızda, eylemlerinizde mutlaka sabırlı olun. Sabredin. Acele etmeyin. Acele karar vermeyin. Bilmeden hareket etmeyin. Bilmediğiniz konularda karar vermeyin.

Sabredin.

Sabırlı olmak, kazançtır.

Sabretmek, her yönü ile fayda sağlar.

Acelecilik, öfkeye yenilmek ise iki âlem hayatınızı haram, berbat, perişan eder.

B uğun ülkemizde cezaevlerinde 348 bin mahkûm vardır. Bunların çok büyük çoğunluğu aceleci olması, sabretmemesi, derinden doğru ve akıllıca düşünmemesindendir. Olaylardan ders almalı. İbret almalı.

Sabrın dünyada yararı olduğu gibi ahirette kazanımı vardır. Sonsuza dek cennette yaşarsınız. Kâfirlerde sonsuza dek cehennemde eziyet, azap çökecektir. Allah cc. Ve peygamberi sas. Böyle buyuruyor.

Müslüman, akıllı, zeki, uyanık, önlemli, tedbirli, temkinli, orta yollu, dosdoğru olmalıdır. Barışı tercih etmeli. Barıştan vazgeçmemeli. Bu çağda savaş yapmak; ülkeyi harabeye çevirtir.

Müslüman, salih amel- iyi- güzel, yararlı amel- ibadet yapmalı. Bu Müslümanlığın gereğidir.

Mutlaka sadaka, zekât veriniz. Ben her Cuma namazına gittiğimde, camide toplanan yardıma katkı veriyorum. Az- çok demeden yardımda bulunuyorum. Bunun için benim dünyanın yüzlerce yerinde yapılan camilere, Kur’ân kurslarına, okullara, hayırlı işlere payım vardır. Bu hayır, sevap, ben öldükten sonrada devam edecektir, inşallah. Sizde hayır yerlerine mutlaka katkı verin. Sevabını cennet olarak görürsünüz.

Selam verin, İslam dinini anlatın, açıklayın. Öğretin. Yaşayarak, güzel örnek olun. İnsanlar bilmediğinden yaşayamamaktadır. İnsan bilmediğini nasıl yaşasın ki?

Sevdiğiniz maddi değerlerden Allah cc. Yolunda harcayın. Atacağınızı değil, sevdiğiniz eşyaları verin.

Her türlü iyiliği, sevabı mutlaka yapın. Acıyan olun. Merhametli olun. İlgili olun. Sorumsuz hareket etmeyin. Kendi nefsinizi, şeytanı besleme yerine; insanları ve varlıkları besleyin.

Bugün Müslümanlar tarikat ve cemaat olarak 70 bin parçaya bölünmüşler, ayrılmışlar, parçalanmışlar. Çıkar kavgası, post kavgası, taht kavgası yüzünden, birbiri ile çatışmaktadırlar. İki gün önceki, Cuma namazında Bangladeş’te, büyük bir şehir camisinde, imam taraftarları ile diğer tarikat taraftarları birbirine girdi. Kavga etti. mezhepler arası savaşlar bile çok olmuştur. Burada olan Müslüman sıfatı, özelliği, niteliği değildir. Bölünmek, parçalanmak, ayetlerle haram kılınmıştır.

Hıristiyanlarda 27 bin tarikat ve cemaate bölünmüş. Ama aralarında yine birlik yapabilmektedirler.

Müslüman sadece okumamalı. Seyahat- gezi de yapmalı. Dünyayı gezmeli. İnsanları, çevreyi tanımalı. Ama ailece geziye çıkmamalı. Bu risk taşıyabilir.

Öğrenme, soru sorma, yanıt verme, konuşma, yazmayı öğrenmeli. Kurslara katılmalı.

Müslüman tüm sorumluluklarını, ödevlerini, görevlerini, yükümlülüklerini eksiksiz yapma gayreti içinde olmalı. dünya yaşamını en güzle şekilde değerlendirmeli.

Müslüman çevresi anlayışa sahip olmalı. pis, pasaklı, kirli, pisli, dağınık, çöpçü olmamalı. Özü ile sözü ile görüntüsü ile en ideal mümin olmalı.

Müslüman zararlı, kötü, çirkin, insanlık dışı olanları arkadaş edinmemeli. Onları desteklememeli. Zararlı insanı desteklediğinizde, onun günahına ortak olunur.

Şeytana, nefse, kötü inşalara asla uymamalı.

Müslüman sadece kuru kuruya Müslüman olmamalı. Takva, bilge Müslüman olmalı. Cennete takva Müslümanlar girecek, gidecektir.

Allah’ın rızasını- hoşnutluğunu kazanamayan müminler, cennete giremez.

Müslüman her işinde, görevinde doğru, dürüst, adil olmalıdır. Ticarette, iş yapmada, meslekte, çalışmada İslam ilke ve kurallarına uymalı.

Müslüman sürekli kendinin muhasebesini yapmalı. Eksikliklerini gidermelidir.

Müslümansa ağlığına dikkat etmeli. Gerektiğinde en iyi şekilde tedavi olmalı. zamanını en iyi şekilde değerlendirmeli.

Müslüman, vatanını, milletini, devletini, bayrağını, bağımsızlığını, vatan bütünlüğünü sevmeli. Bunun için çok çalışmalı.

Müslüman yalan söylememeli. En kötü yalancılar, Müslüman olmayanlardır. Hak ve hakikati inkar eder, yalanlarlar.

Müslüman mutlaka ama muhakkak Allah’a kulluk- ibadet borcunu yapmalı.

Allah’ın yarattığı varlıklara iyilik etmeli.

Gereksiz yere yemin etmemeli. Örneğin; bendeniz hiç yemin etmiyorum.

Müslüman ağırbaşlı, alçak gönüllü, efendi olmalı. başkaları gıpta etmeli, imrenmeli.

Müslüman, kâfirleri, zalimleri dost edinmemeli. Zira onlar Müslümanlara dost olmazlar.

Ben kendimi bileli beri, hatta Osmanlı’nın zayıflamasından beri, Müslümanlar hep ezilmektedir. Bunda Müslümanların; Müslüman özelliğinde, niteliğinde, sıfatında olmaması yatmaktadır. Gerçek anlamda Müslümanlar, Müslüman olsalardı; ezilmezlerdi.

Müslümanlar arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, ittifak halinde hareket etme yoktur. Hatta birbirlerinin kuyusunu kazmaktadırlar. Bunu tarikat, cemaat, mezhep, ırk, çıkar gibi çok çeşitli nedenlerle yapmaktadırlar. Her biri Siyonizm’in ve emperyalizmin kuklası durumundadır.

Son 45 yılda hep Müslüman halkları olan ülkelere daha çok Hıristiyanlar ve Siyonist Yahudiler saldırdı. Sadece 24 Şubat 2022 tarihinden beri Rusya ile Ukrayna savaşmaktadır. 2,5 yıldır bunlar, batılıların kışkırtması ile savaşı sürdürmektedirler.

07 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail, çevresindeki ülkelere ve halklara saldırmaktadır. Tüm Batılı ülkeler İsrail’e her türlü desteği vermektedirler. Öyle ki, batı ülkelerinde İsrail’i protesto etmek bile yasaktır. Polis şiddeti ve tutuklaması yapılmaktadır.

Bugün günlerden 30 Eylül 2024 günüdür. Sanırım sizler gelecek süreçte çok daha zor zaman geçireceksiniz. Çünkü zalimlik, sapıklık, sapkınlık, gâvurluklar artmaktadır. Şu anda İsrail; Filistin, Lübnan, Suriye, Ürdün gibi ülkeleri kara, hava, denizden vurmaktadır.

Müslüman zevk, keyif, eğlence, başıboş düşkünü olmamalı. Eğitime- öğretime, sağlığa ve savunmaya azami ölçüde önem ve değer vermeli. İsrail askerleri apoletlerine Nil İle Fırat arasının haritasını taşımaktadır.