Resmî Gazete’de yayımlanan yeni Cumhurbaşkanı Kararı ile vergi ve SGK/Bağ-Kur borcu bulunan esnaf ve sanatkârların Hazine faiz destekli kredilere erişiminin önündeki engel kaldırıldı. Düzenlemeyle birlikte Halkbank üzerinden kullandırılan esnaf kredilerinde borçlular için yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı, S.S. 24. Bölge Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Güven Aksoy, düzenlemenin borcu bulunan esnaf açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Güven Aksoy: Esnafın krediye ulaşmasının önü açıldı

Güven Aksoy, düzenlemenin TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül’ün girişimleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda hayata geçirildiğini ifade etti.

Aksoy, açıklamasında, “TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir Akgül’ün gayreti ile Cumhurbaşkanımız ve Hazine Maliye Bakanı ile yapılan görüşmeler neticesinde Bağ-Kur, SGK borcu olan esnaflarımızın krediye ulaşmaları sağlanmıştır.” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı deniz ticaretini vurdu: Gemiler Trabzon açıklarında bekliyor
Rusya-Ukrayna savaşı deniz ticaretini vurdu: Gemiler Trabzon açıklarında bekliyor
İçeriği Görüntüle

Hazine faiz desteği devam edecek

Yeni düzenlemeyle Hazine kaynaklı kredi kullanan esnafa uygulanan faiz desteğinin devam edeceğini belirten Aksoy, borcu bulunmayan esnaf için mevcut destek oranının yüzde 50 olduğunu, borcu bulunan esnaf için ise Hazine faiz desteğinin yüzde 40 olarak uygulanacağını söyledi.

Aksoy, bu düzenlemeyle birlikte SGK ve Bağ-Kur borcu bulunan esnafın kredi kullanımının önündeki engelin esnetildiğini ve belirlenen şartlar çerçevesinde kredi imkanından yararlanabileceğini kaydetti.

“Esnafımız için çalışmaya devam edeceğiz”

Düzenlemenin krediye erişimde sorun yaşayan esnaf açısından önemli olduğunu vurgulayan Güven Aksoy, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı ile TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül’e teşekkür etti.

Aksoy, “Krediye ulaşamayan esnafımıza desteğinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımıza ve esnaf sanatkârın her derdi için büyük çalışmalar yapan TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir Akgül’e esnaflarımız adına şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. Esnafımız için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemenin özellikle vergi, SGK ve Bağ-Kur borcu nedeniyle Hazine faiz destekli kredilerden yararlanamayan esnaf ve sanatkârlar açısından önemli bir kolaylık sağlaması bekleniyor.